Novi dogodki FTX še naprej vznemirjajo kripto trge

Opomba urednika: glede na tolikšno nestanovitnost na trgu spremljajte dnevne novice! Z našim hitrim povzetkom današnjih novic, ki jih morate prebrati, in mnenj strokovnjakov vas spremljajte v nekaj minutah. Prijavite se tukaj!


(Novice Kitco) – Čeprav se trgi borijo s stečajem FTX in njegovo okužbo, se novi dogodki okoli borze in z njo povezanih podjetij še naprej odvijajo.

Pozno v ponedeljek so se pojavila poročila, da je ministrstvo za pravosodje ZDA sprožilo preiskavo FTX nekaj mesecev pred propadom kripto borze. Bloomberg registriran da je ameriško pravobranilstvo za južno okrožje New Yorka mesece preiskovalo FTX zaradi suma kršenja zakona o bančni tajnosti, ki od finančnih institucij zahteva preprečevanje pranja denarja in financiranja terorizma.

Ministrstvo za pravosodje je domnevno menilo, da FTX.com s sedežem na Bahamih še vedno služi strankam v Združenih državah, namesto da jih zagotavlja prek FTX.US, za katerega se domneva, da je v skladu z zakonom.

Torkovo jutro je prineslo poročila da so bila sredstva FTX uporabljena za nakup več kot 19 nepremičnin v vrednosti 121 milijonov dolarjev na Bahamih od leta 2020, glede na uradne evidence nepremičnin v državi. Nakup nepremičnine FTX je vključeval sedem stanovanj v soseski Albany, kjer je bil sedež podjetja, in je stal skoraj 72 milijonov dolarjev.

Druga hiša na plaži, ki jo je FTX kupil v zalivu Old Fort Bay, je bila navedena za uporabo kot »počitniška hiša« in imela sta podpisnika starša SBF Joseph Bankman in Barbara Fried.

“Še pred stečajnim postopkom sta gospod Bankman in gospa Fried prosila, naj listino vrneta podjetju in počakata na nadaljnja navodila,” je za Reuters povedal tiskovni predstavnik para.

Dve nepremičnini FTX, ki sta bili kupljeni, sta bili namenjeni komercialni uporabi, vključno s stanovanjskim kompleksom v vrednosti 8,55 milijona dolarjev, ki je služil kot sedež FTX, in petimi hektarji zemljišča, kjer so bile zgrajene menjalnice.

Tudi v torek je Justin Sun, ustanovitelj omrežja Tron, rekel Wall Street Journal, da želi s svojimi podružnicami kupiti sredstva FTX.

“Odprti smo za kakršne koli dogovore. Mislim, da so vse možnosti [are] na mizi,« je g. Sun povedal novinarjem v torek v Singapurju. “Trenutno je naša ekipa na Bahamih,” je dejal Sun in pojasnil, da so predstavniki digitalnih izmenjav Tron in Huobi Global v tej karibski državi.

“Nepremičnine ocenjujemo eno za drugo,” je dejal Sun, “vendar razumem, da bo postopek dolg, ker so že v tovrstnem stečajnem postopku.”

Trgi prav tako čakajo, da vidijo, katere nove informacije bodo prišle iz obravnave stečajnega sodišča FTX v Delawareu pozneje danes. Konec prejšnjega tedna so se stvari oblikovale takole jurisdikcijski boj med likvidacijskimi upravitelji družbe FTX Digital Markets s sedežem na Bahamih, ki je v New Yorku vložila zahtevo za stečaj po 15. poglavju, in vodstvom FTX.com s sedežem v ZDA, ki je v Delawareju vložila zahtevo za stečaj po 11. poglavju.

Pred današnjo obravnavo pa so odvetniki, ki zastopajo bahamske in ameriške likvidacijske upravitelje, sporočili, da so se strinjali, da bi lahko imel postopek iz 11. poglavja prednost.

Analitiki medtem še naprej spremljajo verižno aktivnost tako imenovanega ‘FTX hekerja’, ki je bil nazadnje viden pretvorbo več deset milijonov dolarjev ETH v Bitcoin da bi prikrili svoje sledi.

Skupna tržna kapitalizacija kriptovalut je padla pod 790 milijard dolarjev, kar je več kot 20 % manj od začetka propada FTX v začetku tega meseca in skoraj 75 % od vrha skoraj 3 bilijonov dolarjev novembra 2021.

Bitcoin tudi dosegel najnižjo raven v zadnjih dveh letih od 15.480 $ v ponedeljek zvečer.Zavrnitev odgovornosti: Stališča, izražena v tem članku, so avtorjeva in morda ne odražajo stališč avtorja Kitco Metals Inc. Avtor se je zelo potrudil zagotoviti točnost podanih informacij; vendar pa tudi Kitco Metals Inc. tudi avtor ne more jamčiti za točnost. Ta članek je zgolj informativne narave. Ne gre za nagovarjanje k kakršni koli zamenjavi blaga, vrednostnih papirjev ali drugih finančnih instrumentov. Kitco Metals Inc. in avtor tega članka ne prevzemata odgovornosti za izgube in/ali škodo, nastalo zaradi uporabe te publikacije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *