Nizko razburjenje, visoko razburjenje (kamera).

Pregled Google Pixel 7: nizko vznemirjenje, visoko vznemirjenje (kamera).

Koncept “vanilijevega” telefona je precej težko uresničiti, saj mora biti uravnoteženje opravljeno natančno. Blagovne znamke lahko zmanjšajo število funkcij, vendar morajo še vedno ponuditi dovolj vrednosti, da izkoristijo nabor strank. Google se je po treh letih premora vrnil v Indijo s telefonoma premium – Pixel 7 in Pixel 7 Pro. Pixel 3 in Pixel 3XL sta bila zadnja vrhunska pametna telefona, ki ju je Google predstavil v Indiji. S to novo predstavitvijo je Google vse pripravljen, da močno konkurira Samsungu, OnePlusu in drugim vrhunskim proizvajalcem pametnih telefonov Android, ki so prisotni na indijskem trgu pametnih telefonov. Oba nova pametna telefona Pixel poganja Googlov nabor čipov Tensor G2 po meri in operacijski sistem Android 13. Kot že ime pove, je Pixel 7 Pro drag model, medtem ko je Pixel 7 cenovno ugodnejša možnost. Ali Google uspe dobro uravnotežiti vse vidike? Ali pa je Pixel 7 le oster strelec? Smo uporabili Google Pixel 7 nekaj časa in tole si mislimo o tem:

Oblikovanje

Google Pixel 7 je nedvomno eden najbolj elegantnih in čednih vodilnih pametnih telefonov na trgu. Pametni telefon ima nekoliko podoben in nekoliko drugačen dizajn v primerjavi s svojim predhodnikom Pixel 6. Pametni telefon je na voljo v nekaterih enobarvnih različicah — Obsidian, Lemongrass in Snow. Dobili smo različico Lemongrass in vse je pri barvah. Zadnja plošča je izdelana iz stekla, prevlečenega z Gorilla Glass Victus. Na zadnji strani je tudi pravokoten kovinski trak, v katerem je zadnja kamera. Podjetje je nekoliko spremenilo položaj kamere in pustilo malo več prostora na vrhu. Ta sijoč trak za kamero na zadnji strani je ključna razlika v dizajnu. Vendar se zaradi tega pametni telefon maja, ko ga držimo na ravni površini, a kljub temu nam je bil dizajn Pixela 7 zelo všeč. Zadnja plošča sicer privlači prstne odtise, a zaradi pametnih barvnih različic je madeže težko videti. Kljub velikemu zaslonu je Pixel 7 videti in deluje kompaktno. Mat trak, ki obdaja pametni telefon, nudi uporabniku trden oprijem. Na sprednji strani je 6,3-palčni zaslon z izrezano selfie kamero, nameščeno na sredini. Gumb za vklop in gumb za glasnost se nahajata na desni strani, medtem ko je reža za kartico SIM na levi. Vrata USB tipa C se nahajajo na dnu skupaj z rešetko zvočnika. Pametni telefon ima tudi oceno IP68, zaradi česar je odporen na prah in vodo. Google nas je uspel navdušiti z minimalističnim dizajnom Pixela 7.

Zaslon
Google Pixel 7 ima svetel in lep zaslon. Vodilni pametni telefon Pixel ima 6,32-palčni zaslon FHD+ AMOLED z ločljivostjo 1080 x 2400 slikovnih pik. Zaslon ponuja frekvenco osveževanja 90 Hz in svetlost do 1400 nit. Ravni zaslon pametnega telefona je na vrhu zaščiten s plastjo Corning Gorilla Glass Victus. Zaslon je eden od vrhuncev telefona Pixel 7. Svetel in oster zaslon ponuja natančno barvno reprodukcijo, podpora za HDR10+ pa izboljša vašo izkušnjo gledanja in igranja. Vodilni pametni telefon ponuja dve vrsti barvnih profilov – naravnega in prilagodljivega. Izberete lahko barvni profil glede na vaše potrebe. Zaslon ponuja nastavljivo hitrost osveževanja do 90Hz. Tekmeci Google Pixel 7, ki so na voljo na trgu, ponujajo hitrost osveževanja do 120 Hz, vendar prilagodljiva hitrost osveževanja 90 Hz ponuja gladko izkušnjo drsenja. Visoka raven svetlosti nudi odlično vidljivost tudi pod direktno sončno svetlobo. Velik zaslon na pametnem telefonu je obdan z nekoliko debelimi okvirji, ki morda marsikomu niso všeč, a zmogljivost in ostrina zaslona odtehtata to napako. Pixel 7 prekaša svojega predhodnika glede zmogljivosti zaslona.

Izvedba
Tako kot njegov predhodnik tudi Google Pixel 7 poganja lasten nabor čipov Tensor po meri. Google Pixel 7 poganja druga generacija nabora čipov Tensor G2 z varnostnim čipom Titan M2. Pametni telefon ima 8 GB RAM-a in 128 GB notranjega pomnilnika. Google Pixel 7 je v Indiji na voljo samo v eni različici za shranjevanje, kar nekaterim morda ne bo všeč, saj njegov tekmec ponuja več možnosti za shranjevanje. Pametni telefon z dvema karticama SIM je opremljen s stereo zvočniki in zvočnimi vrati USB tipa C. Podjetje trdi, da je Tensor G2 izdelan posebej za Pixel z Googlovim naprednim strojnim učenjem in prepoznavanjem govora. Google še dodaja, da je zaradi novega nabora čipov Pixel 7 učinkovitejši, varnejši in uporabnejši, s čimer se tudi strinjamo. Nov in izboljšan nabor čipov ponuja brezhibno delovanje brez zamikov. Pametni telefon je zelo dobro opravil vsa opravila, pa naj gre za večopravilnost, urejanje, nočno gledanje, snemanje videa ali več. Pametni telefon je idealen tudi za igralce iger in na pametnem telefonu lahko preprosto uživate v nekaterih težkih igrah, ne da bi vas skrbelo zmanjšanje števila sličic ali težave s segrevanjem. Z varnostnega vidika ima Pixel 7 Googlov nabor čipov Titan M2. Nabor čipov zagotavlja, da so vsa vaša gesla in podatki varni.

Kot že omenjeno, ima pametni telefon stereo zvočnike, ki obljubljajo res dobro. Glasbo in vokale lahko slišite jasno in glasno brez popačenj. Na splošno lahko zlahka rečemo, da je Google Pixel 7 zmogljiv v smislu zmogljivosti.

Kar zadeva programsko opremo, ponuja Google Pixel 7 najboljšo izkušnjo Androida. Pametni telefon poganja operacijski sistem Android 13 s čistim uporabniškim vmesnikom. Če ste ljubitelj Androida in želite izkusiti najboljše od operacijskega sistema, potem je Google Pixel 7 lahko vaša izbira. Podjetje je obljubilo, da bo pametni telefon prejel tri leta posodobitev programske opreme Android in pet let varnostnih posodobitev. Kot ljubiteljem Androida nam je bil všeč urejen in čist uporabniški vmesnik, odsotnost napihnjenega programja pa je bila svežina. Zdaj boste opazili hitre preklope v obliki tabletke, ki se nahajajo v senci za obvestila. Ena stvar, ki nam je bila zelo všeč pri Androidu 13, je podpora za teme. Zdaj lahko spremenite videz glasbenih predvajalnikov in nekaterih drugih aplikacij. Na voljo je tudi predal za aplikacije, kamor lahko shranite vse svoje prenesene aplikacije in preprečite, da bi vaš začetni zaslon postal nered. Z Androidom 13 uporabniki dobijo tudi podporo za prostorski zvok, vendar morate imeti slušalke, ki podpirajo to tehnologijo.

Poleg vsega tega nova različica operacijskega sistema ponuja tudi nekaj zanimivih in uporabnih funkcij, ki bodo všeč mnogim. Zelo nam je bila všeč funkcija preverjanja klicev, ki omogoča Googlovemu pomočniku, da sprejme dohodni klic namesto vas in vam tudi sporoči, za kaj gre pri klicu. Druga uporabna funkcija so napisi klicev. S to funkcijo lahko sprejmete klic med sestankom, ne da bi se dejansko pogovarjali. Podpora za umetno inteligenco bo prepisala, kaj govori oseba na drugi strani, vi pa lahko preprosto vnesete svoj odgovor. Glasovni pomočnik bo nato prebral vaš odgovor klicatelju. Z Androidom 13 lahko umetna inteligenca izvleče besedilo in slike. Programska oprema vam omogoča tudi popravljanje zamegljenih fotografij v galeriji telefona. Na splošno je Google Pixel 7 najboljša izkušnja Androida, ki jo lahko dobite.

Kamera
Google Pixel 7 ima nastavitev dvojne zadnje kamere, ki jo sestavljata glavni senzor 50 MP z zaslonko f/1,85 in ultra široka leča 12 MP z zaslonko f/2,2. Z zadnjo kamero lahko snemate tudi videoposnetke 4K pri 60 sličicah na sekundo. Na voljo je tudi sprednja kamera z ločljivostjo 10,8 MP in zaslonko f/2,2, sprednja kamera pa lahko snema tudi videoposnetke 4K. V nastavitvah kamere na Pixel 7 in Pixel 6 ni nobene razlike, vendar je podjetje naredilo nekaj sprememb v programski opremi, zaradi česar je nastavitev kamere Pixel 7 zmogljivejša. Podjetje ni naredilo večjih sprememb v aplikaciji kamere in zdi se, da je enaka kot lani. Takoj ko odprete aplikacijo, boste na sredini videli sprožilec. Pod sprožilcem so različni načini fotografiranja. V zgornjem levem kotu je gumb za nastavitve, možnost odhoda v galerijo pa poleg zaklopa.

Prav tako lahko dostopate do drsnikov za ravnovesje beline, sence in osvetlitev tako, da tapnete kjer koli v iskalu. Kamera omogoča tudi fotografiranje v formatu RAW, vendar morate to možnost najprej omogočiti. Kamera Pixela 7 vam omogoča zajemanje hitro premikajočih se subjektov s funkcijo Action Pan. S funkcijo dolge osvetlitve lahko posnamete tudi premikajoči se vlak in svetlobne sledi.

Kot vsi pametni telefoni Pixel prejšnje generacije tudi Pixel 7 zagotavlja odlično zmogljivost kamere. Slike, posnete z glavno kamero, so bile zelo dobre. Kamera je lahko ujela tudi najmanjše podrobnosti. S pravo količino podrobnosti so slike nudile tudi natančno barvno reprodukcijo. S telefonom Pixel 7 lahko preprosto posnamete nekaj fotografij, vrednih Instagrama, brez uporabe filtrov. Zaradi trenutnega dinamičnega razpona in prave mere ostrine in kontrasta je celoten prizor videti živahen in naraven. Ni bilo prenasičenosti in nič se ni zdelo neresničnega ali umetnega. Pametni telefon nima teleobjektivne kamere, vendar zmožnost 2-kratne povečave to nadomesti. Zoom posnetki so izpadli precej solidno, kakovost fotografij pa je bila tudi dobra.

Po drugi strani pa je ultra široka kamera ustvarila tudi precej dobre slike. Šuma ne boste opazili, prav tako je bila barvna reprodukcija pravilna. Poleg tega so slike, posnete z ultraširokim objektivom, ponujale ravno pravšnjo mero podrobnosti. Ultraširoka kamera nima funkcije samodejnega ostrenja, prav tako pa nima makro načina kamere pametnega telefona. Vendar pa lahko z malo vaje posnamete nekaj res dobrih in podrobnih makro posnetkov. Poleg vrhunskih slik pri dnevni svetlobi Google Pixel 7 zagotavlja tudi odlično delovanje ponoči. Slike, posnete pri šibki svetlobi in v popolni temi, so se izkazale zelo dobro. Barva je bila ravno pravšnja in ravno pravšnja količina osvetlitve je ohranila bistvo noči, ne da bi bila preveč svetla. Tudi fotografije so bile jasne in tudi podrobnosti so na mestu. Tako glavna kot ultraširoka kamera sta med nočnimi posnetki zagotavljali odlično zmogljivost.
Tudi kamera za selfije je bila dobra in z lahkoto lahko posnamete nekaj jasnih in živih portretnih selfijev. Kamera na Pixelu 7 bo huda konkurenca drugim vodilnim pametnim telefonom, ki so na voljo na trgu.

Baterija
Google si zelo prizadeva izboljšati strojno opremo svojih naprav. Vendar se zdi, da ima podjetje še dolgo pot, saj je življenjska doba baterije še vedno razlog za zaskrbljenost pri Googlu Pixel 7. Pametni telefon ima baterijo s 4355 mAh, ki je manjša od lanskoletnega predstavljenega Pixela 6 in vseh drugih konkurenčnih vodilnih pametnih telefonov, ki so na voljo. na trgu. Podjetje trdi, da lahko Pixel 7 zdrži do 24 ur z enim polnjenjem ob normalni uporabi. Vendar je med našim testiranjem pametni telefon obupal pred 24 urami zmerne uporabe, ki je vključevala gledanje vsebin, igranje nekaterih iger, brskanje po spletu in klicanje. Vendar pa lahko uporabite način ekstremnega varčevanja z baterijo, da iztisnete nekaj dodatnega soka, če ste zunaj in nimate napajalnika. Pixel 7 lahko tudi prisilite, da inteligentno preklopi v način varčevanja z baterijo, če pametni telefon meni, da ne morete opraviti svoje običajne rutine. Pametni telefon podpira žično hitro polnjenje 30W, kar je vsekakor v prid. Podjetje ne nudi polnilnika v škatli, zato ga boste morali kupiti posebej, da boste hitro napolnili svojo napravo. Na srečo smo imeli 30 W polnilec, ki je uspel Pixel 7 napolniti do 50 % v 30 minutah. Na splošno življenjska doba baterije ni prodajna točka Google Pixel 7, saj njegova konkurenčna pametna telefona Samsung in OnePlus ponujata veliko boljšo zmogljivost v tem segmentu.

Razsodba

Google Pixel 7 je na voljo s ceno 59.999 Rs. Pametni telefon vas bo najprej navdušil s svojim videzom, nato pa še z zmogljivostjo. Ima vse, kar bi si želeli od vodilnega pametnega telefona. Nabor čipov Tensor zagotavlja nemoteno delovanje, kamera na Pixel 7 pa svoje delo opravlja odlično. Imeli smo le majhno težavo z baterijo, a razen tega je Pixel 7 eden najboljših telefonov Android, kar jih lahko dobite.

FacebookTwitterLinkedin


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *