Nintendo Switch ne prenese Pokémon Scarlet in Violet

Zelo razočaran Pokémon, ki strmi v slabe teksture.

Posnetek zaslona: Nintendo

Kot Pokémon Scarlet in Vijolična recenzije so prišle na internet dan pred izidom iger dvojčkov, glavno sporočilo pa je mračno: The Switch preprosto ne prenese igre. Kljub najbolj zanimivim pohvalam za samo igro, le malo ocen lahko prezre, da se igra odprtega sveta bori s pet let staro ročno tehnologijo.

Medtem ko je Nintendo menil, da to ne bi smelo biti dovoljeno moje mesto dostop do predogledne kode za Pokémon Scarlet in Vijolična pred lansiranjem smo bili dovolj vpleteni, da smo že pred današnjim dnem slišali govorice o težavah z zmogljivostjo igre. Zdaj, ko je embarga konec, številna večja spletna mesta za igre na srečo pravijo na glas: igri sploh ne gre dobro.

Kot Metakritično sestavlja današnje ocenerezultat je trenutno 78. Po nobenem merilu ni slab rezultat, vendar je pomembno, da je najnižji za Pokémon igro v skoraj dveh desetletjih in le presegla rezultate iz leta 2005 Pokémon Emerald. (To je serija iger, ki tradicionalno dosegajo rezultate v visokih 80. letih.) Pri branju objavljenih ocen se zdi, da je škoda večinoma posledica težav z zmogljivostjo in grafiko. Omeniti velja, da so to ocene igre z nameščenim popravkom Day 1.

Ustvarjanje Pokémon igre nikakor ne morejo biti lahka naloga. Pri fiksnem triletnem urniku ni prostora za spodrsljaje. Pokémon igre se vedno pojavijo vsaka tri leta, jeseni, kot del veliko širšega razporeda, ki vključuje TCG-je, tie-ins, blago, crossoverje in drugo. Od poznih 90-ih si Game Freak prizadeva ustvariti nove vnose v franšizi, ki oboževalcem ne le ponudijo novo generacijo Pokémonov, ampak tudi uvajajo inovacije in napredujejo v seriji. Njihov uspeh pri tem je bil vedno vprašljiv, vendar ni presenetljivo glede na hitre preobrate in samo poskusite upoštevati močno povečano težavnostno lestvico, da bi naredili igro 3D odprtega sveta s trikrat večjimi glavnimi točkami zapleta kot igra Game Boy z 2D pikslovno grafiko.

Poleg vsega tega, tokrat, Scarlett in Vijolična izšel istega leta kot še en velik Pokémon igra, Arceusin eno leto po obdelavi diamant in Pearl. Združi vse to, obstajajo besede na ta način meč in Ščittako dobro, kot Scarlett in Vijoličnaki so bili razviti, bi lahko prinesli nove težave za ekipo, ko so preizkušali novo tehnologijo, da bi se spopadli z vedno večjim obsegom svojih projektov.

At last, a Dragon-type Charizard!

Screenshot: Nintendo

We know that prejšnji Pokémon igre so bile narejene z glavnimi ekipami le 200 ljudi (čeprav do 1000, če upoštevamo zunanje izvajalce, partnerje, zunanje izvajanje itd.) Vemo tudi, iz računa ustvarjanja meč in Ščitda je Game Freak studio, ki svojim najnovejšim članom osebja rad daje odlične priložnosti, celo do te mere, da se “organizacija pogosto spreminja z vsakim naslovom igre,” kar kaže, da se mora ekipa vsake igre veliko naučiti.

Prav tako se je težko ne vprašati, če ustanovitelj Junichi Masuda letos zapušča studio je vplival na delovanje Game Freaka, glede na njegovo ključno vlogo v franšizi od začetka.

Poleg tega je to podjetje, ki se je v zadnjih treh letih soočilo z veliko sranja oboževalcev, saj skupina igralcev ni mogla zadržati svoje jeze nad meč in Ščitpomanjkanje popolnega Pokédexa, tako imenovanega »Dexita«. govorim z Axios lansko letoDirektor podjetja za potrošniško trženje, JC Smith, je dejal: “V podjetju Pokémon dela skupina ustvarjalcev in strokovnjakov, ki so že marsikaj preživeli – videli, slišali [a lot].”

Trener Pokemonov gleda starodavno knjigo.

Posnetek zaslona: Nintendo

Poligon poročila da so trije različni pisci doživeli “zakrnelo delovanje”, pri čemer so navedli “grobo, skoraj gibanju podobno stopnjo hitrosti in redke trke v ključnih trenutkih.” Druge težave, ki jih omenjajo, so nevidni Pokémoni v bitkah, pop-in in veliko prizorov.

EurogamerMedtem, opisuje igro kot “ambicioznost … izdana zaradi uspešnosti.” Po številnih pohvalah, čeprav nakazuje, da je velikost igre zmanjšala podrobnosti, spletno mesto nato težave z grafiko in zmogljivostjo imenuje “resnična puščica v Scarlett in Vijoličnana strani.”

Največji problem Npr višanje ločljivosti zmanjšuje število sličic. “Padec hitrosti sličic je najbolj očiten v mestih, kjer NPC-ji hodijo naokoli, kot da so v slabem stop-motion filmu, razen če stojite poleg njih.” To se nato pomeša s posnetkom, da ustvari tisto, čemur spletno mesto pravi, “trenutek telesne groze, ki je običajno rezerviran za najtemnejše vnose v Pokédex.”

Stran nato doda,

Bil bi popolnoma potopljen v igro le, da bi nasprotnikov obraz nenadzorovano utripal, kulisa poskočila ali pa bi mi med proslavljanjem zmage skočila tla izpod nog.

Čez pri VG247, se težave z zmogljivostjo imenujejo “boleče”, čeprav se ocenjevalec odloči, da mu je njegova splošna ljubezen do igre odpustila “zanič zmogljivost in možnosti optimizacije”. Vendar kljub svoji “nebrzdani ljubezni” do igre, VG247 prav tako poudarja, kako pomembne so te težave z animacijami in hitrostjo sličic.

Verjetno najbolj nor primer, ki ga boste videli, je šolska učilnica, kjer otroci, ki sedijo eno ali dve klopi nazaj, nihajo z nogami naprej in nazaj ali naslonijo glavo na roke in se zibljejo sem in tja in izgledajo kot prekleta diaprojekcija. Ti liki so tako rekoč v ospredju. Te stvari so prisotne v odprtem svetu in resnično poskrbijo, da je sicer zelo lepa in uglajena igra videti cenejša, kot je.

Igralec posname selfie v Paldei.

Posnetek zaslona: Nintendo

Skrbnik nadaljuje temo, pri čemer je igro ocenil le tri od petih in navedel njene tehnične težave. Divljački poroča: »To ni pretiravanje Škrlatno/vijolična je ena najslabših iger, kar sem jih kdaj igral.” Recenzija vztraja, da je za vsemi temi težavami odlična igra in navaja: »Pokéballs se zataknejo v kamenje. Hitrost sličic v odprtem svetu se nenehno trese. Mestne zgradbe se lesketajo kot slab Photoshop, tla pa redno izginjajo izpod vaših Pokemonov sredi bitke.«

GamesRadar je nekoliko manj pozitivno o splošnih rezultatih pristopa bolj odprtega sveta in se nanaša na hitrost sličic, napake in zrušitve.

Zrušitve so me prisilile k ponovnemu zagonu, zakasnitev in upočasnitev sta bili pogosti, vskočitev je bila stalna težava, časi nalaganja so bili preizkušeni, teksture od blizu niso bile videti impresivno, duhovi se ne prikažejo, dokler praktično ne stojite na njih, in igra zruši okvirje animacije na karkoli, kar je pretežko za strojno opremo – kot je ena sama vetrnica, ki se počasi vrti, ali nekaj ljudi, ki mirno sedijo v učilnici.

In tako se pregled za pregledom nadaljuje. Najpomembneje je, da večina še vedno slavi dosežke Pokémon Scarlet in Vijolična, vendar so vsa priznanja opremljena z zvezdico. Težko je vedeti, ali bo Game Freak lahko z popravki odpravil najslabše od tega, glede na to, da je bil Switch ob izidu leta 2017 že boleče stara tehnologija. Običajno vidimo te težave najbolj v ospredju pri vratih iz drugih konzol, manj pa v igrah lastnih proizvajalcev, ki kar najbolje izkoristijo Nintendovo strojno opremo.

Vendar pa pred Scarlett in Vijolična, Pokémon meč in Ščit imel je tudi težave z zmogljivostjo, vendar večinoma, ko je prišel v njegov napol odprt svet. Zdi se, da so težave bolj razširjene v tej zadnji izdaji, kar je morda delno povezano z ambicioznejšim obsegom iger. To je prvič, da je franšiza popolnoma odprta in na splošno je to žanr, ki ga Nintendo in njegovi največji studii šele začenjajo raziskovati v primerjavi s preostalo industrijo.

Čeprav se zdi možno Dih divjine 2 bi lahko izšla skupaj z zmogljivejšo različico Nintendo Switch, o kateri se je dolgo govorilo, Scarlett in Vijolična niso blagoslovljeni z enakim razkošjem.

Igre izidejo jutri in verjetno ste jih že prednaročili.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *