Napovedi za svetovno prvenstvo v nogometu 2022, izbira vsake tekme: Nemčija in Anglija nizata globoko, Argentina prevladuje

Le še nekaj dni nas loči do začetka svetovnega prvenstva v nogometu to nedeljo, 20. novembra. Kateri je boljši čas za malce napovedovanja celotnega turnirja? Od uvodnega dne gostiteljev do finala stadiona Lusail, tukaj so moje napovedi. Bi lahko bil to veličasten finale svetovnega prvenstva za Lionela Messija z Argentino? Če je tako, kaj pa njegova soigralca pri Paris Saint-Germainu Kylian Mbappe in Neymar? Izvedite tukaj — in ko ste že pri tem, prijavite se na naše nove novice pokriva čudovito igro v vsej svoji veličini — vključno z dnevnimi posodobitvami svetovnega prvenstva — tukaj.

Skupina A napovedi

1

Nizozemska

3

0

0

5

9

2

Senegal

1

1

1

-1

4

3

Ekvador

0

2

1

-1

2

4

Katar

0

1

2

-4

1

Izbor 1. igre
Katar 1, Ekvador 1
Senegal 0, Nizozemska 2

Izbor 2. igre
Katar 0, Senegal 1
Nizozemska 2, Ekvador 1

Izbor 3. igre
Ekvador 1, Senegal 1
Nizozemska 3, Katar 0

Ta bi moral biti dovolj preprost za Nizozemce, ki bodo na misiji pod vodstvom spretnega Louisa van Gaala. Senegal je videti dobro na drugem mestu pred Ekvadorjem, vendar bo veliko odvisno od tega, kdaj bo Sadio Mane pripravljen za igro, saj je bil že izključen iz prve tekme Lions of Teranga z Nizozemsko. Nazadnje bi moral Ekvador proti Senegalcem v 3. krogu odločiti, kdo se bo pridružil Oranjem v izločilnih bojih, gostitelj Katar pa je imel srečo, da je osvojil točko.

Skupina B Napovedi

1

Anglija

2

1

0

2

7

2

Wales

1

2

0

2

5

3

ZDA

1

1

1

0

4

4

Iran

0

0

3

-4

0

Izbor 1. igre
Anglija 1, Iran 0
Združene države 1, Wales 1

Izbor 2. igre
Wales 2, Iran 0
Anglija 2, ZDA 1

Izbor 3. igre
Wales 1, Anglija 1
Iran 0, ZDA 1

Anglija bi si morala tukaj zagotoviti prvo mesto, zaradi česar se bosta USMNT in Wales borila za drugo mesto proti nepredvidljivemu slabšemu Iranu. Uvodni dan bo napet, saj bo povratna tekma prinesla več ključnih spopadov, ki bi lahko odločili o tem, kdo napreduje, saj se v zadnjem krogu srečanj srečajo Valižani in Angleži. Videti je, da možje Gregga Berhalterja propadajo Gareth Bale Na strani Walesa bo veliko odvisno od ekipe Melli, ki ima talent v času velikega političnega preobrata.

Želite več poročanja o svetovnem prvenstvu? Poslušajte spodaj in spremljajte Hiša prvakovdnevni nogometni podcast CBS Sports, ki vam prinaša vrhunske analize, komentarje, nasvete in več med velikimi igrami v Katarju.

Skupina C Napovedi

1

Argentina

3

0

0

7

9

2

Mehika

2

0

1

0

6

3

Poljska

1

0

2

-2

3

4

Savdska Arabija

0

0

3

-5

0

Izbor 1. igre
Argentina 3, Savdska Arabija 0
Mehika 2, Poljska 1

Izbor 2. igre
Poljska 2, Savdska Arabija 1
Argentina 2, Mehika 0

Izbor 3. igre
Poljska 1, Argentina 3
Savdska Arabija 0, Mehika 1

Zdi se, da sta Argentina in Nizozemska najmočnejši stavi, da bosta skupinski del končali s tremi zmagami od treh možnih. Albiceleste Lionela Messija bi moralo biti brez težav v Savdski Arabiji, Mehiki in nato na Poljskem, El Tri pa mora začeti zmagovito, če želi premagati rdeče-bele na drugo mesto. Malo jih je, ki Savdijcem dajejo veliko priložnost, a Herve Renard je dokazan trener na mednarodni ravni s šibkejšimi ekipami.

Skupina D Napovedi

1

Francija

2

1

0

3

7

2

Danska

2

1

0

2

7

3

Tunizija

0

1

2

-2

1

4

Avstralija

0

1

2

-3

1

Izbor 1. igre
Danska 2, Tunizija 1
Francija 2, Avstralija 0

Izbor 2. igre
Tunizija 0, Avstralija 0
Francija 1, Danska 1

Izbor 3. igre
Avstralija 0, Danska 1
Tunizija 1, Francija 2

Pričakuje se, da bo Francija vodila skupino, vendar je Danska težka nasprotnica, ki bi se ji zlahka kosala za prvo mesto. Pričakujte, da bosta oba začela zmagovito in ne bi bilo presenečenje, če bi videli spopad med obema v drugem krogu tekem. Možno je, da bo odločala gol razlika, zadnji krog soigralcev pa je za Francoze in Dance idealen, da poskušajo povečati zadetke.

Skupina E Napovedi

1

Španija

2

1

0

3

7

2

Nemčija

2

1

0

2

7

3

Japonska

1

0

2

-2

3

4

kostarika

0

0

3

-4

0

Izbor 1. igre
Nemčija 1, Japonska 0
Španija 2, Kostarika 0

Izbor 2. igre
Japonska 2, Kostarika 1
Španija 1, Nemčija 1

Izbor 3. igre
Japonska 1, Španija 2
Kostarika 0, Nemčija 1

Nemčija in Španija bi lahko bili drugi dve ekipi, ki bi iz svoje skupine prišli neporaženi. Pričakujte, da bosta oba zmagala na uvodnih tekmah, medtem ko bi moral biti njun obračun v 2. krogu neodločen. Japonska nima sreče, da je izžrebana v tako težko skupino, in čeprav bi morala otežiti življenje Nemcem in Špancem, je malo verjetno, da bo dovolj do konca.

Napovedi skupine F

1

Hrvaška

2

1

0

2

7

2

Kanada

1

1

1

0

4

3

Belgija

0

3

0

0

3

4

Maroko

0

1

2

-2

1

Izbor 1. igre
Maroko 1, Hrvaška 2
Belgija 1, Kanada 1

Izbor 2. igre
Belgija 1, Maroko 1
Hrvaška 2, Kanada 1

Izbor 3. igre
Hrvaška 1, Belgija 1
Kanada 1, Maroko 0

Od vseh večjih evropskih ekip, ki bi se lahko potegovale to zimo, mislim, da bo Belgija tista, ki se bo na koncu odrezala najslabše in bo izpadla v skupinskem delu. Zlata generacija Rdečih hudičev je zamudila priložnost za mednarodno slavo, saj je njihov Euro 2020 pokazal nadaljnji neuspeh od morebitnega boja za naslov. Pričakujte, da bo Kanada težak nasprotnik ob njihovi vrnitvi na oder svetovnega pokala in bi se lahko izognili Hrvaški ter pustili Maroku, da podira nekaj težkih rekordov.

Napovedi skupine G

1

Brazilija

3

0

0

6

9

2

Švica

2

0

1

1

6

3

Srbija

0

2

1

-3

2

4

Kamerun

0

1

2

-4

1

Izbor 1. igre
Švica 1, Kamerun 0
Brazilija 3, Srbija 1

Izbor 2. igre
Kamerun 1, Srbija 1
Brazilija 2, Švica 1

Izbor 3. igre
Srbija 1, Švica 2
Kamerun 0, Brazilija 3

Brazilija je eden od močnih favoritov za naslov in z dobrim razlogom — njihov napad je senzacionalen in imajo morda eno najbolj uravnoteženih ekip od vseh kandidatov. Tako Srbija kot Švica se ponašata z nadarjenimi skupinami, vendar so se Švicarji v zadnjem času izkazali za podcenjeno silo na mednarodni ravni, zato bi morali biti dovolj dobri, da bi končali na drugem mestu za Brazilci.

Napovedi skupine H

1

Urugvaj

2

1

0

2

7

2

Portugalska

0

3

0

0

3

3

Severna Koreja

0

2

1

-1

2

4

Gana

0

2

1

-1

0

Izbor 1. igre
Urugvaj 1, Južna Koreja 0
Portugalska 0, Gana 0

Izbor 2. igre
Južna Koreja 1, Gana 1
Portugalska 1, Urugvaj 1

Izbor 3. igre
Gana 1, Urugvaj
Južna Koreja 1, Portugalska 1

Vsi znaki kažejo, da ima Portugalska to zimo res težave Cristiano Ronaldo še naprej prevladuje na nogometnih naslovnicah iz popolnoma napačnih razlogov. Urugvaj je videti dobra stava, da bo končal na vrhu lestvice, medtem ko se Portugalci le prikradejo pred Južno Korejo in Gano v nenavdihnjeni skupini. La Celeste bi se morala pripraviti na prvo mesto, če bi lahko zmagala na prvi tekmi in se izognila porazu s Fernandom Santos‘ disfunkcionalna stran.

Napovedi osmine finala

Nizozemska 3, Wales 1
Argentina 2, Danska 1 (po podaljšku)
Anglija 2, Senegal 0
Francija 3, Mehika 1
Španija 2, Kanada 1
Brazilija 2, Portugalska 0
Hrvaška 0, Nemčija 1 (po podaljšku)
Urugvaj 1, Švica 2

Dve od teh izenačitev sta videti zreli za podaljške, pri čemer je Messi naredil dovolj, da je Argentino popeljal mimo Danske, medtem ko so Nemci pozno zapustili Hrvaško. Nizozemska, Anglija, Francija in Brazilija bi morale napredovati z lahkoto, Španija in Švica pa delata veliko bolj. Pričakujte, da si bodo Nizozemci, Francozi in Brazilci močno želeli vstopiti v četrtfinale. Portugalska se je dokončno razšla s Santosom po tem zadnjem razočaranju, ki se zdi kot zapoznela sprememba.

Napovedi za četrtfinale

Nizozemska 2, Argentina 3 (po podaljšku)
Španija 1, Brazilija 2
Anglija 2, Francija 1 (po podaljšku)
Nemčija 2, Švica 0

Verjetno nekaj najboljših tekem, ki jih bomo videli v Katarju, pričakujte, da bosta vsaj dve od teh štirih trajali več kot 90 minut. Nizozemska proti Argentini je prava klasika svetovnega prvenstva, pri čemer so Van Gaalovi možje skoraj končali Messijeve sanje o naslovu, medtem ko je Nemčija premagala Švico v najpreprostejšem od štirih rezultatov. Trije levi, ki so po podaljšku premagali Les Bleus, imajo kontroverzno francosko izločitev, napisano na njih, kar se je izkazalo za zadnje dejanje Didierja Deschampsa kot šefa z Zinedine Zidane po porazu imenoval svojega naslednika.

Polfinalne napovedi

Argentina 1, Brazilija 1 (Argentina zmagala po enajstmetrovkah)
Anglija 1, Nemčija 2

Srčna bolečina za Neymarja in Brazilijo, ki je v Lusailu izgubila proti Messijevi Argentini po enajstmetrovkah. Zanimivo bo videti, kako se bodo odrezali ob vrnitvi v Paris Saint-Germain, a obračuna Neymarja in Mbappeja na tretjeuvrščenem obračunu z Anglijo v drugi polfinale ne bo. Varovanci Garetha Southgata, ki jim je prihranil agonijo poraza proti Nemcem z udarcem iz prve točke, so prišli do poznega zmagovalca Jamala Musiale – morda toliko bolj boleče glede na njegovo angleško preteklost.

Končna napoved

Argentina 2, Nemčija 1

Messi in La Albiceleste to počneta in se maščujeta Nationalelu za agonijo poraza na svetovnem prvenstvu leta 2014 v Braziliji. Moški PSG je vpisan v strelce, da bi Argentini pri 35 letih dosegel drugi zadetek za naslov, po katerem je hrepenel vso svojo kariero. Hansi Flick in njegova nemška ekipa lahko gledajo v prihodnost z velikim optimizmom, glede na to, da je le malo njegovih zunanjih igralcev starejših od 30 let.

Kompleti za svetovno prvenstvo USMNT 2022 so zdaj na voljo

Pridobite najnovejše komplete svetovnega pokala USMNT za tekmo moštva ZDA na največjem turnirju na svetu. Nakupujte opremo za dom in bivanje ter puloverje s kapuco, puloverje in drugo. Nakupujte tukaj in proslavite ta epski dogodek.

Za nakupe prek teh povezav lahko prejmemo provizijo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *