Napad Chargers pass bo ključen za vznemirjenje Chiefov

V tej tedenski seriji Opponent Scout bom to razčlenil Kansas City Chiefs‘ prihajajočega nasprotnika s preučevanjem njegovih prednosti, slabosti in nagnjenj – in kako te stvari vplivajo na tekmo.

Kansas City se bo boril nazaj Los Angeles Chargers v udarnem terminu že drugič v tej sezoni. Tokrat so pomembne stvari, ki jih morate vedeti o polnilnikih:


Pregled

Dva poraza v zadnjih treh tekmah sta pustila Chargerje z izidom 5-4, tik izven slike končnice AFC zaradi izenačenega rezultata. To je daleč od njihovih pričakovanj pred sezono; Športna stavnica DraftKings dal Los Angelesu šesto najnižjo predsezono kvoto za zmago na Super Bowlu LVII.

Na žalost je glavni krivec poškodba: obrambni igralec Joey Bosa, levi igralec Rashawn Slater, kotni branilec JC Jackson, široki sprejemnik Jalen Guyton in obrambni igralci, kot so Christian Covington, Austin Johnson in novinec Otito Ogbonnia, so vsi trenutno na klopi. poškodovani. .

Poleg tega je imel široki sprejemnik Keenan Allen dolgotrajno težavo s stegensko mišico, ki ga je omejila na samo dve tekmi v tem letu, zadnjo v 7. tednu. To je bilo tudi zadnjič, ko je novinec široki sprejemnik Mike Williams videl igrišče za Los. Angeles. Oba sta bila ta teden omejena na treninge, prav tako je bil začetni povratnik Trey Pipkins (koleno) — ki je izpustil prejšnjo igro.

Napad

Kar zadeva zdrave, razpoložljive igralce okoli branilca Justina Herberta, imajo Chargerji enega: runbacka Austina Ekelerja. Je sicer daleč vodja ekipe v stikih, z 127 več kot kateri koli drug polnilnik v tej sezoni. V igri podajanja je bolj vpliven igralec kot v teku; Nagli napad Los Angelesa je bil to sezono redko učinkovit.

Prva tekma je bila odličen primer tega: Ekeler je imel samo 39 jardov hitenja s 14 nosilci — nikoli ne najdejo prostora za tek več kot osem jardov v obrambi Chiefs. Do tja jih je pripeljalo pomanjkanje eksplozivnih tekov na zgodnjih padcih 16 tretjih situacij; Los Angeles jih je spremenil le pet, in niso prišli nikamor, potrebovali so več kot tri jarde.

Del težave je bila odsotnost Keenana Allena, čigar poškodba se je zgodila v 1. tednu. Pri širokih sprejemnikih je bilo več odpuščanj v situacijah pretvorbe, včasih pa tudi pomanjkanje ločitve od pokritosti. V tem je Allen vedno blestel: zmagal je na stezi, hitro ustvaril ločitev in vedel, kako se odpreti.

Njegova vrnitev dvigne tla za igro podajanja Los Angelesa, še posebej, ko morajo spremeniti igro.

Da bi dvignil svojo zgornjo mejo, lahko Herbert naredi več kot tisto, kar je naredil prvič: potisne žogo navzdol, ko je Mike Williams v eni sami pokritosti. Herbert mu je dal tri priložnosti za igranje navpičnih smeri in dvakrat je ujel – enega za rezultat in drugega za touchdown.

Ta povezava je izginila v drugem polčasu, tako kot tudi gol Los Angelesa. Več preizkušanja mladih kotnih branilcev Chiefsov bi lahko bilo samoskavtski način za večjo konkurenčnost v drugem krogu. Prav tako bi lahko bilo še več prostora za Williamsa, če se Allen vrne in zahteva več pozornosti glede varnosti.

Še en dejavnik pri učinkoviti igri podajanja je dobra zaščita pri podaji – in to bo izziv s poškodbami v napadu. Uporabili bodo veliko igralne akcije, da bi pomagali vzpostaviti pasove za globlje poskuse podajanja.

Obramba

Hvaljeni dvojec Chargersov, ki hiti po podajah – zunanja igralca Joey Bosa in Khalil Mack – sta bila najpomembnejša branilca proti Chiefsom na zadnji tekmi. Brez Boseja Mack in zunanji branilec Kyle Van Noy igrata kot začetniki moštva.

Oba igrata na robu fronte, ki je bila mehka proti teku, predati 200 ali več jardov v treh od zadnjih petih tekem. Poškodbe na progi so bile velik dejavnik; fronta se premika, kar otežuje življenje linebackerjem Drueju Tranquillu in Kennethu Murrayju, ki se že borita v polju proti teku.

Linijski branilci so veliko boljši v prostoru in to jim pomaga, da branijo Chiefov tesni konec Travis Kelce preko sredine. V igri 2. tedna Kelce imel le 51 jardov, in zavestno prizadevanje Chargerjev, da bi zmanjšali prostor, ki ga Kelce umakne iz linije spopadov, kar zanika tipično opcijsko pot, s katero vidite, da se Kelce in Mahomes ves čas povezujeta.

Varnostni Derwin James bo prav tako pomagal pokrivati ​​Kelceja in se z njim v ključnih trenutkih pomeril ena na ena. Vendar James počne vsega po malem; v povprečju doseže več kot dva bliska na igro, pri čemer izkorišča svojo vsestranskost poravnave. to sezono, 42 % njegovih posnetkov je prišlo v polju, 28 % v prosti varnosti, 19 % v reži in 9 % v obrambi.

Zaključek

Najboljša priložnost Chargerjev za zmago na tej tekmi bo velika igra po zraku, ki bo izkoristila morebitne povratke zaradi poškodb Keenana Allena in Mika Williamsa. Allen se bo hitro odprl in pomagal premakniti verige, medtem ko bo Williamsova sposobnost velike igre povečala zgornjo mejo točkovanja.

Obrambno Chargerji igrajo od zadaj naprej, kar pomeni, da je njihova obramba pri teku ranljiva. Njihovim igralcem je veliko bolj udobno igrati v prostoru, zato bi lahko bila učinkovita igra za Kansas City še daleč. Njihova pokritost prehodov ne bo pokazala veliko odprtih oken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *