Obvestilo o poškodbi Tyreseja Maxeyja: čuvaju Sixersov so diagnosticirali majhen zlom levega stopala

Sixersi bodo morali še naprej delati stvari brez začetnega zaledja.

Tyrese Maxey je v petek zvečer med ekipnim tekmovanjem utrpel majhen zlom levega stopala premagal Buckse, je v soboto povedal uradnik Sixersov. Ponovno ga bodo ocenili čez približno dva tedna.

Adrian Wojnarowski iz ESPN poročali, da bo Maxey manjkal tri do štiri tedne.

James Harden je bil izključen, ker je 2. novembra utrpel poškodbo desne stegenske mišice. V četrtek je dejal, da je “v koraku” z rehabilitacijo, ki naj bi trajalo približno mesec dni.

Sixersi imajo tudi nekaj drugih igralcev resne zdravstvene težave, med njimi Tobias Harris (levi bok), De’Anthony Melton (hrbet), Matisse Thybulle (gleženj) in Furkan Korkmaz (levo koleno).

Maxeyjeva igra je bila v Hardenovi odsotnosti neenakomerna, vendar je imel v petek odličen prvi polčas, ko je dosegel 24 točk z metom 9-za-12, nato pa je pozno v drugi četrtini naredil grimaso bolečine. Na 15 tekmah v svoji tretji sezoni lige NBA je 22-letnik v povprečju dosegal 22,9 točke, 4,4 podaje in 3,5 skoka. Tekma prejšnji mesec v Torontu s 44 točkami bil je bolj zanimiv dokaz, da je električni strelec in da njegov ogromen napredek kot strelec za tri točke v prejšnji sezoni ni bil naključje.

Čeprav Maxey ostaja neomajno pozitiven, se je ta poškodba žal končala njegov razvoj z niansami igre kot je risanje prekrškov, iskanje pravih trenutkov za napad, spreminjanje hitrosti in branje obramb. Za zdaj bo verjetno vse skupaj analiziral s strani s Hardnom in pomočnik trenerja Sam Cassell.

Brez Maxeyja in Hardna se zdi, da bodo Sixersi igrali veliko De’Anthonyja Meltona in Shakea Miltona. Dvojec je igral dobro v drugem polčasu povratne zmage Sixersov proti Milwaukeeju. V majhnem vzorcu v zgodnji sezoni so Sixersi prekašali nasprotnike za 18,7 točke na 100 žog zunaj časa za smeti v postavi Melton-Milton, s Čiščenje stekla.

“Bilo je odlično,” je v petek dejal Milton, potem ko je dosegel rekord sezone, 15 točk. “Nenehno si izmenjujemo ideje. In enostavno je, če imamo tekmo, ki enemu od naju ni všeč; drugi lahko pobere žogo in mi lahko ohranimo tempo igre, tok igre .

»In glede obrambe nam je čisto vseeno; samo poberemo kogarkoli. Zato je zabavno igrati s takim branilcem, ki je nadarjen tako v napadu kot v obrambi. Vedno je v igri in zajema odbite žoge, tako da to izjemno pomaga naši ekipi.”

Maxeyjeva poškodba tudi pomeni, da je prisotnost Joela Embiida zdaj še pomembnejša. Poleg svojih 133 točk v zadnjih treh tekmah je aktualni igralec tedna vzhodne konference prispeval še 22 podaj.

Pripravljen je, da ga postavijo na sredino parketa z “Delay” akcijami Sixersov.

“Samo pomagaj jim,” je rekel Embiid v petek zvečer. “Kot nocoj se je Milwaukee odločil, da bo izvajal velik pritisk na žogo. Ni se vam treba boriti. Samo umaknite se z žoge. Lahko vodimo karkoli, ko sem jaz na vrhu, ključnega pomena, pa naj gre za zamudo ali kaj drugega. predstave, ki jih vodimo. Samo poskusite jim olajšati delo, da se jim ne bo treba boriti z nekom, ki jih ves čas pritiska. In potem jih poskušajte opolnomočiti, da bodo razumeli, ko izvajamo predstave, jih želim biti agresiven.

»Nocoj sem mislil, da je prišlo do nekaj preobratov, pri katerih sva imela napačno komunikacijo z mano in De’Anthonyjem. Vrnem žogo, on tega preprosto ni vajen. Rekel sem mu: ‘Ko prideš z zaslona, ​​hočem, da to vsakič posnameš. Če menite, da imate dober strel, ga preprosto izpustite. Pojdimo od tam. In če ga nimate, mi ga samo posredujte in gremo v drugo trgovino.’«

Po sobotni tekmi s Timberwolves bi morali Sixersi imeti dan počitka, ki mu bo sledil pomemben dan treninga. Naslednja bosta dvoboja proti Netsom in Hornetsom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *