Najboljše tekme svetovnega prvenstva 2022: ZDA-Wales se je končala z remijem 1-1

The Svetovno prvenstvo v nogometu 2022 nadaljeval z Združene državeWales končalo z remijem 1-1 in tako zaključilo ponedeljkovo skupinsko tekmovanje, saj sta obe ekipi v skupini B osvojili po eno točko.

drugje, Anglija seznam odprla v ponedeljek s prevlado Zmaga s 6-2 Končano Iran v skupini B osvojila tri točke, sledita Nizozemska dvig a Zmaga z 2-0 Končano Senegal osvojiti tri točke v skupini A.

To tekmo si lahko ogledate in vsako tekmo turnirja na FOX Sports družina omrežij — uradni partner za prenos turnirja v angleškem jeziku v ZDA — ter aplikacija FOX Sports in FOXSports.com. Lahko tudi brezplačno predvajajte celotne ponovitve tekem na Tubi.

Tukaj so najboljše predstave!

ZDA 1, Wales 1

V njem, da ga osvojiš

Ekipa trenerja Gregga Berhalterja na čelu s kapetanom Tyler Adams, je mlad in lačen zmag. Združene države so povezane Ekvador za druga najmlajša ekipa tem svetovnem prvenstvu s povprečno starostjo 24 let, tik za Gana (23,5).

Posebej mlada ekipa ima pet napadalcev, ki so stari 22 let ali manj. kaj je več, Yunus Musah (19) se je zapisal v zgodovino kot prvi najstnik, ki je začel tekmo svetovnega pokala za USMNT.

Pojdi!

USMNT, na maščevalni turneji, potem ko se jim prvič po letu 1986 ni uspelo kvalificirati za tekmovanje 2018, je pred vsem dogajanjem pozdravila živahna množica na stadionu Ahmed bin Ali.

Nazadnje so ZDA nastopile na svetovnem prvenstvu leta 2014, ko so se uvrstile v osmino finala. Najboljša uvrstitev na svetovnem prvenstvu USMNT je bila na otvoritveni tekmi leta 1930, ko je končala na tretjem mestu v konkurenci 13 ekip.

Državna himna Združenih držav na svetovnem prvenstvu v nogometu 2022

Oglejte si državno himno pred tekmo ZDA-Wales na svetovnem prvenstvu v nogometu 2022.

Na dirke

Christian Pulisic osvojil prosti strel ob prvem dotiku na tekmi po prekršku branilca Walesa Joe Rodon, ki je na noge dvignila ameriške navijače. USMNT je bil tako blizu voditi naravnost iz vrat.

Glej rumeno

Nesreča je prizadela, ko so ZDA Sergiño Dest in Weston McKennie prejel zaporedni rumeni karton na začetku 11. in 13. minute.

Na lovu

Po pol ure je ostalo brez zadetkov, a ne zaradi pomanjkanja truda na obeh straneh.

Američani so nazaj!

Pulisic je dobil še en prosti strel, potem ko ga je prekršal branilec Walesa Chris Mephamki ni izvlekel rumenega kartona, kar je močno zgrozilo navijače ZDA.

Karma je bila sicer na strani Američanov kot 22-letnega krilnega igralca Tim Weah hitro zabil enega v mrežo v 36. minuti, s čimer je ZDA dosegel prvi gol na svetovnem prvenstvu v osmih letih.

ZDA so z golom Tima Wea povedle z 1:0 nad Walesom

USMNT je proti Walesu povedel z 1:0, potem ko je v 36. minuti zadel Tim Weah.

Družinska zadeva

Weah, čigar oče je George Weah, predsednik Liberije in najboljši igralec leta po izboru FIFA leta 1995je 23. človek, ki je dosegel gol za ZDA na svetovnem prvenstvu in prvi strelec proti Walesu na svetovnem prvenstvu od 17-letnega Peleja leta 1958.

Dodajanje žalitve poškodbi

Zvezda Walesa Gareth Balekončno dobi svoje dolgo pričakovan cilj na odru svetovnega pokalaprejel je rumeni karton v 40. minuti, medtem ko je Mepham prejel drugi rumeni karton za Wales pred odmorom.

Drugi polčas je v teku

USMNT srednji branilec Tim Ream je v 51. minuti prejel prvi rumeni karton v drugem polčasu, a so Američani vrnili, ko je vratar Matt Turner v 64. minuti močno zapretil Wales.

Matt Turner neverjetno brani za ZDA

Matt Turner je z glavo udaril Wales in zagotovil vodstvo ZDA z 1-0.

Vezan

Bale se je odkupil z izenačenjem iz enajstmetrovke v 82. minuti.

Sprejemam priložnost

Za Bale je bil to 41. gol za Wales in prvi na svetovnih prvenstvih, saj je postal prvi strelec Walesa na svetovnih prvenstvih po letu 1958.

Wales Gareth Bale je dosegel gol proti ZDA

Wales Gareth Bale je dosegel gol proti ZDA v 80. minuti.

Praskalnik za glavo

Medtem pa krilni igralec USMNT ni prejel niti enega kartona Brendan Aaronson, ki je v 66. minuti zamenjal poškodovanega McKennieja, na tem izzivu. S tem so se stvari končale z 1-1.

Preberite več iz Svetovno prvenstvo:

Oglejte si celoten razpored svetovnega prvenstva in ogled vsake tekme v živo tukaj.


Izkoristite več o svetovnem prvenstvu FIFA 2022 Sledite svojim priljubljenim, če želite prejemati informacije o igrah, novicah in večLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *