Phil Spencer iz Xboxa komentira zaustavitev Stadie

Po Googlovi napovedi o zaustavitvi Stadie je Phil Spencer iz Xboxa v novem intervjuju komentiral zaustavitev.

govorim z The Verge (prek Nerf poročilo) ta teden se je šef Xboxa Phil Spencer dotaknil tem, vključno z igralna naprava v oblaku z zakasnitvijo »Keystone«., ohranjanje igre Call of Duty za več platform, medtem ko se Microsoft poskuša spopasti z Activision Blizzard, in še več. Oglasil se je tudi s komentarji v zvezi z zaprtjem Stadie, prvimi neposrednimi komentarji, ki jih je Phil Spencer podal glede Googlove odločitve.

Spencer se je prvi dotaknil Zaključni oder v intervjuju z WSJ prejšnji mesecnamiguje, da se mu zdi del razloga, zakaj obstaja možnost iger v oblaku Xbox Game Pass videl več uspeha se osredotoča na njegov poslovni model, ki je razširitev konzol in osebnih računalnikov, ne lastne platforme.

V tem zadnjem intervjuju Spencer ponavlja nekatere od teh komentarjev in pravi, da je Googlova odločitev, da uvede Stadio kot “naročnino na pretakanje [built] okoli nakupa iger na začetku uvajanja nove tehnologije« ni bilo tako, kot je Xbox menil, da bi se moralo začeti. Namesto tega je verjel, da bi se morala nova izkušnja “začeti z nečim, kar ima nižje mejne stroške za stranko.”

Spencer je rekel:

… smo dodali [cloud gaming] na konzolo in osebni računalnik, zato smo ljudem dali možnosti na napravah, na katerih že radi igrajo video igre. Če ne želite čakati, da se ta igra prenese na konzolo, preprosto igrajte iz oblaka ali pa poskusite to ugotoviti in dati te stvari na voljo v računalniku. Ne da bi bili proti konzoli ali osebnemu računalniku, ampak da bi sprejeli mesta, kamor se ljudje radi igrajo, da bi se razširili in jim dali več možnosti, vključno s poslovnim modelom, kako uporabnik gradi svojo knjižnico.

Google Stadia je le nekaj mesecev po uvedbi ponudil brezplačno raven in sčasoma predstavil knjižnico popolnoma brezplačnih iger in preizkusov, vendar se je začel s poslovnim modelom, ki je zahteval naročnino na Stadia Pro in nakup fizične strojne opreme in iger. Kljub Googlovim najboljšim prizadevanjem je Stadia nikoli povsem omajala podobo.

Phil Spencer iz Xboxa kljub temu meni, da je Google opravil “dobro delo” s Stadio, še posebej glede na tehnologijo, ki jo poganja, in dodal, da je bila strojna oprema, povezana s Stadio, “močna”.

Imam veliko prijateljev, ki so delali na Stadii in so bili tam na začetku. Všeč mi je njihova naložba v tehnologijo. Mislil sem, da so dobro zgradili platformo v oblaku in strojna oprema, ki so jo imeli, je bila močna.

Opozoril je tudi, da verjame, da se Googlova prizadevanja pri izgradnji Stadie ne bodo izkazala za popolnoma neuporabna. Tako kot Google vidi potencial v podobnih idejah, ki se uporabljajo za izvajanje predstavitev ali dostavo iger igralcem prek YouTuba, Twitcha ali TikToka.

Toda dati ustvarjalcem možnost, da takoj dostavijo igro igralcem, ne glede na to, ali gledajo YouTube, Twitch, TikTok ali kar koli drugega, ali kot način za distribucijo predstavitev ali gradenj za pridobivanje povratnih informacij – menim, da obstaja resnična uporaba za infrastrukturo v oblaku, ki lahko ustvarjalcem omogočajo, da igranje iger svojim strankam skoraj v trenutku posredujejo. Ne izključuje ljudi, ki prenašajo in igrajo igre, ampak le kot še ena možnost zanje. Vsekakor, to vidim in mislim, da bo to, kar je naredil Google, tam našlo resnično uporabo. O tem ni nobenega dvoma.

V Googlovi prvotni predstavitvi za Stadio je podjetje reklamiralo možnost, da igralci zaženejo igro iz oglasa na YouTubu ali povezave v napovedniku. Ta funkcija je prispela ravno pravi čas podprto z brezplačnimi preizkusnimi različicami platformevendar ni bil široko uporabljen na noben način ali celo na tak način konkurenčne platforme so to storile.

Glede zaprtja Stadie in tega, da bi lahko igre v oblaku Xbox Game Pass doletele enako usodo, je Phil Spencer dejal, da “vodenje uspešnega podjetja jemlje zelo resno” v svoji službi in da je Xbox donosen posel. Dodal je, da “obožuje različne podvige, ki jih imamo, kot so xCloud, Game Pass, računalniške aplikacije in mobilne naprave.”

Več o igranju v oblaku:

FTC: Za zaslužek uporabljamo samodejne pridružene povezave. več.


Za več novic si oglejte 9to5Google na YouTubu:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *