Nočna tržnica Honolulu se vrača za praznike

HONOLULU (KHON2) — Our Kaka’ako, mešana urbana otoška skupnost šol Kamehameha, v soboto, 19. novembra, vrača nočno tržnico Honolulu. Ulična prireditev bo potekala od 18.00 do 22.00. Keawe St. in Auahi St. v srcu Kaka’ako.

Tema letošnje nočne tržnice v Honoluluju je “Ukoreninjena” in odraža zavezanost Our Kaka’ako ohranjanju havajske tradicije s podpiranjem havajskih prehranskih sistemov in proslavljanjem kulturne raznolikosti Havajev.

Prejmite najnovejše jutranje novice s Havajev v svoj nabiralnik, prijavite se Novice 2 Vi

Zabava v bloku obljublja, da bo zabavna in razvedrilna, z več kot 50 lokalnimi prodajalci hrane in maloprodajo, obrtniki in kulturnimi delavci, ki poudarjajo temo Rooted in njeno praznovanje »kulturne raznolikosti, utemeljene na vrednotah naše dediščine, tradicije in ohranjanja kraja ,« so sporočili organizatorji.

“Navdušeni smo, da lahko pozdravimo vse na praznovanju skupnosti v tem prazničnem času,” je dejal Gary Evora, višji vodja komercialnih nepremičnin na šoli Kamehameha.

Ta skupnostni in družinski dogodek je brezplačen in vabimo vas, da se ga udeležite register vnaprej za brezplačne nagrade, ki jih bomo delili ves čas zabave.

Večer ima načrtovano veliko zabave, v kateri lahko uživa skupnost:

  • Modna revija z lokalnimi oblikovalci STONE, OCEANS END Hawai’i in Sweet Enemy Clothing. V tokratni oddaji bodo predstavljeni modeli udeležencev programa AccessSurf.
  • Zabava z živo glasbo Jasmin Nicole, Keilana, Keahi Delovio in AJ Keolanui.
  • Umetniška instalacija skupnosti Worldwide Walls [formerly POW! WOW! Hawai‘i] umetniki.
  • Nastopila bo Casey Cosmos DJ Academy.
  • 102.7 Da Bomb in 94.7 KUMU radio remotes bodo predvajali v živo.

Poleg tega bodo aktivnosti, v katerih bodo sodelovali vsi:

  • Naučite se, kako narediti poi s Poi za ljudi – pa’i’ai [traditionally pounded cooked kalo root] interaktivna predstavitev in degustacija v sodelovanju s šolo Kamehameha Schools Kapālam.
  • Na ogled bosta glavni kuhar Dean Matsushita in Kealoha Domingo.
  • AccesSurf bo zagotavljal informacije o svojih programih, hkrati pa sodeloval v igrah in nagradnih žrebanjih za praznovanje – vključno z žrebanjem dveh povratnih vozovnic Hawaiian Airlines.
  • Hawai’i State Federal Credit Union bo zagotovila članstvo in možnosti nagrajevanja.

»V tej sezoni obdarovanja smo navdihnjeni, da se osredotočimo na našo hrano, kulturo in vrednote, ki so zakoreninjene v naši ‘āina. Naš Kaka’ako z veseljem gosti nočno tržnico v Honoluluju, ki spodbuja podporo lokalnim podjetjem, umetnikom in podjetnikom ter neprofitnim organizacijam, kot je AccesSurf, ki ustvarjajo razliko v naši skupnosti,« je dodala Evora.

Nočna tržnica je omogočena v sodelovanju s SurfAccess, programom, ki opolnomoči invalide prek vodnih programov, in Poi for the People, pobudo, ki sta jo ustvarila šolska skupnost Kamehameha & ‘Āina Resiliency Group, ki si prizadeva za kulturo in znanje poijev dostopen prek pae’ āinu [group of islands].

Organizatorji dogodka predlagajo skupno vožnjo ali skupno vožnjo, saj je parkiranje omejeno. Glede na Night Market sta na voljo parkirni hiši na Keawe St 333 in The Flats na Pu’unui St na Keawe St 440. Dodatno parkirišče lahko najdete tudi v parkirni hiši Waterfront Plaza na 500 Ala Moana Blvd.

Pridobite novice na poti KHON 2GOKHON-ov jutranji podcast, vsako jutro ob 8

Rooted velikodušno sponzorirajo šole Kamehameha, Kaiāulu ‘o Kaka’ako
Združenje lastnikov, Hawai’i State Federal Credit Union in Pacific Media Group.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *