Naraščajoče povpraševanje po zelenih biocidih predstavlja priložnosti

Logotip podjetja

Logotip podjetja

Svetovni trg biocidov

Svetovni trg biocidov

Svetovni trg biocidov

Dublin, 23. november 2022 (GLOBE NEWSWIRE) — The “Globalni trg biocidov po vrsti (neoksidirajoči biocid, oksidirajoči biocid), uporabi (priprava vode, gospodinjstvo, industrijsko in institucionalno čiščenje in nega doma, barve in premazi, sredstva za zaščito lesa) in regija – napoved do leta 2027.” poročilo je dodano ResearchAndMarkets.com ponudba.

Svetovni trg biocidov bo do leta 2027 narasel na 13,6 milijarde USD, pri CAGR 4,3 % z 11,0 milijarde USD leta 2022. Biocidi so kemične snovi, ki se uporabljajo za ubijanje neželenih organizmov in nadzorovanje rasti bakterij ali gliv. Biocidi pomagajo preprečiti poslabšanje fizikalnih in senzoričnih lastnosti proizvoda. Uporabljajo se predvsem v več aplikacijah, kot so čiščenje vode (čiščenje komunalne vode, nafta in plin, elektrarne, celuloza in papir, bazeni, rudarstvo, mlekarstvo, perutnina in predelava hrane), gospodinjstvo in osebna nega, konzerviranje lesa, barve in premazi in drugo (usnje in tekstil). Uporablja se tudi v gospodinjskih aplikacijah, kot so razkužila in razkužila, ter v industrijskih aplikacijah za preprečevanje umazanije v vodovodnih in naftovodih.

Vrsta oksidativnih biocidov naj bi bila druga najhitreje rastoča vrsta trga biocidov v predvidenem obdobju

Oksidativni biocidi imajo sposobnost uničenja mikroorganizmov s postopkom elektrokemične oksidacije. V tem procesu biocid pridobi elektron od bakterij in tako uniči bakterije. Oksidativni biocidi so najbolj učinkoviti v sistemu, ki uporablja veliko količino vode. Po mnenju strokovnjakov iz industrije se oksidativni biocidi večinoma uporabljajo v procesu čiščenja vode zaradi nižje cene kot neoksidativni biocidi.

Čiščenje in nega doma v gospodinjstvih, industriji in ustanovah naj bi bila v letu 2021 druga največja uporaba na trgu biocidov v smislu vrednosti.

Vodilni dobavitelji biocidov vse bolj dobavljajo svoje izdelke gospodinjstvom, industriji in institucionalnim segmentom ter segmentom domače nege za njihovo uporabo pri preprečevanju rasti mikrobov v izdelkih za čiščenje in osebno nego. Mnogi igralci proizvajajo velike količine biocidov na osnovi kovinskih soli molekule piritiona. V industriji osebne nege je izpolnjevanje potreb po biocidih zelo kritično, saj zahteva višjo raven tehničnega znanja, saj gre za regulirano industrijo.

Ocenjuje se, da bo Evropa leta 2021 drugi največji trg biocidov v smislu vrednosti.

Nemčija je ključni trg za biocide v regiji. Evropski industrijski segment se diverzificira in povečuje kompleksnost s spreminjajočim se povpraševanjem po naprednih tehnologijah in izdelkih, ki porabijo manj energije. Okoljski predpisi so strogi in zahtevajo tehnologije, ki prihranijo energijo. Evropski trg biocidov je zaradi strogih predpisov, kot je REACH, manjši od severnoameriškega.
Razpustitev predizborov

Tržna dinamika

Vozniki

  • Povečanje protimikrobne zaščite v panogah končne uporabe

  • Strogo regulativno okolje

  • Osredotočenost vlade na porabo čiste vode

Omejitve

Možnosti

Izzivi

Ključne obravnavane teme:

1. Uvod

2 Raziskovalna metodologija

3 Povzetek

4 vrhunski vpogledi

5 Pregled trga

6 Industrijski trendi

7 Trg biocidov po vrsti

8 Trg biocidov, glede na uporabo

9 Trg biocidov po regijah

10 Konkurenčna pokrajina

11 Profili podjetij

12 Sosednji in povezani trgi

13 Dodatek

Omenjena podjetja

Za več informacij o tem poročilu obiščite https://www.researchandmarkets.com/r/t1q0f

Priponka

CONTACT: CONTACT: ResearchAndMarkets.com Laura Wood,Senior Press Manager press@researchandmarkets.com For E.S.T Office Hours Call 1-917-300-0470 For U.S./ CAN Toll Free Call 1-800-526-8630 For GMT Office Hours Call +353-1-416-8900

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *