Možnosti, težave in potenciali

​Morda ne veste točno, kaj to je, vendar obstaja velika verjetnost, da ste že slišali za kriptovaluto – »digitalno ali virtualno valuto, zaščiteno s kriptografijo in temelječo na omrežju, ki je razdeljeno na veliko število računalnikov,« pravi Investopedia. . Vrste kriptovalut vključujejo Bitcoin, Ethereum (ETH), USD Coin (USDC) in druge.

Kriptovaluta je postala bolj prisotna v glavnem gospodarstvu, je dejal Quentin Vassas, podpredsednik oddelka za obračun plač in ugodnosti pri Remote, ki je nedavno uvedel obračun plač s kriptovalutami. Od julija, je dejal Vassas, imajo “vsi delavci, zaposleni v ZDA prek platforme Remote, vključno s samimi delavci na daljavo, možnost, da dobijo del svojih plač izplačan v kriptovaluti po lastni izbiri prek partnerstva s Coinbase.”

Kriptovalute so postale priljubljene v maloprodajnem svetu in dobile velik zagon leta 2021, ko je Elon Musk napovedal, da bo sprejel kriptovalute kot plačilo za vozila Tesla. Od takrat so temu sledili glavni igralci, vključno z Microsoftom, Starbucksom, Whole Foods in drugimi.

Toda medtem ko njegova uporaba kot valute v zameno za blago in storitve narašča, je njegova uporaba v krogih zaposlovanja kot oblika plačila za zaposlene veliko manj pogosta – vsaj za zdaj.

Vassas je dejal, da je zanimanje običajno večje “v tehnološki industriji, kjer ima veliko delavcev že kripto denarnice.” Crypto ima tudi posebne aplikacije za globalne delodajalce, je opozoril. “Kot popolnoma decentralizirana oblika valute ima kriptovaluta potencial, da igra veliko vlogo v prihodnosti globalnega obračuna plač in lahko odstrani ovire za mednarodno zaposlovanje, kar podjetjem omogoča enostavno upravljanje globalno porazdeljenih ekip.”

Prednosti kriptovalute

Prednosti plačilnih rešitev s kriptovalutami postajajo vse bolj razumljene, je dejal Tim Savage, CPA, partner davčnih storitev pri Weaverju, nacionalnem računovodskem in svetovalnem podjetju s sedežem v Dallasu. Na primer, je opozoril, “v primerjavi s povprečnimi provizijami za obdelavo kreditnih kartic, ki se lahko gibljejo od 1,5 odstotka do 3,0 odstotka, plačila s kriptovalutami ponujajo znižane provizije za transakcije, pogosto 1 odstotek ali manj, odvisno od ponudnika in omrežij blockchain, ki omogočajo plačila.” , je dejal, so plačila s kriptovalutami končne transakcije – pogosto dokončane v minuti ali manj. Posledično, je dodal, “podjetjem ni več treba čakati do več tednov na obračun plačil ali biti odgovorna za povratne bremenitve.”

Druga prednost: privlačnost za mlajše zaposlene. “Mlajše generacije so bolj udobne pri poslovanju s kriptovalutami,” je dejal Savage. “Omogočanje teh vrst plačil bo pripeljalo do prepoznavnosti blagovne znamke pri novi bazi strank, ki želijo omogočiti večjo dostopnost plačilnih mehanizmov brez težav.”

Vassas je opozoril, da je “najvišja stopnja lastništva kriptovalut na svetu med ljudmi, starimi od 25 do 34 let.” To je, je dejal, “dobra sodobna ugodnost – tista, ki jo zaposleni dejansko uporabljajo in vidijo kot pomoč pri izboljšanju njihove kakovosti življenja.”

Savage opozarja na nedavno študijo družbe Deloitte, ki je pokazala, da “85 odstotkov višjih vodstvenih delavcev v maloprodajnih organizacijah pričakuje, da bodo plačila v digitalni valuti vseprisotna med strankami in dobavitelji v njihovih sektorjih čez pet let ali manj.” Poleg tega je dejal, da jih je 75 odstotkov navedlo, da nameravajo v naslednjih 24 mesecih sprejemati plačila v kriptovaluti ali stabilnih kovancih (vrsta kriptovalute, katere vrednost je vezana na sredstvo, kot je ameriški dolar ali zlato).

Slabosti in tveganja

Laura Fuentes, upravljavka podjetja Infinity Dish v Boca Ratonu na Floridi, je dejala, da so nekateri zaposleni v zadnjih letih spraševali o plačevanju v kriptovalutah, vendar manj pogosto, ker je gospodarstvo nazadovalo. Čeprav je njeno podjetje to preučilo, je rekla, “preprosto nismo bili zadovoljni s celotnim procesom.”

Ena od pomanjkljivosti, je dejal Fuentes, je nestanovitnost vrednosti kriptovalute. “Vrednost kriptovalut se nenehno spreminja, zato je bilo ugotavljanje, koliko nekomu plačati, pravi glavobol, saj je zjutraj lahko 2,5 ETH, popoldne pa 4 ETH,” je dejala in dodala, “to bi res zapletli našo davčno situacijo na način, na katerega nismo bili pripravljeni.”

Drugo vprašanje je varnost. Septembra je Bela hiša objavila a Spisek dejstev opozorilo, da “digitalna sredstva predstavljajo veliko tveganje za potrošnike, vlagatelje in podjetja.” Informativni list nadaljuje: »Odkrite goljufije, prevare in kraje na trgih digitalnih sredstev naraščajo: po statističnih podatkih FBI so bile sporočene denarne izgube zaradi goljufij z digitalnimi sredstvi v letu 2021 za skoraj 600 odstotkov višje kot leto prej. “

“Praktično gledano gre lahko marsikaj narobe pri prenosu kriptovalute,” je dejal Alex More, odvetnik pri Carrington Coleman v Dallasu. Na primer, rekel je:

  • Napaka uporabnika lahko povzroči, da se kriptovaluta pošlje na napačen naslov in je potem ni mogoče obnoviti.
  • Podjetja, ki uporabljajo tretje osebe za omogočanje plačil, bi bila predmet stroškov obdelave in dodatnega tveganja nasprotne stranke.
  • Zaradi velike nestanovitnosti cen lahko pride do težav glede tega, kdo nosi tveganje, če vrednost med zapadlostjo, izvršitvijo in končnim prejemom plačila hitro pade.
  • Zaposleni, ki prejemajo plačo v kriptovalutah, bi jo morali prijaviti pri svojih davkih, kar bi bilo bolj zapleteno kot poročanje o tradicionalnih plačilih.

Obstajajo tudi pravna tveganja, je dejal More:

  • Pravni status kriptovalut še vedno poteka in se lahko razlikuje glede na kriptovaluto.
  • Nekatere zvezne države, kot je Kalifornija, od delodajalcev zahtevajo, da plače izplačujejo v gotovini ali prenosljivih instrumentih v obliki ameriške valute, česar kripto ne zahteva.
  • Davčna uprava kriptovalut ne priznava kot zakonito valuto, ampak kot lastnino.
  • Komisija za vrednostne papirje in borzo nekatere kriptovalute obravnava kot vrednostne papirje, kar odpira druga pravna vprašanja v zvezi z nadomestili v vrednostnih papirjih.

“Na splošno bi bilo namesto neposrednega plačevanja zaposlenih v kripto za delodajalca varnejše, če bi zaposlene plačeval v gotovini, vendar zaposlenim ponudi način, da pretvorijo gotovino v kripto, če želijo,” je svetoval More.

Ne glede na to, ali so možnosti kriptovalute nekaj, o čemer razmišljate kot del svoje prakse nadomestil, je pomembno, da ste na tekočem z dogajanjem na tem področju.

Kaj morajo kadroviki vedeti

“Podjetja postajajo vse bolj zainteresirana za zamisel o poslovanju s kriptovalutami,” je dejal Savage. »Ker postajajo plačilne rešitve širše razumljene, je pomembno, da kadrovski strokovnjaki spoznajo nomenklaturo in mehanike delovanja teh novih orodij. … Strokovnjaki za kadrovske zadeve bodo morali pridobiti tudi znanje o zakonodajni pokrajini v zvezi s plačili v kriptovalutah, ko bodo ocenjene nove zahteve skladnosti.”

Vse več je ponudnikov storitev, kot je Remote, ki lahko pomagajo rešiti te in druge težave, je dejal Savage in opozoril na podjetja, kot so BitPay, NYDIG in BitWage.

“Ti ponudniki storitev pomagajo zmanjšati logistične izzive z odstranitvijo vpliva nestanovitnosti cen, hkrati pa pomagajo pri obračunu plač brez napak,” je dejal. “Če delodajalec ne uporablja ponudnika storitev, je to bolj ročni postopek, ki zahteva nakup digitalnih sredstev, njihovo hrambo v bilanci stanja in izvajanje konverzij cen, da se zagotovi pravilno plačilo zaposlenih.”

Poleg tega je More priporočil, “da bi moralo vsako podjetje, ki razmišlja o plačevanju delavcev v kriptovalutah, najeti strokovnjaka za skladnost, da se prepriča, ali izpolnjujejo veljavne državne in zvezne zakone.” Zaposleni bi morali po njegovih besedah ​​tudi “vključiti davčnega svetovalca, ki pozna kriptovalute, da se prepriča, ali pravilno poročajo davčni upravi, ali pa se seznaniti z navodili davčne uprave o tej zadevi – samo zato, ker to počnejo drugi, še ne pomeni “prav delaš.”

Obstajajo storitve, ki pomagajo poenostaviti postopek. Takšne storitve lahko ublažijo, vendar verjetno ne bodo odpravile vključenih tveganj. Zaposleni, ki želijo biti plačani v kriptovalutah, lahko to predlagajo svojim delodajalcem in obstajajo zgodbe o uspehu ljudi, ki so svoje delodajalce prepričali, da jim v celoti plačajo v kriptovalutah.

Pomembno je vsaj, da so kadroviki pripravljeni odgovoriti na morebitna vprašanja in zahteve zaposlenih v zvezi s plačili v kriptovalutah – tudi če je ta odgovor ne.

Kot je dejal Fuentes, “mogoče bomo v prihodnosti, ko bodo kriptovalute postale nekoliko bolj stabilne in bodo obstajale uveljavljene prakse plačevanja zaposlenih v kripto, vskočili, vendar za zdaj ostajamo pri USD.”

Lynn Grensing-Pophal je samostojna pisateljica v Chippewa Falls, Wisconsin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *