Po trenerjevi obtožbi DUI po tekmi mora NFL poslati močno sporočilo

The NFL ne bi smel poslati obvestila, ki bi njegovih 32 ekip opominjalo na omejitev alkohola v moštvenih prostorih in na moštvenih letih.

1. novembra pr Pomočnik trenerja Britt Reid, sin Andyja Reida, je bil obsojen na tri leta zapora, ker je pred 21 meseci med vožnjo pijan hudo poškodoval mlado dekle. 37-letni Reid se je vozil domov iz službe in je bil vinjen, ko se je zaletel v vozilo, parkirano ob robu avtoceste v Kansas Cityju. Nevarnosti vožnje pod vplivom alkohola bi torej morale biti sveže v mislih večine v skupnosti NFL, kajne?

Očitno ni dovolj svež, saj sta dva incidenta v istem tednu sprožila odziv lige.

Objava se je najprej pojavila na družbenih omrežjih Washingtonski poveljniki branilec Taylor Heinicke uživa v pivu na ekipnem letalu, medtem ko proslavlja zmago svoje ekipe v ponedeljek zvečer Philadelphia.

Potem, v petek zgodaj zjutraj, Tennessee Titans Koordinator ofenzive Todd Downing je bil aretiran in obtožen vožnje pod vplivom in prehitre vožnje le nekaj minut po povratku leta njegove ekipe iz Green Baya po zmagi Tennesseeja. Pakirji.

Morda je Heinickejeva objava na družabnem omrežju zgolj odražala slabo presojo in nezrelost; zlom kodeksa “ravnaj se, kot da si bil tam”. A liga obsoja takšno obnašanje, saj bi lahko privedlo do veliko hujšega prekrška Downinga. Trener je imel srečo, da so ga ustavili, preden je nekoga ubil.

pojdi globlje

POJDI GLOBLJE

Titans OC Todd Downing aretiran, obtožen DUI, prehitre vožnje

Torej zakaj lahko zgodilo, je NFL spomnil ekipe na politiko.

Izjava lige se glasi:

»Glede na nedavne dogodke klube opozarjamo, da politika lige prepoveduje uživanje alkoholnih pijač, vključno s pivom, v slačilnicah, prostorih za trening ali v pisarnah ali med potovanjem z ekipnimi avtobusi ali letali kadar koli med predsezono, redno sezono ali posezona. To velja za vse igralce, trenerje, klubsko osebje in goste, ki potujejo z vašo ekipo. Ta politika velja že vrsto let. Dajanje alkohola na voljo v klubskih prostorih ali med potovanjem ustvarja znatna in nepotrebna tveganja za ligo, njene igralce, trenerje in druge. Kršitve tega pomembnega pravilnika bomo obravnavali resno in povzročile precejšnje disciplinske kazni.

»Vsak klub bi moral zagotoviti, da njegovi potovalni aranžmaji kadar koli ne vključujejo ponudbe alkoholnih storitev, prav tako bi moral sprejeti ustrezne ukrepe za potrditev, da alkohol (bodisi pivo ali katera koli druga alkoholna pijača) ni na voljo v njegovih prostorih. Vsa nadaljnja vprašanja o tej temi naslovite na Nogometni operativni odbor.”

Downing, 42, je vozil na nevaren način in bi se lahko ponovil položaj Britt Reid ali še kaj hujšega.

Trener Titans Mike Vrabel je v petek govoril z novinarji in zaradi sodnega postopka, ki še poteka, ni želel pojasnjevati podrobnosti, vendar je dejal: “Vsi imamo veliko odgovornost kot člani te skupnosti, kot trenerji in igralci v tej organizaciji, kot očetje in možje ter soigralci, da sprejemamo odlične odločitve in to razumemo.”

Ni jasno, kakšno disciplino bi lahko Downing – eden izmed Vrabelovih najboljših pomočnikov in nekdo, ki so ga nekateri v ligi prej imeli za bodočega kandidata za glavnega trenerja – prejel od Titans in NFL.

Vendar je pomembno, da uradniki lige in Titans pošljejo močno sporočilo, saj je Downing naredil napako in nima znanih predhodnih prekrškov, vendar je kot trener v položaju avtoritete in vpliva, ki bi moral dati dober zgled svojim igralcem in članom skupnost Nashville.

Liga mora poslati tudi močno sporočilo, da iz kakršnega koli razloga vožnja in pitje alkohola ostajata problem v ligi NFL, tako kot je v Ameriki, kjer jih pijani vozniki vsako leto ubijejo več kot 10.000, poroča Nacionalni urad za varnost v cestnem prometu. Administracija.

Bilo je pred enim letom Raiders Wide receiver Henry Ruggs naj bi med vožnjo pod vplivom alkohola s hitrostjo 150 km/h zbil in ubil sovoznico, 23-letno prebivalko Las Vegasa Tino Tintor. Tintorjeva in njen pes sta v nesreči, ki se je zgodila 2. novembra 2021 ob 3.39, živa zgorela.

Najmanj štirje igralci lige NFL so bili v zadnjih 25 letih udeleženi v incidentih pri vožnji pod vplivom alkohola, ki so ubili druge. Medtem pa drugi, vključno z osebnostmi na položajih, kot so Indianapolis Colts lastnik Jim Irsay in Arizona Cardinals Generalni direktor Steve Keim je priznal krivdo vožnje pod vplivom v zadnjih osmih letih. Kazni NFL se razlikujejo po resnosti.

Raiders so odrezali Ruggsa, ki mu grozi do 20 let zapora, vendar liga še ni izrekla dodatne kazni do sodnega postopka.

Leta 2014 je bila NFL prekinjena Kavboji obrambni igralec Josh Brent 10 tekem, potem ko je izgubil nadzor nad svojim avtomobilom med vožnjo z več kot dvakratno stopnjo alkohola v krvi, ki je presegala zakonsko dovoljeno mejo v Teksasu, in pri tem ubil svojega sopotnika in moštvenega kolega Jerryja Browna.

Rjavi široki sprejemnik Donte Stallworth je bil suspendiran za celotno sezono 2009, potem ko je priznal krivdo za umor. Pred njim je nekdanji Ovni obrambni igralec Leonard Little je leta 1998 odslužil osem iger suspenza, potem ko je udaril in ubil žensko.

Kazni so se razlikovale tudi za posameznike, krive za DUI, ki niso vključevale smrti. Bilo je več prestopnikov, kot sta Aldon Smith in Michael Floyd, ki sta prav tako prejela več zadetkov pri odkupu. In videli smo, da so neigralci po DUI postali prizanesljivi. Irsay, ki bi moral upoštevati najvišje standarde, je odslužil šest tekem suspenza in plačal 500.000 dolarjev kazni. Keim, za katerega naj bi prav tako veljali visoki standardi, je odslužil pettedensko suspenz, plačal 200.000 dolarjev kazni in obdržal službo.

Še vedno ni jasno, kakšno kazen bi lahko prejel Downing, toda v skladu s politiko NFL o zlorabi substanc je disciplina za igralce, ki so krivi prvega prekrška DUI, brez obteževalnih okoliščin, tri tekme brez plačila. Drugi prekršek pomeni prepoved igranja na osmih tekmah. Te smernice veljajo za igralce, toda Downing bi lahko na kazen gledal bolj kot na Keima. Tudi kdaj ostaja neznanka. NFL v veliki meri čaka na zaključek pravnega postopka. Toda naj Titani ukrepajo hitro ali počakajo na odločitev lige NFL?

Downing bi lahko zelo škodil njegovim obetom za mesto glavnega trenerja v bližnji prihodnosti, in tako je upravičeno. Ne morete učinkovito voditi, medtem ko kažete tako slabo presojo. Toda ne samo, da bi Downing moral vedeti bolje, njegova odločitev je bila popolnoma nepotrebna, saj vse ekipe lige NFL ponujajo brezplačno storitev šoferja kadar koli v dnevu za vsakega igralca ali trenerja, ki je pil.

Zdaj, namesto da bi se lahko osredotočili na ustvarjanje zagona po zmagi nad Green Bayom v četrtek zvečer, se bodo Titani verjetno morali boriti za začasen načrt za izredne razmere pri ofenzivnem koordinatorju. To bi lahko ogrozilo njihove možnosti za zmago. A ker se je Downing v petek zjutraj odločil postaviti sebe pred ekipo in vsakega posameznika, ki si je z njim delil cesto, se bodo on in Titani upravičeno morali soočiti s posledicami.

Trener naj se ima za blagor, da ni koga drugega resno poškodoval ali ubil. Verjetno se bo moral trdo potruditi, da si povrne samozavest, obenem pa pomaga svojim igralcem, da se učijo iz svojih napak.

Upajmo, da bo Downingova aretacija služila kot opozorilo za vse igralce, trenerje in navijače lige NFL, memorandum lige pa bo pomagal rešiti zaposlene in navijače pred prihodnjimi kaznivimi dejanji, povezanimi z alkoholom. Toda zgodovina kaže, da bo morda kmalu zbledela v daljnem spominu.

Vendar mora NFL storiti vse, da se temu izogne. Uradniki lige radi vidijo svoje organizacije in ekipe kot voditelje v svojih skupnostih. Tukaj je še ena priložnost za ligo, da naredi pravo stvar in obravnava situacijo Downinga na način, ki pošlje jasno sporočilo proti vožnji pod vplivom alkohola in upajmo, da reši svoje zaposlene in navijače pred podobnimi smrtno nevarnimi napakami.

(Fotografija Todd Downing: Steph Chambers / Getty Images)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *