Napoved cene bitcoina, ko BTC poskoči za 6 % od nedavnih najnižjih vrednosti – prihaja velik premik?

V nedeljo, 20. novembra, je skupna tržna kapitalizacija kriptovalut znašala 821 milijard dolarjev, kar je 1,93 % manj kot včeraj. Tržna kapitalizacija kovancev DeFi se je zmanjšala za 1.83%.

Bitcoin, vodilna kriptovaluta, je bila večinoma nespremenjena, kar je za 6 % več od nedavne najnižje vrednosti 15.828 $. Ker je bil bitcoin več dni ujet pod 17,000 $, v sredstvu ni bilo bistvenih premikov.

Glede na tako nizek obseg trgovanja je bilo to do neke mere pričakovano. To ima domino učinek na altcoine, pri čemer se zlasti Ethereum (ETH) težko drži nad 1200 USD.

Oglejmo si temeljne dogodke, ki danes vplivajo na trg kriptovalut.

Sivi toni se izogibajo dokazu o rezervah in ustvarjajo strah pred propadom

Bližajoči se zlom Grayscale povzroča večjo zaskrbljenost zdaj, ko Bitcoin sklad ni hotel izdati dokazila o rezervah.

Na vprašanje, zakaj 18. novembra ni moglo razkriti svojih denarnic, se je investicijsko podjetje oglasilo na Twitterju in za opozorilo okrivilo varnostne pomisleke. Ker sta Grayscale in Genesis v lasti skupine Digital Currency Group, se je povečal skepticizem glede finančne stabilnosti podjetja.

Kripto svet se je spraševal, kako bi to lahko vplivalo na Grayscale in njegov glavni izdelek, GBTC. Ogenj so podžgala tudi poročila, da Genesis ni uspel zbrati 1 milijarde dolarjev, preden je ustavil umik.

V svoji niti na Twitterju Grayscale trdi, da ustvarja ločeno podjetje za vsak izdelek. Trdil je, da se prodaja osnovnega sredstva ne more zgoditi zaradi predpisov, ki obkrožajo ponudbo digitalnih sredstev. Omenjeno je bilo tudi, da je skrbnik Coinbase Custody Trust Company.

Niti Grayscale niti njegova matična družba nimata v lasti bitcoinov, ki se uporabljajo za podporo produkta GBTC.

Nit družbe Grayscale na Twitterju omenja:

“Iz varnostnih razlogov takšnih informacij o denarnici v verigi in potrditvenih informacij ne objavljamo javno prek kriptografskega dokaza o rezervaciji ali drugih naprednih kriptografskih računovodskih tehnik.”

Borze, kot so Binance, Huobi in Crypto.com, so izdale Proof of Reserves, da bi pridobile zaupanje skupnosti.

Zato bližajoči se zlom Grayscale omejuje naraščajoči trend kripto trga.

Ustanovitelj Krakena Jesse Powell napoveduje naslednji ‘velik dogodek’

Po propadu FTX, veteran industrije Jesse Powell deli svoje misli o trenutnem ozračju kripto sektorja in ponuja napoved, kaj bo trg potegnilo iz medvedjega trga.

Kot pojasnjuje Powell v novem intervjuju za podcast Bankless, bo sektor potreboval čas, da si opomore od katastrofe FTX zaradi izgube milijard dolarjev in potrebe po obnovitvi svojega ugleda.

Ustanovitelj Krakena je prepolovitev Bitcoina (BTC), ki se pričakuje v prvi polovici leta 2019, navedel kot možno naslednjo spodbudo rasti na trgih kriptovalut.

Napoved cene bitcoina

Elektrika Bitcoin cena je 16.553 $, 24-urni obseg trgovanja pa 18 milijard $. Bitcoin je v zadnjih 24 urah padel za več kot 0,50 %. CoinMarketCap zdaj drži prvo mesto s tržno kapitalizacijo 318 milijard dolarjev. Ima skupno zalogo 21.000.000 kovancev BTC in zalogo 19.212.587 kovancev BTC.

Cena bitcoina in tokenomija – Vir: Tradingview

Cena bitcoina se trenutno konsolidira v širokem razponu trgovanja, ki se giblje od 15.800 $ do 17.200 $. Ker je cena Bitcoina padla pod 23,6-odstotno Fibonaccijevo raven 17.250 $, ostaja verjetnost padca visoka do naslednjega območja podpore 15.800 $.

Po drugi strani je trenutna podpora za Bitcoin 14,530 $, cena pa bi lahko padla vse do 13,850 $, če se bo padajoči trend nadaljeval. Ker RSI in 50-dnevno drseče povprečje kažeta na medvedjo pristranskost, lahko cena bitcoina pade pod 15.830 $, če trenutna podpora ne bo obstala.

Grafikon cen bitcoinov – Vir: Tradingview

Danes pa ostaja pristranskost pri prodaji močna pod 17.250 $. Po drugi strani pa lahko povečano povpraševanje po BTC potisne BTC/USD nad 18,250 $ in proti 20,000 $.

Najboljši kripto kovanci v predprodaji

Glede na nedavno upočasnitev trga kriptovalut se morda sprašujete, kateri kovanci imajo dober potencial rasti.

Pogovorimo se o najboljših kripto kovancih, ki so trenutno prednaročeni in imajo velik potencial rasti.

Dash 2 Trade (D2T)

Trgovina Dash 2 je trgovalna obveščevalna platforma, ki temelji na Ethereumu in ponuja trgovcem vseh ravni znanja analitiko in socialne podatke v realnem času, kar jim omogoča sprejemanje odločitev na podlagi informacij.

Svojo prodajo žetonov je začela pred tremi tedni in zbrala več kot 6,6 milijona dolarjev. Napovedal je tudi začetek svoje prve kotacije na CEX Menjalnica LBank.

1 D2T je trenutno vreden 0,0513 USDT, vendar naj bi se v naslednji fazi prodaje dvignil na 0,0533 USD in v zadnji fazi na 0,0662 USD.

Obiščite Dash 2 Trade zdaj

lobanja (RIA)

Lobanje je popolnoma nov projekt iger na srečo s kriptovalutami s potencialom za prevlado na trgu iger.

Po mnenju razvijalcev Calvaria je ena glavnih ovir za široko sprejetje iger Web3 ta, da igre od uporabnikov zahtevajo tehnično znanje kriptografije. Posledično je veliko število uporabnikov izključenih.

Calvaria uporabnikom, ki ne uporabljajo kriptovalut, omogoča sodelovanje v igri, s čimer se loči od konkurence in igro odpre povsem novemu občinstvu. Nadaljnja prodaja RIA se pospešuje in projekt je že na 4. stopnji od 10 in ima skoraj 1,8 milijona dolarjev sredstev.

Trenutno 1 žeton RIA stane 0,025 USD, vendar se bo to postopoma zvišalo z vsako naslednjo fazo predprodaje, ki je trenutno v fazi 4.

Obiščite predprodajo Calvaria zdaj

RobotEra (KRUH)

Še en projekt, ki bi lahko spremenil igralniško skupnost in virtualni svet, je RobotEra (TARO). Čeprav se je predprodaja nepremičnine začela šele pred kratkim, je zanimanje potencialnih kupcev že veliko.

Izvorni žeton platforme je TARO in je Metaverse, ki temelji na verigi blokov, kjer lahko uporabniki ustvarjajo avatarje in raziskujejo digitalni svet. Igralci v igri RobotEra lahko kupijo zemljo, na njej gradijo in širijo svoje regije na različne načine.

RobotEra ima tudi skupni metaverse, kjer lahko uporabniki sodelujejo v različnih dejavnostih, kot so šport, koncerti in drugi tekmovalni dogodki. Prva faza od TARO predprodaja je zdaj v živo in je hitro razprodan.

Obiščite predprodajo RobotEra zdaj

Poiščite najboljšo ceno za nakup/prodajo kriptovalute

Sledilnik cen kriptovalut – Vir: Kriptonovice

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *