Opombe Warriors: Klay Thompson je dosegel 41 v prvi zmagi v sezoni

Potem ko so skoraj pet tednov iskali zmago na gostovanju, so Warriorsi končno našli neko nedeljo v Houstonu.

Njihova zmaga nad Rocketsi s 127-120 v Toyota Centru je prekinila njihov niz osmih porazov na gostovanjih in jih postavila eno igro stran od 500.

To nikakor ni bila gladka zmaga nad najslabšo ekipo zahodne konference, saj so Warriorsi s težavo dosegali skoke, ki so obdržali Houston v igri.

Stephen Curry je poskrbel, da tega niso izpustili, in je v drugem polčasu dosegel 25 točk, vključno z 29-metrskim skokom, ki je zaprl Rocketse 34,9 sekunde pred koncem. Za dobro mero je opustil svoje značilno praznovanje “noč noči”.

Klay Thompson, Andrew Wiggins in Curry so skupaj dosegli 96 točk – in osupljivih 23 od 38 metov izza loka.

Tukaj so trije zaključki večera, ko so si lahko Warriors (8-9) in Dub Nation skupaj oddahnili:

“Zapornica” je odprta za Klaya

Po še eni frustrirajoče neučinkoviti tekmi v porazu Warriors proti Sacramentu pred enim tednom, se je Thompson oglasil na Instagramu in obljubil:

»Moje prepričanje je močnejše od tvojega dvoma. OBLJUBLJAM ti, da prihaja. In ko se bo to zgodilo, se bodo odprle zapornice.”

Vrata so se res odprla v prvih devetih minutah po namigu, v tem obdobju je Klay, ki je zadel svojih prvih šest metov, dosegel 20 točk z metom 7 od 9 iz igre, vključno s 4 od 5 z razdalje.

Ko je bil Thompson izključen s 3:03 pred koncem prve četrtine, so Warriors vodili z 32-18.

Thompson je skozi vso tekmo ostal v “coni” ali blizu nje in dosegel svojo prvo tekmo s 30 točkami v sezoni, končal pa je z najvišjo sezono 41 pri metu 14 od 23, vključno z 10 od 13 izven loka.

Klepet o Klayjevi klopi je zamrl v petek, ko je dosegel 20 točk in prvič v sezoni dosegel 50-odstotni met iz igre. Njegov nastop v tej igri bi jo moral za vedno utišati.

Druga enota Modrijani spet udarijo

Bojevniki so prvih 12 minut izkoristili za svojo najproduktivnejšo četrtino v sezoni in v drugi četrtini povedli s 40-28.

Rocketsi so proti drugi enoti potrebovali manj kot tri minute, da so izničili zaostanek 12 točk in povedli z 41-40 z 9:25 do konca polčasa.

Ko je Golden State začel drugo četrtino s skoraj popolno drugo enoto – Jordan Poole, Donte DiVincenzo, Anthony Lambo in Jonathan Cummings z začetnim centrom Kevonom Looneyjem – se je obramba spremenila v testo za piškote in izgubljeni žogi so se vrstili.

Houston je zadel prvih pet metov, dosegel osem točk ob petih izgubljenih žogah Golden Stata in četrtino končal s 63,2-odstotnim metom iz igre.

V tej sezoni je bilo veliko iger, kjer so Warriorsi postali žrtev pomanjkljivosti svoje druge enote, toda to je bil morda najbolj skrajni primer Bluesa druge enote.

Če se bo tako nadaljevalo, bo izjemno težko vzpostaviti kaj pozitivnega na gostovanjih, še manj zmagovati na tekmah.

Stephina odličnost v senci

Medtem ko je Thompson dal svoj pečat v prvi četrtini, Curry ni dosegel niti točke in je zadel le dva meta.

Vmes je zabeležil sedem asistenc, kar govori o njegovi pripravljenosti, da še naprej hrani čednega soigralca in počaka, da bo njegovo zabijanje potrebno.

To je prišlo v tretji četrtini. Warriors so ob polčasu zaostajali s 65-61, a je Curry preobrnil tekmo in dosegel 16 točk ob metu 6-od-9, vključno s 3-od-5 z razdalje. Warriors so v četrtem delu vodili s tremi točkami in potrebovali vsako točko.

Curry je končal pri 33 točkah, rekordnih 15 podajah v sezoni – z le eno izgubljeno žogo. Igral je 37 minut in končal z najboljšim moštvenim rezultatom plus 22.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *