New Jersey Devils izenačijo franšizni rekord s 13. zaporedno zmago

NEWARK, NJ — Všeč mi je New Jersey Devils slavili svojo rekordno 13. zaporedno zmago v ponedeljek zvečer, razprodano domače občinstvo pa je vstalo na noge in obeležilo ta trenutek.

“Mislim, da si ekipa zasluži stoječe ovacije. Takšna serija je neverjetna,” je dejal trener Devilsov Lindy Ruff po zmagi njegove ekipe s 5:2 nad Edmonton Oilers.

Devilsi so pred tem zmagali na 13 zaporednih tekmah od 16. februarja do 23. marca 2001, ekipa pa je igrala za Stanleyjev pokal. Njihov trenutni niz se je začel 25. oktobra in spodbudil osupljiv vzpon New Jerseyja na vrh metropolitanske divizije (16-3-0), potem ko je lansko sezono končal na 28. mestu lige NHL.

»Tam zgoraj smo [in] zgodovinska knjiga. Tega nam zdaj nihče ne bo vzel,« je dejal kapitan Nico Hischier, ki je imel ob zmagi tri podaje. “To dokazuje, da smo dobra ekipa. Da lahko zmagujemo na hokejskih tekmah. Da se nam ni treba več skrivati.”

Hudiči lahko postavijo rekord franšize v zaporednih zmagah, ko se srečajo Toronto Maple Leafs v sredo zvečer doma. Rekord NHL vseh časov za največ zaporednih zmag je 17 zaporednih zmag, postavljen v letih 1992-93. Pittsburgh Penguins — niz, ki se je končal z neodločenim izidom proti Devilsom na zadnji tekmi redne sezone.

V ponedeljek je New Jersey drugič premagal Edmonton v tem trenutnem nizu; Devilsi so se zbrali in 3. novembra v Edmontonu premagali Oilers s 4:3.

New Jersey je v ponedeljek zvečer skočil v vodstvo na krilu Jesper Bratt‘s power-play gol v prvi tretjini, njegov osmi v sezoni. Edmonton se je odzval s svojo zvezdniško igro Leon Draisaitl (11.). Toda Devilsi so si z goloma po sredini ustvarili vodstvo, ki ga niso želeli predati v drugi tretjini Dawson Mercer — zadel po napaki vratarja Edmontona Stuart Skinner — in zagovornik Damon Seversonpostavitev z natančnimi podajami Bratta in centra Jack Hughes (dve podaji).

Edmonton je dosegel en gol po zaslugi a Ryan Nugent-Hopkins zadetek pri 4:52 tretje tretjine, toda Devilsi so odgovorili malo manj kot 2:15 kasneje kot Tomaž Tatar je imel lasten odboj in nato plošček zalučal mimo Skinnerja. Jegor Šarangović končal rezultat ob preobratu Oilersov ob 14:45 tretjega.

Vratar Vitek Vaneček, ki je nastopil pri 10 od 13 zaporednih zmag New Jerseyja, je s 27 obrambami zaslužil zmago. Vaneček je bil kupljen pri Washington Capitals v izven sezone.

“Super je biti tukaj. Ko zmagaš, je bolj zabavno,” je dejal. “Če izgubljate, ni zabavno, veste? Torej zdaj zmagujemo in res je zabavno.”

Ruff je pohvalil prizadevanja Vanecka in njegove celotne ekipe, vendar je opozoril, da vsako slavje spremlja občutek dolge poti pred Devilsi.

“Počutim se, kot da nismo še ničesar dokazali. Mislim, da smo naredili veliko dobrih stvari. Igrali smo dober hokej. Toda pred nami je 19 tekem,” je dejal. “Imeli smo odlično vožnjo, a vemo, da smo zdaj v lovu. Lahko pričakujemo najboljše, kar lahko prinese katera koli ekipa, saj dobivamo priznanje. S tem delom se bomo morali soočiti.”

Zaenkrat Devils uživajo v vročem nizu, ki se kosa z vsemi v zgodovini franšize.

“To je vsekakor eden najbolj zabavnih odsekov, v katerih sem bil,” je dejal Hischier. “Nočem, da se konča. Vsekakor je samo zabavno. Kot pravimo, samo še naprej jezdi stran od valov.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *