Omega lansira fantastično uro Jamesa Bonda ob 60. obletnici

Omega je napovedala novo uro v počastitev 60-letnice Jamesa Bonda.

Praznovanja diamantne obletnice Double-O-7 so že zaznamovali koncert v Royal Albert Hallu, razkritje namensko zgrajenega 18.000 kvadratnih čevljev velikega ‘Sean Connery Stage’ v Pinewood Studios in dvodelna dobrodelna dražba pri Christie’s, ki je vključevala replika Aston Marin DB5, Q’s Svet ni dovolj vodni čoln in zrklo bioničnega Spectre agenta Prima Ni časa za umiranje.

Dražbe so vključevale tudi več blagovnih znamk Commanderja Bonda Omega Seamaster ure, vključno z dejansko Seamaster Diver 300m 007 Edition. Izdelan iz lahkega titana z detajli ‘Tropical Brown’ in ki ga je nosil Daniel Craig med svojim zadnjim nastopom v vlogi Bonda v lanskem letu Ni časa za umiranje, je ura obeležila 25 let stalnega partnerstva med švicarskimi proizvajalci ur in franšizo. Samo to je stalo 226.800 funtov.

Zdaj je Omega razkrila svojo jubilejno uro, Seamaster Diver 300M 60 Years Of James Bond Stainless Steel.

Novi model se zgleduje po dizajnu Craiga Ni časa za umiranje glejte in jo poročite z videzom prve Bond Omega, modre Seamaster 300M Quartz, ki jo je leta 1995 nosil Pierce Brosnan. GoldenEye.

ura omega bond

Omega

Okvir in številčnica sta narejena iz modrega eloksiranega aluminija, številčnica ima lasersko vgravirane valove, potapljaška lestvica okvirja pa je bila preoblikovana tako, da je tradicionalni indikator obrnjenega trikotnika zamenjala številka “60”.

Trenutek zaustavitve predstave je prihranjen za zadnjo stran ohišja. To posnema uvodno zaporedje naslova 007, z Bondovo silhueto in zasnovo pištolske cevi. Očarljiv učinek, dosežen z laserskim graviranjem enega diska, je dosežen tako, da se disk poveže s hrbtno stranjo ohišja s sekundnim kazalcem ure – prvi z motivom lizike na Diver 300m in lakiran v beli barvi. Druga roka poganja animacijo, slog, znan kot “moiré”. Torej, glede na Omega, “akcija nikoli ne preneha”.

ura omega bond

Omega

Čeprav je bil Bond iz romanov Iana Fleminga moški Rolex Explorer, je filmski lik, ki ga je šest desetletij igralo sedem igralcev, ena najbolj priljubljenih in donosnih franšiz v zgodovini zabave, nosil različne znamke.

Od Gruen Precision 510, prve Bondove ure na zaslonu, 34 mm zlate številke, pritrjene na Seana Conneryja za igralnimi mizami leta 1962. dr. št do debelega Geigerjevega števca Breitling, ki zaznava sevanje dveh ukradenih atomskih bomb leta 1965. Thunderball Roger Moore’s Seiko Liquid Crystal TV Watch, uporabljen samo enkrat leta 1983. Hobotnica povečati dekolte neidentificirane ženske, zgodovino, ki jo raziskuje Esquire v tem dokončno vodilonjegovo dolgoletno razmerje z Omega je utrdilo Bondovo izbiro ure.

Bond je od leta 1995 nosil Seamasters v vseh filmih.

Za to prvotno odločitev o zamenjavi znamke se je zahvalila z oskarjem nagrajena kostumografinja Lindy Hemming, ki je izbrala Omega za prvenec Pierca Brosnana v GoldenEye.

“Ko je Peirce prevzel vodenje, je bila moja celotna ideja, da smo Evropejci in da je Bond Evropejec,” je povedala The New York Times februarja 2020, hkrati pa priznava ironijo odhoda Velike Britanije iz Evropske unije prejšnji mesec. »Naredil sem to namerno. Želel sem povedati, kdo je.”

Tudi modra številčnica Seamaster 300M Quartz je bila dejavnik pri njeni odločitvi, je dejala in se spomnila očetovih prijateljev, ki so bili bivši mornarji in so nosili Omega.

“Bili so gospodje, dobri fantje, pripravljeni na vse,” je dejala. “Omega je bil popoln za poveljnika mornarice, ki se je potapljal in reševal ljudi.”

Omega je v zadnjem četrt stoletja izdelala številne omejene in neomejene ure v čast Bondu in franšizi. To je eno najboljših partnerstev v svetu ur.

Toda 2001 Seamaster Diver 300M 007 Edition, pri oblikovanju katerega naj bi sodeloval Daniel Craig, je bil še posebej uspešen. Model je prevzela Watches of Switzerland, tretja maloprodajna skupina, ki vključuje Mappin & Webb in Goldsmiths, kar ji je lani pomagalo doseči rekordni dobiček v višini 586,2 milijona funtov, kar je 44,6 odstotka več kot v letu 202o.

Če nič drugega, ta sončna nova 60th Zdi se, da je model Anniversary še bolj privlačen, saj je zelo izviren pokrov ohišja, ki je na videz zasnovan tako, da bo mačja tarča oboževalcev Bonda.

Model je izdelan tudi iz titana in različica iz Omega lastnega 18K “Campus Gold”.

Vsaj takrat, ko svet čaka na novico, kdo bo to pravzaprav naslednji James Bondposkrbel bo za zabaven način preživljanja časa.

7100 funtov (jeklena različica); omegawatches.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *