Najboljše države za nakup nepremičnin s kriptovaluto

Vsesplošno sprejemanje kriptovalut je prineslo ogromen potencial v fintech industrijo, nekatere priložnosti pa so se prelile na nepremičninski trg. Po tem se nepremičninski sektor razvija, da sprejme novo skupino vlagateljev, ki raje plačujejo s kriptovalutami.

Trend naložb v nepremičnine s kriptovalutami je leta 2021 dobil zagon po eksploziji trga, ki je privedla do Bitcoina (BTC) presega mejo 60.000 $. Danes so številne jurisdikcije spremenile svoje nepremičninske zakone, da bi omogočile nakupe nepremičnin z uporabo kriptovalut zaradi njihovega transformativnega učinka.

Aleksander Tkačenko, izvršni direktor in ustanovitelj platforme za likvidnostno rudarjenje VNX, je za Cointelegraph povedal, da polni potencial kriptovalut v nepremičninah ostaja neizkoriščen.

“Po svetu je še vedno veliko povpraševanje po alternativnih finančnih in plačilnih instrumentih,” je dejal in dodal, da bi ugodna regulacija veliko pripomogla k ustvarjanju ugodnejšega okolja za obe industriji:

“Razvoj predpisov, ki bodo ustvarili jasna pravila za akterje v industriji in zaščitili vlagatelje.”

Scott Scherer, izvršni direktor Owners Unity – podjetja, ki lastnikom stanovanj omogoča ustvarjanje pasivnega dohodka iz lastnine prek decentralizirane finance (DeFi) model — je ponovil Tkachenko in za Cointelegraph povedal: “Vlagatelji in vlade so sprejeli dejstvo, da je kriptovaluta tu dolgoročno.”

Dodal je, da vlagatelji vse pogosteje uporabljajo kriptovalute za transakcije zaradi učinkovitosti kriptomrežij v primerjavi s klasičnimi bankami.

Anastasia Kor, CMO in članica upravnega odbora inovativnega ekosistema MetaFi, Choise.com, je za Cointelegraph povedala, da novi koncepti blockchain kot je tokenizacija nepremičnin poziva tudi svetovne vlagatelje:

»Projekcija, da bo tokenizacija pripomogla k večji likvidnosti nepremičnin, ni daleč od resnice. Tokenizacija bo pozicionirala luksuzne nepremičnine, ki so omejene na regijo, in jih naredila globalne ter dostopne zainteresiranim kupcem in vlagateljem po vsem svetu.«

Katere države torej trenutno podpirajo nakup nepremičnin s kriptovaluto?

Tajska

Tajska je bila med prvimi azijskimi državami, ki je legalizirala uporabo kriptovalut. Narod prav zdaj kupcem nepremičnin omogoča, da plačevanje s kriptovalutami. Vlagatelji, ki želijo uporabiti ta način plačila, morajo poiskati storitve lokalnih akreditiranih nepremičninskih agencij, ki sprejemajo virtualne valute.

Čeprav je država že prej prepovedala trgovanje s kriptovalutami, je bila prepoved dvignjen Februar 2014. Danes glavne kriptovalute, kot so Bitcoin, XRP (XRP), Eter (ETH) in Stellar (XLM) je dovoljeno v skladu s pravili, ki jih je predpisala Tajska komisija za vrednostne papirje in borzo (SEC).

Omeniti velja, da medtem ko je posameznikom dovoljeno poslovati s kriptovalutami, reguliranim finančnim institucijam, ki delujejo v državi, vključno z bankami, ni. Skladno s tem se pričakuje, da bodo kupci, ki želijo kupiti nepremičnine na Tajskem s kriptovalutami, za poravnavo transakcij uporabljali alternativne sisteme za prenos denarja.

Združeni Arabski Emirati

Združeni arabski emirati so tudi najboljša poslovna destinacija postane glavno kripto vozlišče, s številnimi mednarodnimi kripto organizacijami, ki so odprle trgovino v državi, da bi izkoristile rastoči status. Nacionalni trg kriptovalut se je v zadnjih dveh letih večkrat povečal in predvideva se, da se bo v naslednjih nekaj letih povečal desetkrat, če so vse enake.

Dolgo časa je bil ta narod vzor zglednih arhitekturnih čudes, ki so državo postavili na zemljevid kot vodilno velesilo nepremičnin na Bližnjem vzhodu/Severni Afriki. Nekatere najbolj radikalne strukture v državi so bile razvite z vladnimi pobudami, namenjenimi spodbujanju zanimanja za lokalni nepremičninski trg.

nedavno: Volilni rezultat: Ali Blockchain premaga volilno skrinjico?

Konvergenca kripto in nepremičninskega sektorja je spodbudila ustanovitev, da bi omogočili sinergijo obeh industrij v prizadevanju za odpiranje nepremičninskega sektorja globalnim vlagateljem in pospešitev razvoja njegovega nenaftnega gospodarstva.

trenutno, uporabnikov kripto v ZAE Lahko kupim hiševile, stanovanja in zgradbe z uporabo digitalnih valut preko pooblaščenih agencij.

Z vidika predpisov mora centralna banka kriptovalute še določiti kot zakonito plačilno sredstvo, zato obstaja več omejitev, kot je pomanjkanje kripto storitev s strani bank. Dovoljene pa so kripto transakcije med posamezniki in nekaterimi reguliranimi nepremičninskimi agencijami.

puran

Uporaba kriptovalut je v Turčiji visoka, saj ima več kot osem milijonov turških državljanov digitalne valute. Sprejetje je spodbudilo nešteto dejavnikov, vključno z divjo inflacijo, ki je povzročila devalvacijo turške lire. Nacionalna valuta ima izgubljeno več kot 50 % svoje vrednosti v primerjavi z ameriškim dolarjem v zadnjih dveh letih.

Ker vedno več ljudi uporablja kriptovalute za transakcije, nepremičninske agencije v državi začenjajo sprejemati kriptovalute.

Vlagatelji lahko pridobijo nepremičnine v čezcelinski državi prek reguliranih nepremičninskih agencij. Ljudje, ki za nakup nepremičnine vložijo najmanj 250.000 dolarjev v fiat ali protivrednost kriptovalute, lahko pridobijo tudi neposredno državljanstvo, če želijo prek programa turškega zlatega vizuma.

Portugalska

To je Portugalska eden od najbolj kripto prijazne države v Evropski uniji. Kot tako ni presenetljivo, da je vlada vlagateljem dovolila nakup nepremičnin s kriptovalutami. V prejšnjih letih je bil nakup nepremičnine s kriptovaluto dovoljen, vendar je bilo treba denar pretvoriti v fiat za dokončanje prenosa lastnine. To se je spremenilo aprila, ko so bili uvedeni novi ustrezni zakoni.

Najnovejši zakoni dovoljujejo notarjem, da ratificirajo nepremičninske posle, ki vključujejo kriptovalute. Poleg tega digitalnih valut ni treba pretvoriti v fiat, da bi bil prenos lastništva sredstva veljaven. Novo pravilo to vrsto trgovanja uvršča med blagovno menjavo.

Črna gora

Črna gora je ena najbolj finančno liberalnih držav na Balkanu, pri kriptovalutah pa nima posebnih zahtev glede transakcij s kriptovalutami, vključno z nakupom kripto nepremičnin. Država si je namreč v zadnjih letih zaradi potencialnih makroekonomskih koristi zavestno prizadevala postati velik kripto center.

Aprila, to Nagrajen je bil soustanovitelj Ethereuma Vitalik Buterin državljanstvo kot del kampanje za privabljanje kripto vlagateljev v državo.

Vlagatelji v nepremičnine, ki želijo kupiti nepremičnine v Črni gori s kriptovalutami, se soočajo z več težavami, če posel potrdi pooblaščeni notar.

Georgia

Gruzija ima veliko za ponuditi vlagateljem in ima veliko zakonov, namenjenih spodbujanju tujih naložb. Vlagatelji, ki želijo svoj denar vložiti v državi, na primer ne plačajo nič davka na kapitalski dobiček, vključno z donosi iz kripto naložb. Prav tako ni nobenih omejitev glede valutnih transakcij.

Čeprav je v Gruziji mogoče kupiti nepremičnine s kriptovalutami, je pomembno upoštevati, da kriptovalute v državi niso regulirane, zato morajo biti končni podatki o nakupu, vneseni v register nepremičnin, v pravilni obliki.

Nakup nepremičnine s kriptovaluto je možen samo prek izbranih licenciranih nepremičninskih agencij, ki ponujajo to storitev.

Kanada

Več kot 2,5 milijona Kanadčanov ima v lasti kriptovalute, po navedbah do Finderjevega poročila o uvajanju kriptovalut iz oktobra 2022. Zaradi te dinamike vse več nepremičninskih podjetij v državi sprejema plačila s kriptovalutami.

Za vlagatelje, ki želijo kupiti nepremičnino v Kanadi s kriptovaluto, pooblaščena nepremičninska podjetja, ki sprejemajo plačila v kriptovaluti, zagotavljajo skladnost.

nedavno: Je DOGE res vreden pompa tudi po Muskovem odkupu Twitterja?

Nekateri nepremičninski posredniki zagotavljajo tudi storitve pretvorbe kriptovalut v fiat, da olajšajo postopek, saj mora biti prodaja nepremičnin v uradnem registru v kanadskih dolarjih.

Uporabniki kriptovalut, ki želijo kupiti nepremičnine z uporabo digitalnih kovancev, se morajo pred začetkom postopka nakupa posvetovati z davčnimi svetovalci, da se izognejo davčnim zapletom, saj kanadski predpisi resno jemljejo davke na kapitalske dobičke v kriptovalutah.

Kriptovalute lahko odprejo nepremičninski trg, ki je znano nelikviden. Omogočanje nakupa kripto nepremičnin ne le diverzificira plačilne poti, ampak tudi olajša pridobivanje sredstev mednarodnim vlagateljem v kripto nepremičnine po vsem svetu.