Po 10 letih sem končno dobil Wii U. Evo, kaj sem si mislil

če se uporablja pravilno, je bil Nintendo s to tehnologijo res nekaj na poti

Dejstvo, da je toliko ekskluzivnih konzol zdaj na Switchu, je zasluga kakovosti iger. Kaj če Dih divjine je bil izdan samo na Wii U? Bi bila še vedno fantastična igra? Hudiča ja! Ali bi imelo tak vpliv, kot ga je? Ni možnosti. Seveda je bilo nekaj napačnih korakov – Princesa somraka ostaja dolgočasna igra Zelda, HD ali ne (prosim, ne me prosim) – in večina studiev tretjih oseb je naredila le minimalno podporo za GamePad, vendar je bila splošna stopnja zadetkov naslovov prve stranke res nekaj.

In tega niti ne omenjam Wii-ked (žal) Virtualna konzola! Imel sem popoln dan, ko sem šel skozi eShop in zgrabil vsak naslov, ki sem ga želel igrati že leta, a nikoli nisem dobil priložnosti, da bi vzel fizično kopijo. Da, to je še bolj pomembno, ker vem, da se bo Wii U eShop v naslednjih nekaj mesecih zaprl in je moj čas zato omejen, toda človek, kakšna naglica!

Seveda ne morem govoriti o igrah Wii U, ne da bi se jih vsaj dotaknil Dežela Nintendo. To je čudno. res ne Wii športniti ni čisto Wii zabavavendar je fantastičen prikaz tega, za kaj bi lahko uporabili GamePad, in je zasvojil mene in moje dobre prijatelje s svojimi izjemno preprostimi mini igrami.

Mario Chase ostaja vrhunec in glavni kandidat za zabavne večere v prihodnosti, in čeprav je nekaj iger, za katere se zdi, da preveč ponavljajo postopek, obstaja dovolj različic, ki kažejo, da je bil Nintendo ob pravilni uporabi s tem nekaj na poti. tehnika. Še vedno nisem povsem prepričan, kaj naj naredim s temi kovanci in kasnejšimi nagradami, a vseeno sem se imel lepo.

Izkušnje

Wii U
Slika: Damien McFerran / Nintendo Life

Res je, da je GamePad odličen, ko deluje dobro, ko pa ne deluje, je v najboljšem primeru odveč, v najslabšem pa velika nadloga. V preteklem mesecu sem igral čuden izbor iger, nekatere so učinkovito uporabljale GamePad (Rayman Legends, Princesa somraka), drugi – mnogi drugi – pa mu niso našli nobene uporabe. Točno zato sem igral Assassins Creed III (niz iger, za katerimi večinoma ne morem zaostajati) me preseže, a ko sem videl, da je GamePad postal dom dolgočasnega zemljevida brez pozornosti ali podrobnosti, je bilo zelo jasno – to je bil dober kos opreme za obupen namen.

kos zgodovine iger, ki je tako sijajno čuden, dvomim, da bomo še kdaj videli kaj tako iznajdljivega

To je morda nekaj, k čemur sem se v zadnjih nekaj tednih vrnil bolj kot k čemu drugemu z Wii U. Igral sem na televiziji, za mizo, celo v postelji, vendar se v nobenem trenutku nisem počutil, kot da bi vedel, kaj konzola je poskušala narediti. narediti. Je to zabavna ročna naprava? Ja, tako nekako. Je zabavna domača konzola? Ja, tako nekako. Toda zakaj bi bil povprečen v obeh, če bi bil lahko res dober v enem?

Dolgo preden se je Microsoft hvalil o Xbox One, da bo ‘ta konzola igrala vaše igre, pretakala vaš TV, masirala vaša stopala in plačevala vaše davke!’ Wii U je naredil prav to. Na svoje veliko presenečenje sem našel videokamero, daljinski upravljalnik televizorja, možnosti pretakanja in (neobstoječo, a kul) platformo družbenih medijev, vgrajeno v tisto, za kar sem nespametno domneval, da je igralna konzola. Zanimalo bi me, da bi vohunil za vzporednim vesoljem, kjer se je pet let prej pojavila svetovna pandemija in se je človeštvo obrnilo na videoklepet Wii U, da bi ohranilo gospodarstvo. Številne od teh funkcij deset let pozneje ne delujejo več in pomanjkanje smeri se zdi kot nekakšna zmešnjava (je to za igre, televizijo, družbene medije?), a ambicija je prisotna. To je res briljantna zmešnjava.


Po enem mesecu igranja konzole, ki sem jo toliko let zavračal, se mi ne zdi pošteno, da Wii U imenujemo neuspeh (razen če govorite o financah, v tem primeru se je težko strinjati). Da, morda je bila takrat marketinška katastrofa s precej velikimi vrzelmi med izdajami velikih iger, in moje srce gre vsem oboževalcem, ki so ji pridno stali ob strani. Vendar pa ga lahko zdaj vidimo takšnega, kot v resnici je, kos zgodovine iger, ki je tako sijajen, osupljivo čuden, da dvomim, da bomo še kdaj videli kaj tako eksperimentalnega in iznajdljivega od enega od ‘velikih treh’ proizvajalcev konzol.

Če ste igralec iger, kot sem jaz, potem imate možnost, da ste izbirčni s konzolo, ki ima seveda veliko slabe vrednosti. Igrate lahko najboljše igre za prvo zabavo, ne da bi morali mesece čakati na naslednjo, na voljo je celotna knjižnica virtualne konzole z igrami GBA, DS in Wii za zagon, marketinška kampanja pa je zdaj tako daleč v preteklosti, da sem misliti Mirno lahko rečem, da je to konzola sama po sebi, ne le dodatek za Wii.

Jaz in Wii U sva zdaj 10 let starejša in oba boljša za to.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *