Nets so dobili tekmo leta v Portlandu s 109-107

To je bolje kot karkoli, kar bi lahko naredil za uvod. Če je Twitter res premalo, potem Brooklyn Nets račun ugasne s pokom, objavlja globoko ocvrte slike tipa, ki je prišel na trening brez zagotovljene pogodbe. Toda nič drugega, prav gotovo nič drugega, na kar bi se lahko spomnil, ni blizu opisa tega občutek od zmage Netsov s 109-107 v četrtek zvečer v Portlandu v dosedanji tekmi leta.

Pa ne mislim igre leta v zmagovalnem smislu. To je bila najboljša tekma, ki so jo Netsi odigrali v tej sezoni, glede na kakovost igre in faktor zabave. Portland je prišel igrat. Ustvarili so prednosti, kot smo mislili, da jih bodo, pri čemer se je Brooklyn trudil zadržati veliko telo Jusufa Nurkića. Njihov roj kril je povzročil vse vrste razdejanja, novinec Shaedon Sharpe je dosegel rekordnih 20 točk na tekmi, Jerami Grant je igral odlično obrambo proti Kevinu Durantu (vse do zadnje posesti), Justise Winslow in Nassir Little pa sta vodila pri Portlandu pri zadetkih. minus, ne po naključju. Globoko v tretji četrtini so si celo priigrali 11 točk prednosti, potem ko so do te točke padli.

Bilo bi razumljivo (če že ne enostavno za obvladovanje), da bi se Nets na tej točki ulegli in umrli. Navsezadnje je bila to hvaljena zadnja tekma turneje po Zahodni obali. Brooklyn se je pomeril z ekipo z rekordom 10-4, najboljšim v zahodni konferenci. Netsi so v prvem polčasu igrali tako dobro, s toliko pozitivnimi točkami in se potencialno veselijo vrnitve Kyrieja Irvinga na naslednji tekmi. Vse to je bilo dovolj, da so Moda Center zapustili z dvignjenimi glavami.

Namesto tega so tretjo četrtino končali s serijo 14-0. Nenadoma je igra postala nekakšna obvezna zmaga; možnost za tako pomembno zmago je bila zdaj trdno v njunih rokah in pustiti, da se izmuzne, bi bolelo bolje, kot da bi tiho izginila v noč. Brooklyn je to priložnost uspel izkoristiti.

Kako jim je to uspelo?

Za to zmago je zaslužno kar nekaj predstav. Nekateri so bili kolektivni, na primer pomožna obramba, dosleden tempo napada in predanost odskoku. Želim pa izpostaviti nekatere posameznike. Bilo bi pogrešljivo, če ne bi najprej omenil Yute Watanabeja, ki je iz globine zadel 5-od-7 in vsi udarci niso bili brez pritiska …

Pozorno opazujte: ujame ga med begom, v polprehodu, okleva, ponovno nastavi noge in vrta trojko, ko se približuje. To je gotovo Dodana vrednost strel. A ne le zabijanje (ali zabijanje na koš, ki je v veliki meri zaslužno za njegovih šest prostih metov).

V obrambi je Watanabe dosledno lajšal življenje svojim soigralcem, ki so jim pomagali, hkrati pa je zajemal tudi sporne skoke. Prijavil se je v igro in takoj mu je bil dodeljen Damian Lillard. Yuta je tukaj, da ostane, ljudje, in tukaj, da se igra.

Drugi posamični nastop, ki bi ga rad omenil, je bil nastop Bena Simmonsa. To je bilo prvič, da je bil pozitiven na igrišču. Ni imel le pozitivnih utrinkov ali trenutkov, na katerih bi lahko gradil. Bil je zelo dober.

V napadu je dokaj dosledno napadal rob, čeprav je njegova končna obdelava še vedno fina in ne močna. Toda on in Joe Harris sta pokazala takšno kemijo na pol igrišča, ki bi jo pričakovali, ko je Simmons postal Net. Takšno kemijo je imel z enim JJ Redickom v Phillyju.

Igral je tudi veliko vlogo pri pospeševanju Brooklyna in v zgodnjem napadu, v napadu, ki je bil veliko bolj uspešen kot njegov nasprotnik na pol igrišča. Ni bilo vedno tako enostavno in Ben ima še vedno navado prezgodaj pobirati žogo, vendar so streli naprej, kot so spodnji, dosledno vodili do gladkega napadalnega toka, ki ga Nets potrebujejo:

Simmons je bil tudi aktiven in angažiran v obrambi, pravočasno se je menjaval z obračanji, kot smo jih bili vajeni od njega v letih njegovega All-Star-a. Vrsta obrambe, ki v kombinaciji z drugimi velikimi športniki v Watanabeju, Claxtonu in Durantu daje Brooklynu energijo, ki je ni kos vsaki ekipi. Zato je Toronto Raptors so grozni za igranje, noč in noč. Težko se je ukvarjati s skupino 6’10” fantov, ki obračajo ploščo in napadajo ofenzivnega igralca. Ni nujno, da je agresija enosmerna ulica.

“Zase obožujem te trenutke,” je dejal Simmons o neuspelem poskusu Blazerjev na Hack-a-Ben. »Ne bom pobegnil. To je bil njihov načrt. Očitno ni šlo. Gradi se. Obožujem te trenutke.”

In končno, Royce O’Neale je dosegel svoj prvi trojni dvojček v karieri. V predogledu te tekme sem napisal, da se Portland nagiba k temu, da opusti veliko metov ob robu in trojke iz kota bi morale pri Brooklynu privesti do večjega števila žog ali driblingov, v primerjavi s številnimi Durantovimi dodajanji, ki smo jih videli v zadnjem času. In medtem ko je Durant postal precej aktiven v pick-and-rollu, je bil prava zvezda igre v tem pogledu Royce O’Neale:

Številne od njegovih 11 asistenc so bile zelo vredne, ne le zamah iz že zgrajenega vodstva. In to še preden omenimo njegov zmagovalni nasvet, ki je Brooklyn rešil podaljška, ki so se mu obupno skušali izogniti:

Kakšna zmaga. To je vrsta zmage, ki vliva vero v to, kaj bi lahko postala ta sezona, kljub začetku, ki je bil pokopan pod 50 čevlji iztrebkov. Nič v tej igri ni bilo naključno. 24 metov Damiana Lillarda je bilo nujno potrebnih za njegovih 25 točk; odprtih ni zamudil. Portland je z globine metal le dve odstotki slabše. Zagotovo jim je včasih koristil žvižg, saj so zadeli pet prostih metov več kot Brooklyn.

Seth Curry je Netsom zagotovil dobro minuto, a ni mogel zadeti, Cam Thomas pa je igral sedem brutalnih minut. Kevin Durant je imel kljub neverjetnim briljantnim 35 točkam katastrofalnih zadnjih 200 sekund, ki so Brooklyn skoraj stale zmage. Stvari se dogajajo. Neverjetno olajšanje je videti, kako je Brooklyn prestal vse to in prišel na drugo stran kot zmagovalec.

“Brez dvoma [this was huge]. Na koncu tekme nismo naredili vsega popolno in še vedno ostati skupaj, brez panike in iti na drugo stran — to je ogromno. Skupina tako raste,« je po zmagi dejal Jacque Vaughn. »Še vedno sem navdušena. … Če bi trener lahko izvlekel igro in na koncu zmagal, je to bilo to.”

Dejansko je imel četrtkov večer vse pogoje za zmago, ki je dvignila zagon. Opravili so težji del; zdaj je na Netsih, da to le izkoristijo.

Chauncey Billups o Netsih: Vedno je nekaj

Pred tekmo je trener Trailblazers Chauncey Billups opozoril, da se v Brooklynu vedno nekaj dogaja … in ni mislil na košarko.

Na vprašanje, ali je že videl ekipo s tako dramo kot Netsi: »Ne, razen zadnjič, ko smo igrali. Šlo je za druga vprašanja, za druge ljudi. Vedno je samo nekaj. Preprosto težko je iti v takšno situacijo. Nikoli nisem igral s takšno disfunkcijo.”

Dodal je: “Grejo skozi veliko … Vedno se zdi, da gredo skozi veliko.”

Če so bili njegovi komentarji nekakšna psiha, ni šlo.

Ura mejnika

Kot rečeno, je bil trojni dvojček Roycea O’Neala prvi v njegovi karieri.

Kevin Durant je dodal še dva mejnika: postal je 19. igralec vseh časov, ki je dosegel 26.000 točk. In s svojimi 35 točkami je KD zdaj dosegel 25 ali več točk v 16 tekmah za začetek sezone in izenačil najboljši začetek Michaela Jordana v letih 1988-89. Če mu bo uspelo to ponoviti v nedeljo, bo postal prvi igralec lige NBA, ki je dosegel 17 zadetkov zapored v 56 letih, odkar jih je Rick Barry dosegel 25 zapored. Rekord lige NBA je še daleč. Wilt Chamberlain jih je imel v svoji čarobni sezoni 1961-62 80.

Dvojni dvojček Bena Simmonsa je bil njegov prvi v rednem delu sezone po 17. marcu 2021.

Kyrie Irving Watch

Vse kaže, da bo ta tekma zadnja od suspenza Kyrieja Irvinga za nedoločen čas, kar se je izkazalo za zadnjih osem iger (z izgubo približno 3,5 milijona $). Adrian Wojnarowski in Shams Charania sta to prijavila – in nobeden od Netsov tega ni poskusil. znižati pričakovanja – videti je, da bodo stvari enake v nedeljo proti Grizzlies v Barclays Centru.

“Mislim, da je prišlo do pozitivne sinergije in napredka v smeri njegove vrnitve,” je pred tekmo dejal Jacque Vaughn. “Lahko bi bilo takoj po tekmi z Memphisom.”

“Res sem navdušen,” je dejal Royce O’Neal. »Vrnimo vse nazaj in še naprej gradimo na tem, kar se dogaja. . . Mislim, samo poglejte, kakšen igralec je. Igralec All-Star kalibra.”

Irvinga so Netsi 3. novembra suspendirali za najmanj pet tekem, teden dni po tem, ko je na Twitterju in Instagramu promoviral antisemitski video. V skladu s pogoji suspenza je moral Irving izpolniti šest pogojev, preden se je lahko vrnil na igrišče. Shams Charania in Adrian Wojnarowski poročata, da se “proces” ponovne vzpostavitve bliža zaključku, Shams pa poroča, da je Irving v zadnjih dneh prevzel “lastništvo” nad omenjenim postopkom.

Irving v povprečju dosega 26,9 točke, 5,1 skoka, 5,1 asistence, 2,6 trojke, 1,4 ukradene žoge in 1,1 blokade, ob odstotku meta 45/28/93.

Naslednji

Še en eksploziven igralec, ki se ga je Brooklyn verjetno že naveličal: Ja Morant in drugi Memphis Grizzlies pridi v Brooklyn v nedeljo zvečer. Odpoved je ob 19:00 ET.

Naprej, druga perspektiva, pojdi na Blazers Edge, naše sestrsko spletno mesto SB Nation.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *