Nekdanji agent zlomi trg Seahawks Smith, potencialni posel

Bližamo se 11. tekmi Seahawksov v sezoni 2022 in podajalec Geno Smith je še naprej eden najbolj pogovarjanih igralcev v ligi NFL. In to z razlogom.

Moyer: Eden od načinov, kako lahko Seahawksi bolj odprejo igro podajanja za Gena

Smith vodi v ligi NFL po odstotku izpolnjenih iger in ima skupno 18 touchdownov na 10 tekmah, Hawks pa ima pri rezultatu 6-4 in na mestu končnice, ki se pripravlja na tekmo 11. tedna z Las Vegas Raiders.

Toda Smithova fantastična – in večinoma dosledna – igra odpira naslednjo fazo Smithovega snemalnega leta, ki je njegova prihodnja pogodba.

Smith je verjetno največja prestrašilka v ligi NFL to sezono, saj je Seattle uvrstil med najboljših 10 branilcev, medtem ko je zaslužil le 3,5 milijona dolarjev, za Spotracna enoletno pogodbo.

Mnogi so razpravljali o njegovi naslednji pogodbi, po nekaterih ocenah pa Smith zasluži 33 milijonov dolarjev na leto.

Nekdo, ki pozna podrobnosti pogodb NFL in omejitve plač, je Joel Corry, nekdanji športni agent, ki je zdaj sodelavec CBS Sports. Pridružil se je Bump in Stacy iz Seattle Sports 710 AM v torek, da bi razpravljali o tem, kako izgleda nova pogodba za Smitha.

“Celo tako daleč v sezoni, ko razmišljate o tem, kakšna bi lahko bila pogodba zanj, kaj vam pride na misel?” voditeljica Stacy Rost je vprašala Corryja.

Corry je odgovoril: “Šok nalepk za Seahawks.”

To je zato, ker Corry meni, da bi lahko Smith na koncu zaslužil približno 10-krat več denarja na leto kot letos.

Corry je dejal, da je trenutno povprečna začetna plača branilca v NFL približno 21 milijonov dolarjev. Toda ta skupni znesek vključuje branilce, ki igrajo svoje novinske pogodbe.

Odstranite te pogodbe novincev in povprečna plača začetnih branilcev bo nekaj več kot 32 milijonov dolarjev na leto.

“Če sem (Smithov) agent, zavračam pogodbe za novince, ker so določene na plačni lestvici za začetnike in gledam na tistih 32 milijonov dolarjev, kar je zelo blizu vrednosti franšizne oznake ,” je rekel Corry.

Pomembna stvar, ki jo je treba upoštevati pri Smithu, je, da trg branilcev naslednje leto – brez nabora lige NFL – ni videti zelo robusten.

Corry meni, da Tom Brady zapušča Buccaneers in se odpravlja v San Francisco 49ers, zaradi česar je večja verjetnost, da bo Jimmy Garrapolo odšel prek svobodne agencije. Garrapolo, Smith in Daniel Jones iz New Yorka bi vodili razred teoretičnih prostih igralcev.

Corry meni, da ima Garoppolo morda večji trg kot Smith, ker ima daljše rezultate uspeha. Smith, je dejal Corry, ima ob podpisu naslednje pogodbe veliko možnosti za svojo prihodnost.

»Pete Carroll je izpostavil Richa Gannona kot nekoga, ki je imel podobno karierno pot, kot bi jo morda imel Geno. Gannon je postal MVP lige,« je dejal. »Lahko pa bi bil Case Keenum, ki je imel eno odlično leto, ko se je Sam Bradford poškodoval v Minnesoti in podpisal pogodbo za 36 milijonov dolarjev v dveh letih v Denverju leta 2018, Case Keenum pa je bil rezerva po tem enem letu. Zato nisem prepričan, kakšen bi bil trg z Genom.”

Smith je morda bolj dragocen za Seahawks kot katera koli druga ekipa, je dejal Corry, kar je treba upoštevati. Še ena stvar, ki jo je treba upoštevati? Kljub uspehu Seattla v tej sezoni bodo Seahawksi verjetno imeli zelo visoko izbiro v prvem krogu nabora naslednjega aprila, saj se Denver Broncos borijo z rezultatom 3-7.

Če bi se sezona končala danes, bi imel Seattle kot peti izbor na naboru in bi bil v končnici.

“Zdi se, da bo to zagotovo izbor med 10 najboljših in lahko bi bil izbor med pet najboljših, kar bi vam omogočilo, da izberete (najboljšega) branilca,” je dejal Corry. »Ali letos zavarujete svoje stave in pripravite branilca, ki bi v nekem smislu zmanjšal Genov vpliv na ekipo? Torej je tudi to zanimiva spremenljivka v enačbi.«

Bumpus: Čemu se morajo Seahawksi vrniti pri napadu, obrambi proti Raiderjem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *