New York postane prva država, ki je delno prepovedala rudarjenje kriptovalut

Guvernerka Kathy Hochul je bila prvotno imenovana za to vlogo po odstopu Andrewa Cuoma, vendar je bila pred kratkim ponovno izvoljena za svoj prvi polni mandat guvernerke.

Z zgodovinskim regulativnim korakom je New York postal prva ameriška zvezna država, ki je prepovedala nekatere vrste rudarjenja kriptovalut. Guvernerka Kathy Hochul je v torek podpisala zakon, ki sproži trenutni moratorij na energetsko intenzivne »dokazneod-delo« kripto rudarjenje na fosilna goriva. Dve leti ne bodo izdajali novih dovoljenj za tovrstna rudarska dela, niti ne bodo podaljšali obstoječih dovoljenj. po zakonu (A7389C).

Predlog zakona navaja visoki podnebni in infrastrukturni stroški od kripto rudarjenje v svoji utemeljitvi. Poleg moratorija novi zakon od newyorškega ministrstva za ohranjanje okolja zahteva, da v enem letu pripravi izjavo o vplivu na okolje, v kateri oceni dokaze o vplivih del na celotno državo, ki se nato lahko uporabi za obveščanje o prihodnji politiki.

Dokaz-od-Delovno rudarjenje uporablja velika omrežja računalnikov za ustvarjanje šifriranih blokov v verigi blokov. V bistvu: računalniki tekmujejo v reševanju dolgih nizov neuporabnih, poljubnih in vse bolj zapletenih matematičnih enačb, ki potrjujejo njihov namen, nato pa tabelirajo in sledijo transakcijskim podatkom po omrežju. Končni rezultat vsega tega je, da zmagovalni rudarji na koncu dobijo del nove kriptovalute, zaradi česar je rudarjenje donosno.

Dokaz-od-delo je namenjeno ohranjanju decentralizacije verige blokov in brez goljufij neverjetno visok strošek sodelovanja, ta strošek pa se plača z energijo. Zunaj ZDA so tudi evropski regulatorji upoštevane omejitve in prepovedi prakse. Kripto rudarjenje je ogromen odtok na električno omrežjein industrija kot celota proizvaja a ogromno emisij ogljika.

»Podpisujem ta predlog zakona, da nadgradim vodilni newyorški Climate Leadership and Community Protection Act, najbolj agresivno zakonodajo o podnebju in čisti energiji v državi, hkrati pa nadaljujem z našimi nenehnimi prizadevanji za podporo gospodarskemu razvoju in ustvarjanju delovnih mest po vsej državi. v zvezni državi New York,« je Hochul zapisal v memorandumu, ki ga je delil z Gizmodom, in razložil razloge guvernerke za svojo odobritvijo predloga zakona. »Zavedam se pomena ustvarjanja gospodarskih priložnosti v skupnostih, ki so zapuščene. Zato bom še naprej vlagala v projekte gospodarskega razvoja, ki ustvarjajo delovna mesta prihodnosti … in naredila pomembne korake za prednostno obravnavo varstva našega okolja,« je dodala.

Omeniti velja: moratorij še vedno dovoljuje operaterjem kriptovalut, ki se močno zanašajo na manj energetsko intenziven “proof of stake” model. Rudarjem je dovoljeno, da nadaljujejo z delom in gradijo dokaze o delovnih napravah, ki temeljijo na nefosilnih virih goriva, kot so hidro, jedrska energija in veter. Toda tudi to črpa dragoceno zeleno energijo iz omrežja, ki bi lahko šla v bolj potrebne namene.

Novopodpisani zakon je državni senat potrdil že junija, a Hochul ostala nezavezujoča na njem do tega tedna. Prokripto lobisti (jaz NYC mdaj no Eric Adams) si močno prizadeval za guverner vložil veto na zakon, ki je izrazil zaskrbljenost, da bi uredba zadušila poslovni interes v državi in ​​preprečila rast industrije. Zagovorniki kriptovalut so prav tako zaskrbljeni, da bo newyorška zakonodaja sčasoma privedla do sprejetja podobnih zakonov tudi drugod, saj ima New York sloves demokratične oblikovalke trendov. poročilo CNBC ki obširno navaja glasove industrije. Ampak kripto že deluje kar dobro delo od zadušljivo Končano preteklost nekaj mesecev.

Pred kratkim, kolaps ena največjih kripto borz, FTX, je povzročila udarne valove skozi blockchain, padec vrednosti bitcoina in vodi do drugih izmenjav je degradiran. FTX je propadel predvsem zaradi slabe presoje ustanovitelja in izvršnega direktorja Sama Bankman-Frieda in verjetno nezakonita vožnja vlagateljevih sredstev. In ne glede na to, ali sodišča končno menijo, da je SBF odgovoren za ves ta pogrešani denar, ni zanikati, da kripto prepreden z goljufijami.

Prav tako je vredno razmisliti: kripto industrija zagotavlja vrednost zelo malo ljudem. To ni ravno javna dobrina. In kot je pokazal Teksas, je rudarjenje kriptovalut velika poraba električnega omrežja – morda ravno toliko vsa gospodinjstva v Houstonu.

V New Yorku se je v zadnjih letih povečalo število operacij kripto rudarjenja in v nekaterih primerih je industrija negativno vplivala na skupnosti – tudi ločeno od podnebnih negativnih vplivov. V Plattsburghu je dotok rudarjev povzročil visoke zimske račune za elektriko in velike hrupne motnje, ne da bi prinesel kakršne koli lokalne gospodarske koristi, glede na poročilo iz MIT Technology Review. “Od leta 2016 do 2018 je rudarjenje kriptovalut v zvezni državi New York povečalo letne račune za elektriko za približno 165 milijonov dolarjev za mala podjetja in 79 milijonov dolarjev za posameznike,” navaja članek.

Tako so prebivalci Plattsburgha skupaj z okoljskimi skupinami verjetno navdušeni nad novo uredbo. “Ta zakon, ki je prvi v državi, bi moral postaviti standard za vsako drugo državo, kamor prihajajo rudarji kriptovalut, pridobivajo vire in povzročajo kaos,” je dejala neprofitna organizacija Earthjustice, izjava. »Zelo se veselimo pregleda DEC za ugotavljanje dejstev, za katerega smo prepričani, da bo potrdil …[that] kripto rudarjenje je velika grožnja podnebni varnosti in ga je treba natančno regulirati.«

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *