Najboljše božične tržnice na Danskem 2022

Konec novembra in december je odličen čas za obisk Danske. Čeprav je verjetnost snega razmeroma majhna, imate praznično vzdušje na enem od božičnih sejmov na Danskem vseeno zagotovljeno.

Skandinavske božične tržnice so znani po prijetnem vzdušju, ki pogosto vključuje ročno izdelana darila, vožnjo s sanmi s severnimi jeleni in vonj po praženih oreščkih, ki napolni zrak.

Tukaj je nekaj najboljših primerov na Danskem, začenši z glavnim mestom Kopenhagnom.

Božič v Tivoliju

Če imate otroci katere koli starostiObisk zgodovinskega zabaviščnega parka Tivoli Gardens v Kopenhagnu je obvezen, še posebej v času kratke božične otvoritvene sezone parka.

Eden najstarejših zabaviščnih parkov na svetu se prebija skozi temo zime z bleščečimi belimi lučkami in božičnimi drevesci za vsakim vogalom.

Majhne trgovine prodajajo različna darila, medtem ko je Božičkova jama vedno priljubljena med otroki. Seveda so vožnje odprte tudi v zimskem času, da se zabavajo najmlajši, spored koncertov in predstav pa ponuja obilo poslastic za pare.

Zimska sezona v Tivoliju, ki je odprta od 19. novembra do konca leta, je tako pomemben del božiča za prebivalce Københavnčanov. Vendar to ni edina izbira v mestu.

Božični sejmi v Kopenhagnu

Kanal Nyhavn, ki ga takoj poznajo vsi, ki so kdaj iskali slike Kopenhagna, se spremeni v zabavo, idealno za poskuse v tem letnem času Kuhano vinoskandinavski pristop h kuhanemu vinu, priljubljen po vsej regiji.

V bližini, Kongens Nytorv trgu je trg, ki je bolj osredotočen na nakupovanje. Priljubljen med domačini zaradi druženj po službi, hrane in pijače, Højbro Plads ima močan nemški vpliv. Mnogi lastniki stojnic ob tej priložnosti pridejo celo iz Nemčije, zato poleg palačink in vafljev pričakujte nemške klobase.

Obiskovalci Kopenhagna, ki iščejo nekaj malce drugačnega, bodo morda želeli poskusiti božični sejem v Christianiji. V zaprtih prostorih se nahaja eksotična tržnica z unikatnimi ročno izdelanimi izdelki in veliko hrane Siva dvorana v Christianii, najbolj edinstvenem okrožju Kopenhagna.

Medtem ko se večina drugih trgov odpre sredi novembra, Christiania svoja vrata odpre šele 9. decembra.

Nekje drugje na Danskem

V podobnem stilu kot Tivoli, Staro mestno jedro v Aarhusu se odpre za a kratkem božičnem času. Muzej na prostem je vzdušje v vsakem letnem času, še posebej pa ob božiču.

Muzej od 19. novembra ustvarja z lampijoni osvetljen sprehod po starem mestnem jedru, poživljenem z zgodovinskimi okraski.

V trgovinah boste našli škrate, ki pripovedujejo zgodbe, in tradicionalno dansko božično hrano. Replika prvega danskega adventnega koledarja je nenavadno darilo iz namenske božične trgovine.

Drugje v Aarhusu je zgodovinska tlakovana ulica Møllestien čudovito okolje za več kot 40 stojnic. Upravljajo ga prebivalci ulice, dobiček tržnice pa darujejo v dobrodelne namene. Vredna ogleda sta tudi nasad božičnih drevesc in bazar v Topkerju.

v Aalborgu, Stari trg trg spet gosti mestni božični sejem, ki je odprt vsak dan do 23. decembra. Če obiščete Aalborg, izlet v Aalborški živalski vrt je zaradi vsakoletnega ‘lahkega sprehoda’ skozi vrtove obvezno vključiti v svoj počitniški načrt.

V zgodovinskem središču Odense, Trg Hansa Christiana Andersena odprta prva dva konca tedna v decembru. Stojnice prodajajo vse od nakita do pletenin. Zaradi omejenega delovnega časa tržnice je Odense ob tržnih dnevih poln ljudi, ki želijo uživati ​​v tematiki 19. stoletja in vpijati praznično vzdušje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *