Nintendo pošilja odstranitve DMCA prek prilagojenih ikon Steam

Mario strmi iz zaslona, ​​medtem ko nosi temno modro poslovno obleko.

Slika: Nintendo

Ustavi me, če si to že slišal. Nintendo uporablja svojo vojsko odvetnikov in denarne blagajne za izberite ljudi, ki se zdijo eni izmed največjih oboževalcev svojih iger in franšiz. Ja, verjetno ste, kajne? Tokrat se Nintendo loteva ljudi, ki ustvarjajo in gostijo umetnine po meri za ikone, ki se uporabljajo v knjižnicah Steam. Očitno je to dobra poraba časa in sredstev …

Nintendo in njegovi odvetniki so na tej točki praktično postali meme, saj ljudje hitro poudarijo, da bo katera koli oboževalska igra ali modifikacija, ki uporablja znake Nintendo, verjetno le nekaj dni oddaljena od pravnega napada velikega japonskega založnika. Nintendo smo prosili, naj se sprostiampak kaj pričakujete od podjetja, ki sodeluje s federalci, da pošlje ljudi v zapor leta nad ROM-i? In zdaj Nintendo sledi ljudem, ki ustvarjajo in delijo umetnine po meri za Steam, ker imajo nekateri od njih svoje like.

Kot poročajo Ars Technica včerajNintendo je poslal nekaj zahtev v skladu z Zakonom o avtorskih pravicah digitalnega tisočletja (DMCA). SteamGridDB (SGDB). To je stran skupnosti, ki gosti slike po meri, ki jih ustvarijo uporabniki, ki jih uporabljajo nekateri igralci v Steamu namesto uradnih umetniških del. Uporabljajo ga tudi igralci iger, ki imajo igre, ki niso Steam, integrirane v svojo knjižnico Steam, kar jim omogoča, da ustvarijo lepo digitalno skladišče vseh svojih različnih iger na enem mestu. Težava, ki jo ima Nintendo s SGDB, je, da so nekatere od tisočih slik na spletnem mestu za različne igre Nintendo, ki jih ljudje lahko posnemajo in jih lahko ti uporabniki vključijo v svoje knjižnice Steam, pri čemer jim SGDB zagotovi lepe ikone.

Zdaj, da bo jasno: SteamGridDB ne gosti nobene emulacijske programske opreme ali ROM-ov, ne daje v skupno rabo ali se povezuje z njimi. To so le lepe slike in ikone, ki jih lahko igralci brezplačno prenesejo in delijo. Ars Technica govorili so celo z nekaterimi ljudmi, ki stojijo za spletno stranjo SGDB, in agenciji povedali, da “ne podpirajo piratstva”. Toda ker so nekateri od njih predstavljali Linka ali Maria, so prispeli Nintendovi odvetniki in poslali DMCA odstranitev spletnega mesta, kar Ars Technica je videl in preveril.

Posnetek zaslona prikazuje nekaj umetniških del, ki jih je Nintendo odstranil.

V odstranitvi DMCA, ki je bila datirana 27. oktobra, pravna ekipa Nintenda trdi, da bi nekatere slike, ki prikazujejo like Nintenda ali intelektualno lastnino, lahko “verjetno povzročile zmedo potrošnikov.” Ker se niso želeli boriti proti Nintendu na sodišču, so skrbniki SGDB izpolnili ukaze za odstranitev in zdaj je bilo na desetine slik SGDB zamenjanih s praznimi slikami z besedilom, ki pojasnjuje, da je bilo prvotno sredstvo odstranjeno zaradi zahteve za odstranitev DMCA. Nenavadno je, da Nintendo cilja le na nekatere umetnosti in slike, večinoma tiste, ki uporabljajo dejanske sprite ali uradne umetnine, vendar za zdaj dovoljuje, da se druge umetnine oboževalcev nadaljujejo.

Ko se takšne stvari zgodijo z Nintendom, bodo običajno nekateri na to opozorili pravni Nintendo ima prav. Bodisi morajo to storiti ali pa izgubijo pravno pravico do lastnih likov. (Mimogrede, to v resnici ne deluje tako in zamenjuje zakone o blagovnih znamkah z zakoni o avtorskih pravicah, ki so vsi bolj zapleteni in niansirani, kot bodo verjeli naključni internetni ljudje.)

Toda v resnici Nintendo tega ni treba storiti. Znova in znova smo videli, da drugi založniki in podjetja niso napadli igralcev iger skozi navijaške igre ali emulatorji ali umetnost po meri. Medtem, v začetku tega leta, Nintendo je lovil osebo, ki je skenirala in naložila starega, podpisanega super mario 64 strateški vodnik. Podjetje bi lahko pustilo, da ostane na spletu, da bi njihovi največji oboževalci uživali v kul delu Mario zgodovina. ne! Tega, tako kot nekaterih od teh kul umetnin po meri na SGDB, zdaj ni več.

Nintendo bi verjetno moral porabiti manj časa za svoje odvetnike in denar predani oboževalci in arhivarji in namesto tega začeti zdraviti njegov boljše lastne zaposlene in da opusti tudi razbijanje sindikatov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *