Otvoritvena slovesnost svetovnega pokala v Katarju: Oglejte si prenos v živo korejske pop zvezde Jung Kook iz BTS, začetni čas oddaje

Končno je prišel čas za svetovno prvenstvo. Kmalu se začenja največji nogometni turnir Katar gostovanje Svetovno prvenstvo v nogometu v nedeljo, 20. novembra. Ampak prej Katar in Ekvador stopijo na igrišče, otvoritvene slovesnosti se morajo začeti. Ne samo, da bo predstavil najboljše od 32 držav, ki sodelujejo na turnirju, ampak bo otvoritvena slovesnost vsebovala tudi glasbene nastope, vključno z nastopom člana BTS Jungkooka. Priljubljena fantovska skupina je potrdila, da bo njihov član med nastopajočimi na otvoritveni slovesnosti, poleg tega pa se bo pojavil tudi na zvočnem filmu.

Prvotno naj bi se začela 21. novembra, je bila otvoritvena slovesnost prestavljena dan prej, da bi gostitelj Katar lahko začel turnir, kot je običajno za domačo državo, vendar je morala biti slovesnost ponoči zaradi načrtovanega ognjemeta. Pisala se bo zgodovina, saj ni le to prvo zimsko svetovno prvenstvo, ampak bo Jungkook postal tudi prvi Korejec, ki bo nastopil na otvoritveni slovesnosti svetovnega prvenstva.

Skupaj s katarskim pevcem Fahadom Al-Kubaisijem bo Jungkook izvedel himno svetovnega prvenstva, “Dreamers”.

Želite več poročanja o svetovnem prvenstvu? Poslušajte spodaj in spremljajte Hiša prvakovdnevni nogometni podcast CBS Sports, ki vam prinaša vrhunske analize, komentarje, nasvete in več med velikimi igrami v Katarju.

Kako gledati

  • Datum: nedelja, 20. november | Čas: 9:30 ET
  • Lokacija: Stadion Al Bayt — Al Khor, Katar
  • TV: FS1 | Prenos v živo: fuboTV (preizkusite brezplačno)

Kdo bo še nastopil?

Na otvoritveni slovesnosti bo nastopil tudi katarski pevec Fahad Al-Kubaisi. Je tudi producent, model in borec za človekove pravice, organizatorji slovesnosti pa so v ospredje postavili sporočilo spodbujanja dialoga o vključevanju in raznolikosti. Vendarle po predsedniku Fife Sobotni govor Giannija Infantinato je morda lažje reči kot narediti.

“Danes se počutim Katarca, počutim se Arabca, počutim se Afričana, počutim se geja, počutim se invalida, počutim se kot delavec migrant. Veliko lekcij smo se naučili od Evropejcev in zahodnega sveta. Sem Evropejec. Za to, kar smo bili Počeli 3000 let po vsem svetu, bi se morali opravičiti za naslednjih 3000 let, preden dajemo moralne lekcije,” je dejal Infantino. “Če je Evropi res mar za usodo teh ljudi, lahko ustvarijo legalne poti, kot je to storil Katar, kjer lahko določeno število teh delavcev pride v Evropo delat. Dajte jim prihodnost, upanje.”

Reper Lil Baby iz Atlante je na Twitterju potrdil, da bo nastopil na svetovnem prvenstvu, vendar bo večina nastopov na otvoritveni slovesnosti presenečenja. Lil Baby je leta 2022 prejel grammyja za najboljšo melodično rap izvedbo za svoj film Kanye West Hurricane, prejel pa je tudi nagrado XXL, nagrade BET in še več. Ker otvoritvena slovesnost običajno traja približno 30 minut, se bodo verjetno še drugi pridružili programu v sedmih dejanjih.

Ognjemet

Tukaj je kratek vpogled v to, kaj lahko pričakujete od slavnostnega otvoritvenega ognjemeta:

Zavrnitve in druge govorice o uspešnosti

Po poročilih, Shakira, ki je bila glavna voditeljica preteklih svetovnih prvenstev, bi morala nastopiti, a se je odločila, da ne bo sodelovala na otvoritveni slovesnosti. Njena pesem Waka Waka se je v naših spominih zapisala s svetovnega prvenstva leta 2010 v Južni Afriki. Govorilo se je, da je vpletena tudi Dua Lipa, vendar je objavila izjavo na Instagramu.

“Trenutno je veliko špekulacij, da bom nastopila na otvoritveni slovesnosti svetovnega prvenstva v Katarju. Ne bom nastopila niti nisem bila vključena v kakršna koli pogajanja za nastop,” je na šovu dejala Dua Lipa. »Navijal bom Anglija od daleč in veselim se obiska Katarja, ko bo izpolnil vse obljube glede človekovih pravic, ki jih je dal, ko je pridobil pravico do gostitve svetovnega prvenstva.”

Razpored svetovnega prvenstva

Potem ko se bo turnir začel v nedeljo, se bo ponedeljek, 21., res začel s tremi tekmami, vključno z USMNT proti Wales ob 14:00 Za USMNT urnik kliknite tukajin se prepričajte, da preverite celoten razpored svetovnega prvenstva tudi.

Izpolnite oklepaj za svetovno prvenstvo

Kliknite tukaj za povečavo in tiskanje praznega stenskega zemljevida svetovnega prvenstva v nogometu 2022.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *