Oglejte si teh 10 prazničnih tržnic v Utahu, kjer lahko ljudje ‘nakupujejo po malem’ in poiščejo edinstvena darila

Ko kupujete za nekoga za počitnice, lahko vedno preverite njegov seznam želja na Amazonu. Toda kje je zabava v tem?

Številne počitniške tržnice – kot je 10, ki smo jih zbrali tukaj – vam bodo dale priložnost, da podarite nekaj posebnega, pomembnega, kar je ustvaril nekdo tukaj v Utahu.

Če kupujete lokalno, gredo vaši dolarji v lokalne žepe namesto v velike korporacije, potem ko je zaradi pandemije veliko malih podjetij trpelo.

“Letos vemo, da mala podjetja zdaj potrebujejo našo podporo bolj kot kdaj koli prej,” je na svoji spletni strani zapisala ameriška uprava za mala podjetja, “ko krmarijo, obnavljajo in se usmerjajo po učinkih pandemije koronavirusa.”

Običajno bodo umetniki sami na drugi strani mize, tako da lahko srečate ljudi, kot so Megan Hindman, Jazmin Gallegos in Lexi Dowdell – vsi so svoje pristope k umetnosti delili z The Salt Lake Tribune.

Zato uživajte v lovu v tej božični sezoni in naj vam bo ta seznam prazničnih trgov v Utahu vodilo.

Počitniška tržnica Wheeler

The Počitniška tržnica Wheeler na zgodovinski kmetiji Wheeler je postala tako priljubljena, da se je letos razširila na dve zgradbi in bo vključevala tovornjake s hrano in obisk Božička v petek, 25. novembra. Lokalni proizvajalci, gurmani in umetniki bodo svoje izdelke prodajali od petka do nedelje, 25. in 27. novembra.

Po brskanju po tržnici se sprehodite ali krpljajte (če vreme dopušča) po posestvu kmetije Wheeler, pozdravite živali ali uživajte v globoki zimski tišini gozda.

25. november je tudi eden od prazničnih petkov na kmetiji, ko se lahko obiskovalci zapeljejo s čarobnim osvetljenim avtomobilom za 3 $ na osebo. Prazniki se nadaljujejo 2., 9. in 16. decembra.

Zgodovinska kmetija Wheeler, 6351 S. 900 East, Murray, 25. november, 5-8 pm; 26-27. november od 9.00 do 17.00 Delovni čas dedka Mraza: 25. november od 17.00 do 20.00 Vstop prost.

Bash za mala podjetja v Copperhive Vintage

Vintage trgovina South Salt Lake Copperhive Vintage bo v soboto, 26. novembra, organiziral Small Business Bash ob praznovanju sobote malih podjetij, dneva za podporo malim podjetjem in vplivu, ki ga imajo na njihove skupnosti.

Prisotnih bo okoli 15 umetnikov, prodajalcev starodobnikov in hrane, vključno z The Thrill of the Thrift, The Vintage Crow, Locust of the Sea, Green Lion Eclectic, Richie2Retro, Queerations, Oh Hey Paper Co., Between Dreams Pottery, Taco Daddy Food Tovornjak in vidra s kofeinom. Lastnica Jacqueline Whitmore je povedala, da bo ta dan organizirala tudi razprodajo vsega v trgovini.

Copperhive Vintage, 2709 S. State St., Salt Lake City, 26. november od 12. do 17. ure, prost vstop.

Počitniška tržnica Craft Lake City

Četrta letna počitniška tržnica Craft Lake City 2. in 3. decembra bo na zgodovinski postaji Ogden Union predstavila več kot 125 proizvajalcev s sedežem v Utahu, ustvarjalcev domače hrane, prodajalcev hrane in starodobnikov. Božiček bo brezplačno slikal družine (prinesite svoj fotoaparat). New World Distillery s sedežem v Edenu bo stregel obrtne koktajle, na voljo pa bodo tudi brezalkoholne možnosti. Vstopnice za praznično tržnico vključujejo brezplačen vstop v muzej strelnega orožja Browning, avtomobilski muzej Kimball, državni železniški muzej Utah in železniško ladjedelnico Eccles.

Če želite priti do Holiday Market iz Salt Lake Cityja, vzemite vlak FrontRunner do postaje Ogden in hodite 10 minut južno do tržnice. Če se odločite za vožnjo, je na voljo brezplačno parkirišče, navodila za pot pa najdete na CraftLakeCity.com v razdelku “Do tja”.

Ogden Union Station, 2245 Wall Ave., Ogden, 2. december, 5-22:00; 3. december od 10. do 16. ure. Vstopnina je 5 $ vnaprej, 7 $ na dan tržnice, otroci do 12. leta pa so brezplačni.

Božični butik Peteetneet

The Muzej Peteetneet (izgovarja se “peh-TEET-NEET”) v majhnem mestecu okrožja Utah Payson je ozadje tega prazničnega butika 2. in 3. decembra, s prodajalci, postavljenimi v vsaki sobi praznično okrašene zgodovinske stavbe. Otroci bodo navdušeni nad miniaturnim prikazom vlakcev v dvorani, nato pa se bodo lahko zunaj s sankami spustili po popolnem sankališču. Božiček bo na voljo tudi za poslušanje seznamov želja in fotografiranje z družinami. Ko se zmrači, se sprehodite po zemljišču in si oglejte božične lučke, ki žarijo v snegu.

Muzej Peteetneet, 10 North 600 East, Payson, 2. december, 16.00-21.00; 3. december od 10. do 17. ure Božičkov delovni čas: 2. december od 17. do 19. ure; 3. december od 10. do 13. ure, vstop prost.

Počitniška tržnica Grid Zine Fest

Ta počitniški trg postavljen Grid Zine Fest služi dvema namenoma: dati ljudem priložnost, da kupijo “čudne izdelke” izdelovalcev zinov za praznična darila in zbrati denar za Grid Zine Fest 2023. Udeleženci bodo lahko izdelali svoj model za piškote z nakupom prazničnih piškotov in drugih dobrot (veganskih razpoložljive možnosti), ves izkupiček pa je namenjen letnemu festivalu zinov in stripov v Salt Lake Cityju. Po brskanju po zinih uživajte v sami trgovini s ploščami z obsežno zbirko lokalne glasbe.

Diabolical Records, 238 S. Edison St., Salt Lake City, 3. december od 12. do 16. ure, prost vstop

Red Butte Garden Holiday Open Day & Art Fair in Glass Art Guild of Utah Glass Show

Ko vstopite v glavno stavbo Red Butte Garden, pojdite po stopnicah in preglejte Steklarska razstava ob 20. obletnici Glass Art Guilds steklenimi božičnimi okraski in nakitom, do 20. decembra. Na vrhu stopnic zavijte levo in poiščite Red Butte Holiday Dan odprtih vrat in umetniški sejem v svetlem prostoru Orangerie, ki bo 3. in 4. decembra napolnjen z umetniki iz Utaha, ki prodajajo predmete, kot so sintetična vlakna, mila, losjoni, keramika in drugo. Ko izberete svoj zaklad, se odpravite ven in se sprehodite po spečem zimskem vrtu — vstop je brezplačen za vse trge.

Red Butte Holiday Open Day & Art Fair, 300 Wakara Way, Salt Lake City, 3-4. december, 10.00-17.00; Razstava ob 20. obletnici Steklarske umetnosti do 20. decembra. Vstop prost.

Počitniška tržnica UMFA

Po postanku na tržnici Red Butte Garden Market se ustavite pri Muzej lepih umetnosti Utah za brskanje po lokalno izdelanih darilih v veliki dvorani in predmetih z umetniškim navdihom v muzejski trgovini. Izdelovalci bodo 3. in 4. decembra prodajali grafike, nakit, sveče, čokolade in drugo, muzejska trgovina pa je odprta vse leto. Nato se ustavite v muzejski kavarni na prigrizek ali pijačo, nato pa raziščite številne muzejske eksponate (vstopnina).

Utah Museum of Fine Arts, 410 Campus Center Drive, Univerza v Utahu, 3. in 4. december, 9.00-17.00 Vstop na trg je brezplačen; za razstave se zaračuna vstopnina.

Hanuka tržnica

Ni vam treba biti Jud, da bi z udeležbo proslavili zimske praznike Hanuka tržnica, ki obstaja že več kot 25 let. Ta tržnica v centru judovske skupnosti IJ & Jeanné Wagner, severno od primarne otroške bolnišnice, bo predstavljala več kot 20 prodajalcev, ki bodo prodajali indijanski nakit, sojine sveče, ročno izdelane menore, domače čokolade in drugo. Krompirjeve latke, bagele v newyorškem slogu in žele krofe bo mogoče kupiti, uživati ​​na dogodku ali jih vzeti domov, da jih pojeste pozneje.

IJ & Jeanné Wagner Jewish Community Center, 2 Medical Drive, Salt Lake City, 4. december od 12. do 17. ure v dvorani skupnosti JCC. Prost vstop.

SLC punk rock bolšja počitniška tržnica

Če imate na seznamu nekoga, ki ima rad metal ali punk glasbo, grozljivke ali zine, potem SLC punk rock bolšja počitniška tržnica je kraj, kjer jim lahko kupite darilo.

Na tej gala izvedbi SLC Punk Rock bolšjega sejma bodo na seznamu več kot 30 umetnikov in prodajalcev John-Ross Boyce, Graveyard Witch Accessories, Space Babes Art, Grave Shift Press, Blooming Smoke Art, Moss Bone, Britta Baker in več DJ Nixbeat in DJ Retrograde bosta zavrtela ročno izbrane melodije. Kava in prigrizki bodo na voljo tudi za nakup.

Sugar Space Arts Warehouse, 132 S. 800 West, Salt Lake City, 4. december, 15.00-20.00 Prost vstop.

TF Brewing Christkindlmarkt

Potekalo bo Templin Family Brewing tržnica po navdihu nemških božičnih tržnic, skupaj z glühweinom (tudi kuhanim vinom). A ne skrbite, če ste bolj ljubitelj piva – tudi tega ima TF Brewing dovolj. Ta dogodek bo eden zadnjih pred božičem, saj boste imeli možnost brskati po darilih v zadnjem trenutku različnih lokalnih prodajalcev.

TF Brewing, 936 S. 300 West, Salt Lake City, 17.–18. december, 16.–20.00 Brezplačen vstop, 21+.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *