Musk, Bezos, Griffin, Munger, Icahn, Dimon

  • Jeff Bezos, Elon Musk in Charlie Munger so opozorili na tveganje recesije v ZDA.
  • Na bolečo gospodarsko krizo se pripravljajo tudi Carl Icahn, Jamie Dimon in Ken Griffin.
  • Tukaj je 12 opozoril vodilnih delavcev, vlagateljev in akademikov pred recesijo.

Jeff Bezos, Elon Musk in Ken Griffin so sprožili alarm zaradi grozeče recesije v ZDA in se pridružili zboru izvršnih direktorjev, vlagateljev in akademikov, ki napovedujejo dolgotrajno gospodarsko recesijo.

Carl Icahn, Jamie Dimon in Charlie Munger se prav tako pripravljajo na krčenje gospodarstva in naraščajočo brezposelnost. Ti strokovnjaki so označili številne ovire za rast, vključno z zvišanjem obrestnih mer Federal Reserve, da bi ohladili vročo inflacijo, ter rusko-ukrajinsko vojno in nenehnimi omejitvami na Kitajskem, ki ovirajo svetovno trgovino.

Tukaj je 12 nedavnih opozoril o recesiji, rahlo urejenih zaradi dolžine in jasnosti:

1. Jeff Bezos, ustanovitelj in izvršni direktor Amazona:

“Gospodarstvo trenutno ne izgleda dobro. Stvari se upočasnjujejo, opažate odpuščanja v mnogih, mnogih sektorjih. Verjetnost je, da če trenutno nismo v recesiji, bomo v recesija zelo kmalu. Tvegajte čim več. Upajte na najboljše, vendar se pripravite na najslabše.”

“Verjetnosti v tem gospodarstvu vam pravijo, da zaprete lopute.”

2. Elon Musk, izvršni direktor Tesle, SpaceX in Twitterja:

“Verjetno bo leto ali dve resne recesije.”

“Odkrito povedano, prihodnja gospodarska slika je slaba, zlasti za podjetje, kot je naše, ki je v zahtevnem gospodarskem okolju tako odvisno od oglaševanja.”

3. Ken Griffin, izvršni direktor podjetja Citadel:

“Da bi Fed tukaj resnično obvladal inflacijo, bomo brezposelnost postavili nekje v obseg 4 %.” Težko verjamem, da takrat ne bomo imeli recesije, nekje v drugi polovici leta 2023.”

4. Charlie Munger, poslovni partner Warrena Buffetta in podpredsednik Berkshire Hathaway:

“Mislim, da je Fed pripravljen na malo recesije, da ne bi imeli inflacije brez nadzora. To bi morali storiti. Morali bi biti edini moški na zabavi, ki se ne opija okoli sklede punča. “

5. Carl Icahn, predsednik Icahn Enterprises:

»Kadarkoli imate višje obrestne mere, ki se gibljejo, kot so se gibale tukaj, imate obrnjeno krivuljo donosnosti, zakladnice z donosi blizu 5 % – imeli boste recesijo. In mislim, da smo že imajo recesijo. veliko stvari, ki se morajo zgoditi, da se to gospodarstvo obrne, da nas spravijo iz recesije.”

6. Jamie Dimon, izvršni direktor JPMorgan:

“Obstaja možnost blage recesije. Potrošniki so v zelo dobri kondiciji, podjetja so v zelo dobri kondiciji. In obstaja možnost kaj hujšega, predvsem zaradi vojne v Ukrajini in cene nafte in vsega tega.”

7. David Solomon, izvršni direktor Goldman Sachsa:

“Na splošno, ko se znajdete v takšnem gospodarskem scenariju, kjer je vgrajena inflacija, je zelo težko izstopiti iz njega brez resnične gospodarske upočasnitve. ZDA bodo najverjetneje doživele recesijo.”

8. Jeff Gundlach, izvršni direktor DoubleLine Capital:

“Recesija je zlahka 60-odstotna v naslednjih šestih do osmih mesecih, do leta 2023 pa bi jo postavil na več kot 80-odstotno.”

9. Leon Cooperman, izvršni direktor Omega Advisors:

»Kombinacija zaostrovanja Feda, kvantitativnega sproščanja, močnega dolarja in cen nafte bo ustvarila recesijo v drugi polovici leta 2023. Povpraševanje smo umaknili zaradi zelo neustreznih fiskalnih in monetarnih politik, na koncu pa bo cena plačana .”

10. Greg Jensen, Co-CIO Bridgewater Associates:

“Pričakujemo veliko večjo recesijo, kot pričakujejo trgi. Leto 2023 bo verjetno leto zelo pomembne svetovne recesije.”

“Verjetno ne boste videli dna delniškega trga, dokler ne začnejo padati, v šestih do sedmih mesecih. Dna gospodarstva verjetno ne boste videli še devet mesecev po tem.”

11. Nouriel Roubini, NYU Stern ekonomist, znan kot “Dr. Doom”:

“Zgodovina kaže, da se bo skoraj nemogoče izogniti trdemu pristanku. Dobili ne boste samo inflacije, ne le recesije, ampak to, kar jaz imenujem ‘velika stagflacijska dolžniška kriza’.” Torej je veliko slabše kot v 70. letih prejšnjega stoletja in verjetno tako slabo kot med svetovno finančno krizo.”

12. Ken Rogoff, harvardski ekonomist:

“Resnično morate pogledati na svet, ki je v slabem stanju. Združenim državam se je zelo težko upreti temu. Skrbi me, da ne bomo le deležni blage recesije, ampak mislim, da so možnosti, da dobimo znatno recesijo so res precej visoki.”

Preberi več: Tukaj je opisano, kako naj vlagatelji varno igrajo 3-6 mesecev, da se pripravijo na desetletje močne uspešnosti, glede na UBS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *