Ne zapravljajte denarja za Audible – raje uporabite to brezplačno aplikacijo

To je varno reči Audible je najbolj priljubljena aplikacija za tiste, ki se želijo ukvarjati z zvočnimi knjigami. Je v lasti Amazona, zato je zadaj veliko denarja, zaradi česar je aplikacija skoraj neizogibna. Čeprav je na splošno dostojna storitev, Audible ovira množica plačilnih zidov in omejitev – ne glede na vrsto naročnine na Audible, ki jo imate.

Audible se mi je vedno zdel kot aplikacija, ki je približno tako dobra, kot je lahko aplikacija za zvočne knjige, ker je boljša od stvari, kot so Ponudba zvočnih knjig Spotify, kljub velikim pomanjkljivostim in visoki ceni Audibla. Zaradi tega občutka sem (in mnogi drugi uporabniki) vztrajal pri njem že leta, čeprav sem moral plačati majhno bogastvo, samo da sem bil v koraku z najnovejšimi izdajami. Na srečo ni nujno, da je tako, hvala Libby.

Aplikacija Libby, prikazana na iPhonu 12, naslonjena na stolp različnih knjig
Peter Hunt Szpytek / Digitalni trendi

Libby je aplikacija za zvočne in e-knjige, povezana s knjižnicami po vsej državi. Libby uporabnikom omogoča popolnoma brezplačen dostop do več tisoč zvočnih knjig, vključno z novimi izdajami. Aplikacija v bistvu deluje kot razširitev vaše lokalne knjižnice, kar pomeni, da nimate nujno neomejenega dostopa do vsebine v njej. Namesto tega morate odjaviti in rezervirati knjige, kot bi to storili v fizični knjižnici.

Čeprav se morda zdi, da je to velika ovira, Libby omogoča zelo enostavno rezervacijo, hrambo in podaljšanje kredita; dobite vse potrebne informacije vnaprej, ko si ogledate zvočno knjigo, ki jo želite rezervirati ali podaljšati izposojo. Lahko je frustrirajoče, ko spletna čakalna vrsta lahko traja več tednov, medtem ko čakate na dostop do najbolj vročih naslovov tega trenutka. Vendar pa je veliko vsebine pripravljeno, ko se prijavite v aplikacijo, tako da še zdaleč niste brez možnosti, medtem ko čakate na izdajo novih zvočnih knjig.

Ker je Libby povezana z lokalnimi knjižnicami, ni aplikacija, ki bi ustrezala vsem. Ljudje, ki živijo na območjih brez namenskih knjižnic, ne bodo imeli dostopa do njih, kar je vredno upoštevati, če poskušate nastaviti račun. Kljub temu, če ste kot jaz in nimate knjižnice v bližini, se lahko še vedno izognete stotinam dolarjev, ki jih lahko stane letna naročnina na Audible, če imate prijatelja ali družinskega člana s knjižnično izkaznico, ki je pripravljen da z vami delijo svoje podatke za prijavo.

Skupna raba računa pomeni, da je treba vaše število izposojenih knjig razdeliti med vas in kogar koli drugega v računu, vendar Libby svojim uporabnikom omogoča, da si izposodijo do deset zvočnih knjig hkrati. Moja cela petčlanska družina si deli en račun in nikoli ne naletim na težavo, razen morebitne izgube prostora v zvočni knjigi, ko jo nekdo drug zažene. Temu pa se lahko izognemo s preprosto komunikacijo in vljudnostjo.

Aplikacija Libby, prikazana na iPhonu 12, ki leži na vrhu odprte knjige.
Peter Hunt Szpytek / Digitalni trendi

Čeprav vam lahko Audible omogoči takojšen dostop do na novo izdanih zvočnih knjig, boste zanje plačali polno ceno, in čeprav vam lahko različne naročnine Audible pomagajo prihraniti pri nakupih zvočnih knjig, zagotovo niso brezplačne. Poleg tega ne plačujete samo za knjigo, ampak tudi za svojo mesečno naročnino na Audible – ki lahko stane od 8 do 23 USD na mesec. Z drugimi besedami, stroški storitve se lahko hitro povečajo. Primerjajte to z Libbynim pristopom, ki je brezplačen za vse imetnike knjižnične izkaznice, in ena možnost je veliko bolj finančno smiselna, še posebej, ker za knjige z Libby ni zamudnih stroškov.

Libby je veliko bolj finančno smiselna, še posebej, ker ni zamudnih stroškov.

Poleg tega, da ponuja na tisoče zvočnih knjig, je večina knjižnice Libby rezervirana za gostovanje e-knjig. Čeprav ponujajo drugačno izkušnjo kot zvočne knjige, so e-knjige tudi popolnoma brezplačne, poleg tega pa vključujejo stvari, kot so stripi in manga, ki jih preprosto ne bi prevedli v zvok. To pomeni, da če ste navdušen bralec mange, kot sem jaz, lahko spremljate vse najnovejše izdaje, medtem ko obidete naročnine drugih aplikacij za mange. Audible podobno gosti e-knjige v svoji aplikaciji, vendar je težava s stroški te vsebine enaka kot pri zvočni ponudbi aplikacije.

Očitno obe aplikaciji ponujata nekoliko različni izkušnji: Audible vam omogoča, da kupite zvočne knjige v last, medtem ko si jih Libby preprosto izposodi in vrne, ko končate. Vendar je ta razlika precej zanemarljiva, kajti če želite znova poslušati zvočno knjigo na Libby, jo lahko preprosto znova pogledate ali se vrnete v čakalno vrsto zanjo. Audible vam omogoča takojšnje ponovno poslušanje, vendar je njegovo visoko ceno težko upravičiti, ker je skoraj v celoti strošek priročnosti.

Aplikacija Libby, prikazana na iPhonu 12 na vrhu stolpa različnih knjig.
Peter Hunt Szpytek / Digitalni trendi

Naveličal sem se plačevanja rok in nog za zvočne knjige na Audibleu in sem skoraj odpisal zvočne knjige, dokler nisem izvedel za Libby. Namesto plačila mesečne naročnine in kakršnih koli novih knjig, ki jih želim poslušati, je edina cena, ki jo ima Libby, cena tvoje potrpežljivosti, ko morebiti čakaš v vrsti, da prideš na vrsto za najbolj vroče novosti.

To je aplikacija, ki je enostavna za uporabo, podpira knjižnice in vas ne bo stala niti centa. Poskusite, če ste kot jaz in ste utrujeni od Audible. Najslabše, kar se vam bo zgodilo, je, da boste zapravili nekaj minut svojega časa, namesto da bi plačali mesečno naročnino za aplikacijo, ki vam ni všeč.

V živoNazadnje posodobljeno 20. novembra 2022 ob 7.00

Liveblog se je končal.

Priporočila urednika
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *