Ontario Teachers’ Pension Fund piše celotno naložbo v propadlo kripto borzo FTX in se sklicuje na ‘potencialno goljufijo’ – predstavljene novice o bitcoinih

Ontario Teachers’ Pension Plan (OTPP), eden največjih pokojninskih načrtov na svetu, kotira svojo naložbo v propadlo kripto borzo FTX. “Nedavna poročila kažejo na morebitne goljufije pri FTX, kar je zelo zaskrbljujoče za vse strani,” je zapisano v načrtu.

Glavni kanadski pokojninski načrt jamči naložbo FTX

Ontario Teachers’ Pension Plan (OTPP), tretji največji kanadski pokojninski sklad, je v četrtek objavil izjavo o svoji naložbi v propadlo borzo kriptovalut FTX. OTPP, ki ima trenutno približno 243 milijard kanadskih dolarjev (182 milijard dolarjev) neto sredstev, vlaga v 333.000 zaposlenih in upokojenih učiteljev, kaže njegova spletna stran.

V izjavi je pojasnjeno, da je Ontario Teachers’ Teaching Development Fund (TVG) oktobra lani vložil 75 milijonov kanadskih dolarjev v FTX International in njeno ameriško organizacijo FTX US. Januarja je sklad izvedel nadaljnjo naložbo v višini 20 milijonov kanadskih dolarjev v FTX US.

Ontario Teachers’ Pension Plan s podrobnostmi:

Naša naložba je predstavljala manj kot 0,05 % naših skupnih čistih sredstev in je bila enaka lastništvu 0,4 % oziroma 0,5 % FTX International oziroma FTX US.

“Nedavna poročila kažejo na morebitne goljufije pri FTX, kar je zelo zaskrbljujoče za vse strani,” je dodano v izjavi. “V celoti podpiramo prizadevanja regulatorjev in drugih, da pregledajo tveganja in vzroke za neuspeh tega posla.”

V pokojninskem načrtu je bilo navedeno:

Naše naložbe v FTX bomo ob koncu leta zmanjšali na nič … Razočarani smo nad rezultatom te naložbe, vse izgube bomo jemali resno in bomo to izkušnjo uporabili za nadaljnjo krepitev našega pristopa.

“Finančna izguba zaradi te naložbe bo imela omejen vpliv na načrt glede na njeno velikost glede na naša skupna neto sredstva in naš močan finančni položaj,” je zaključila izjava.

FTX je prejšnji teden vložil zahtevo za stečaj po poglavju 11. Odstopil je tudi nekdanji izvršni direktor Sam Bankman-Fried, zamenjal pa ga je John Ray III, izkušen stečajni upravitelj, ki je nadzoroval likvidacijo Enrona. “Še nikoli v svoji karieri nisem videl tako popolnega izpada korporativnega nadzora in tako popolne odsotnosti zanesljivih finančnih informacij, kot se je to zgodilo tukaj,” je Ray rekel je v vložitvi v četrtek.

Pred kratkim je vlada Singapurja Temasek Holdings, Paradigmain Sequoia Capital podobno objavili, da odpisujejo celotno vrednost svojih naložb FTX.

Oznake v tej zgodbi

Kanadski pokojninski načrt, Kanadski pokojninski načrt FTX, Kanadski pokojninski načrt, Kanadski pokojninski načrt FTX, ftx, Pokojninski načrt učiteljev v Ontariu, Ontario Teachers Pension Plan FTX, pokojninski sklad, kripto pokojninski sklad, kriptovaluta pokojninskega sklada, pokojninski sklad FTX, pokojninski načrt, Sam Bankman-Fried

Kaj menite o naložbi pokojninskega načrta za učitelje Ontario v FTX? Sporočite nam v spodnjem oddelku za komentarje.

Kevin Helms

Avstrijski študent ekonomije Kevin je Bitcoin odkril leta 2011 in od takrat je evangelizator. Njegovi interesi so varnost bitcoinov, odprtokodni sistemi, omrežni učinki ter presečišče med ekonomijo in kriptografijo.
Zasluge za slike: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti: Ta članek je zgolj informativne narave. To ni neposredna ponudba ali nagovarjanje k ponudbi za nakup ali prodajo ali priporočilo ali odobritev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne nudi naložbenega, davčnega, pravnega ali računovodskega svetovanja. Niti podjetje niti avtor nista odgovorna, neposredno ali posredno, za kakršno koli škodo ali izgubo, ki je povzročena ali domnevno povzročena z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *