Nova Ark za Nintendo Switch je briljantna zgodba o odrešitvi

To je ena najbolj razvpitih zgodb o digitalni livarni vseh časov. Izvirna različica Ark: Survival Evolved je prispela z mešanico šoka, groze, zmede in zabave zaradi neverjetno slabih vizualnih podob, izjemno nizke ločljivosti, pomanjkanja podrobnosti, težav z ustvarjanjem LOD, počasnega nalaganja in dejstva, da so teksture pogosto delovale. zdi se, da se sploh ne naloži. Vendar pa so pred nekaj meseci predstavniki studia stopili v stik z nami in povedali, da prihaja povsem nova različica Switcha – in želeli so, da jo Digital Foundry preveri.

Da bo jasno, čeprav nismo veliki oboževalci koncepta Ark, je nova različica igre popolnoma transformativna. To je ena največjih izboljšav, kar smo jih kdaj videli, saj spreminja igro iz grozljive zmešnjave, ki je ni mogoče igrati, v enega bolj impresivnih naslovov Unreal Engine 4, kar smo jih videli na Nintendo Switch. Ponovno je bila zgrajena od začetka in obravnava skoraj vse kritike, ki smo jih imeli glede izvirne igre.

John Linneman in Alex Battaglia delita svoje misli o novi različici Ark za Nintendo Switch.

Nič iz prvotne različice ni bilo preneseno v to novo izdajo. Pravzaprav temelji na relativno nedavni kodni bazi Xbox, ki teče na Unreal Engine 4.26 – modernejši, zrelejši različici tehnologije Epic. Prvi vtisi so zelo pozitivni: izredno nizka ločljivost izvirne izdaje se umakne prijetni predstavitvi. Razvijalec Grove Street Games cilja na 1080p in 720p za igranje na konzolah in prenosnikih, pri čemer dinamična ločljivost deluje v povezavi s TAA nadgradnjo, da zagotovi čist videz. Okno DRS se spreminja od 55 odstotkov do 100 odstotkov izhodne ločljivosti, vendar je običajno tisto, kar sem videl, delovalo pri približno 70 odstotkih sredine. V vsakem primeru se dobro drži.

Motor je tudi inteligentno uporabljen za ublažitev tehnoloških omejitev mobilnih naborov čipov Switch. Medtem ko je kakovost zemljevida senc precej izboljšana od prve različice, razvijalec uporablja cenejše sence SDF za bolj oddaljeno senčenje. Virtualno teksturiranje med izvajanjem Unreal Engine 4 je uvedeno za inteligentno upravljanje sredstev, pri čemer daje prednost teksturam z več podrobnostmi v bližini igralca. Medtem pa prilagodljivo razširljivo stiskanje teksture zmanjša skupni podatkovni odtis na približno dve tretjini velikosti. To vpliva na čas nalaganja – v prvotnem videoposnetku igranja igranja sem igral prek Contra 3 na Super NES, medtem ko se je Ark nalagal na Switch. V podobnih testih z novo različico je bilo nalaganje končano v približno 24-25 sekundah.


Primerjave enakega za podobnega so impresivne – toda v gibanju je izboljšanje veliko bolj izrazito.

Kljub strašnim časom nalaganja je izvirni Ark v igri močno zatikal – to je bilo zdaj popravljeno v novi različici. Težave v igri s tem, da se podatki o teksturi sploh ne nalagajo, so bile prav tako odpravljene, medtem ko je bilo pojavno okno LOD (čeprav je še vedno prisotno) izboljšano za red velikosti v primerjavi s tem, čemur smo bili priča prej. Celo uporabniški vmesnik je bil občutno izboljšan – še vedno je podoben osebnemu računalniku, vendar sta na voljo kazalec v slogu Destiny in boljša organizacija menijev za lažjo uporabo.

Izboljšane so tudi številke sličic, vendar je vredno dodati zvezdico k temu. Ark: Survival Evolved nikoli ni bila posebej učinkovita igra na nobeni platformi. Kar zadeva CPE in GPE, potisne gostiteljsko strojno opremo do pogosto nerazumne mere. V tem primeru pričakujte, da bodo precej zapletena področja lebdela v območju 24–27 sličic na sekundo, le manj stresna okolja pa bodo dosegla zgornjo mejo 30 sličic na sekundo. Zdi se, da se lahko število sličic med spletnimi načini še dodatno zmanjša, a na koncu, čeprav še zdaleč ni popolno, ga je vsaj mogoče igrati – in je v skladu s splošnimi pričakovanji.

V redu, izvirna video vrata Ark morda trenutno ne odražajo stanja igre, vendar imajo še vedno določeno stopnjo zabavne vrednosti.

Tako razvijalec kot založnik si zaslužita pohvalo za to novo revizijo Ark za Nintendo Switch, še posebej, ker lastniki izvirne različice samodejno dobijo to transformativno nadgradnjo na novo različico brez dodatnih stroškov. Nekateri bi morda rekli, da je to najmanj, kar lahko storijo, vendar je tudi izjemno redko, da obstoječo igro popolnoma ukinejo, jo drug razvijalec znova zgradi iz nič in jo nato brezplačno podeli obstoječim lastnikom igre. Eden redkih drugih primerov, ki se jih spomnim, je Konamijeva Zone of the Enders: The Second Runner, ki je v bistvu dobil HD remaster originalnega HD remasterjaz dovoljenjem japonskega razvijalca HexaDrive.

Torej, če vam je všeč Ark: Survival Evolved, je vredno preveriti novo Switch Ultimate Survivor Edition. In če že imate igro, priporočamo, da ji date še eno priložnost – izboljšave so ogromne, do te mere, da je to eden boljših naslovov UE4 za Nintendo Switch, sistem, ki ni ravno opremljen za obvladovanje vrste igre odprtega sveta, ki temelji na izkušnjah. Vsakdo ima rad dobro odrešilno zgodbo – in ta je med najboljšimi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *