New York je sprejel dveletno prepoved nekaterih dejavnosti rudarjenja kriptovalut

New York je postal prva država, ki je sprejela zakon začasna prepoved rudarjenja novih kriptovalut dovoljenja za tovarne na fosilna goriva, kar je poteza, namenjena reševanju okoljskih vprašanj glede energetsko intenzivnih dejavnosti.

Zakonodaja, ki jo je v torek podpisala guvernerka Kathy Hochul, je bila zadnji neuspeh v težkem mesecu za industrijo kriptovalut, ki je močno lobirala proti predlogu zakona, vendar ni mogla premagati uspešnega pritiska koalicije levo usmerjenih zakonodajalcev in okoljskih aktivistov.

Predlog zakona bi uvedel dveletni moratorij za podjetja za rudarjenje kriptovalut, ki iščejo nova dovoljenja za naknadno opremljanje nekaterih najstarejših in najbolj umazanih obraten na fosilna goriva v državi za digitalno rudarjenje. Od New Yorka zahteva tudi, da preuči vpliv industrije na prizadevanja države za zmanjšanje emisij toplogrednih plinov.

Poteza New Yorka je prišla nekaj mesecev po tem, ko so nekatere druge države sprejele prijaznejšo politiko do industrije in ponudile davčne olajšave v upanju, da bodo po Kitajski privabile operacije kripto rudarjenja. zatrl dejavnost lansko leto.

Vendar prihaja tudi v času intenzivnih turbulenc in potencialnega razpotja za sektor kriptovalut.

V začetku tega meseca je kripto borza, znana kot FTX, utrpela a hiter in javni propad zaradi česar je bila razglašena v stečaju. Padec zaupanja vrednega igralca na novem trgu je povzročil širša vprašanja o prihodnosti borze, pa tudi morebitne kazenske ovadbe proti njenemu direktorju Samu Bankman-Friedu.

G. Bankman-Fried je lobiral pri newyorških regulatorjih, da bi njegovi borzi omogočili delovanje v državi. Je tudi a glavni demokratski donator ki je podprl super PAC, ki je porabil 1 milijon dolarjev za okrepitev protikandidata gospe Hochul, Antonia Delgada, na njegovi primarni tekmi v začetku tega leta.

Poraba je sprožila obtožbe političnih nasprotnikov gospe Hochul, ki so rekli, da je to znak, da poskuša industrija uporabiti svoj vpliv za pritisk na guvernerja, naj uloži veto na rudarski moratorij.

Državno zakonodajno telo, ki je pod nadzorom demokratov, je predlog zakona sprejelo pozno na letošnjem zakonodajnem zasedanju, ki se je končalo junija, po uspešnem lobiranju, ki je vključevalo vinarje in druge zainteresirane lastnike podjetij na severu države, kjer je veliko obstoječih rudarskih dejavnosti temelji.

Mesece je bila gospa Hochul neodločena glede tega, ali podpira zakon, saj pravi, da njen urad pregleduje zakon in pretehta pomisleke, da bi moratorij lahko oviral gospodarsko dejavnost v regiji. Začasni prepovedi so ostro nasprotovale nacionalne skupine industrije kriptovalut, ki so lobirale pri guvernerju, zaskrbljene, da bi lahko druge zvezne države sledile zgledu New Yorka in uvedle moratorij ali druge omejitve.

S tem ko se je med splošnimi volitvami distancirala od predloga zakona, se je gospa Hochul izognila obravnavi polarizirajočega vprašanja, medtem ko se je soočila s hudim izzivom poslanca Leeja Zeldina, republikanca, ki je nasprotoval zakonu in ga označil za protiposlovnega.

Gospa Hochul, demokratka iz Buffala, je pred dvema tednoma s tesno razliko premagala Zeldina. Od takrat je svojo pozornost usmerila na stotine zakonov, za katere se mora odločiti, ali jih podpisati ali vložiti veto pred koncem leta, vključno z moratorijem.

V memorandumu, v katerem je v torek pojasnila svojo podporo zakonodaji, je gospa Hochul dejala, da je kot prva guvernerka zvezne države v skoraj stoletju priznala “pomen ustvarjanja gospodarskih priložnosti v skupnostih, ki niso oskrbljene.”

Vendar je dejala, da je predlog zakona “ključni korak za New York, ko si prizadevamo za reševanje svetovne podnebne krize.”

Rudarjenje bitcoinov – proces, s katerim zmogljivi računalniki rešujejo zapletene matematične enačbe za potrditev transakcij – je ključni del gospodarstva kriptovalut. In medtem ko so amaterji nekoč lahko rudarili kovance doma, je zapletenost enačb, in energija, potrebna za njihovo reševanje, se je povečala z naraščajočo priljubljenostjo in vrednostjo Bitcoina.

Toda zagovorniki podnebja že dolgo trdijo, da vrednost operacij kripto rudarjenja ni vredna tega okoljski stroški. Postopek zahteva ogromno električne energije – tako veliko, da je Kitajska lansko leto prepovedala prakso, da bi dosegla svoje podnebne cilje.

V izjavi je Digital Chamber of Commerce, skupina za zagovornike kriptovalut, razstrelila predlog zakona kot nepošteno usmerjen v industrijo kriptovalut, in dejala: »Do danes nobena druga industrija v državi ni bila tako marginalizirana zaradi porabe energije. To je nevaren precedens za določanje, kdo sme in kdo ne sme uporabljati moči.«

Podporniki predloga zakona so poudarili, da predlog zakona ne bo vplival na obstoječe rudarske objekte ali ustavil vse dejavnosti kripto rudarjenja v državi, le tiste, ki iščejo dovoljenja za ponovno napajanje elektrarn na fosilna goriva, pri čemer bodo ostali tisti, ki se neposredno priključijo na električno omrežje ali uporabljajo obnovljive vire energije. viri energije nespremenjeni.

Podporniki zakonodaje so v torek praznovali podpis in izrazili upanje, da bo poteza New Yorka dala ton drugim državam, ki morda razmišljajo o predpisih.

“Ta zakonodaja bo ustvarila prelom, ki ga potrebujemo v trenutnem trendu odkupovanja starih elektrarn v New Yorku za dobiček podjetij, in nam omogočila, da pravilno ocenimo vpliv te industrije na naše podnebne cilje, preden bo prepozno,” je dejala poslanka Anna Kelles. demokrat, ki je sponzoriral zakon v spodnjem domu, je dejal v izjavi v torek. “Ponovni zagon starih odsluženih elektrarn na fosilna goriva je korak v napačno smer in ne moremo si privoščiti, da gremo nazaj.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *