Moja najboljša kriptovaluta za nakup v letu 2023 (pa ni niti približno)

Za kripto trg je bilo mračno leto, ki je vključevalo dolgo kripto zimo, ki se bo zdaj, kot kaže, podaljšala, potem ko je FTX, ena največjih svetovnih kripto borz, nedavno vložila zahtevo za stečaj.

Ne le, da podjetje še vedno dolguje veliko denarja svojim strankam, zdi se, da je bil ustanovitelj in izvršni direktor Sam Bankman-Fried vpleten v nekatere nezakonite dejavnosti, kot je uporaba sredstev strank za reševanje podjetja za trgovanje s kriptovalutami, katerega lastnik je tudi Alameda. Raziskovanje .

Zdaj se težave širijo na druga kripto podjetja, zaupanje vlagateljev pa je na najnižji ravni. Čeprav je v bližnji prihodnosti ob vsej negotovosti težko biti zelo optimističen glede industrije, je moj največji nakup in zadrževanje kriptovalute v letu 2023 nič drugega kot največja kriptovaluta na svetu Bitcoin (BTC -1,21 %)— in niti približno ni.

Evo zakaj.

Običajno sprejemanje

Zdaj obstaja na tisoče kriptovalut, od katerih večina ne ponuja nič posebnega, razen enake plačilne funkcije, ki jo imajo skoraj vse kriptovalute. Lahko bi videl, da bo veliko teh kriptovalut sčasoma propadlo.

Oseba na prenosniku.

Vir slike: Getty Images.

Vsekakor pa verjamem, da bo Bitcoin tu ostal. Je pionir kriptovalut in tehnologije veriženja blokov. Zlasti tehnologija že močno moti plačilni prostor in pričakoval bi, da bo sčasoma motila številne druge industrije, vključno s kibernetsko varnostjo, zdravstvenim varstvom in shranjevanjem v oblaku.

Bitcoin dejansko nima več nobene posebne tehnološke prednosti. Njegovo omrežje obdela manj kot 10 transakcij na sekundo, kar je veliko počasneje od mnogih konkurenčnih kriptovalut. Poleg tega je omrežje še vedno zelo energetsko intenzivno, ker še vedno deluje na a dokazilo o delu mehanizem soglasja, pri katerem rudarji uporabljajo ogromne količine računalniške moči, da poskušajo čim hitreje rešiti kriptografsko uganko, kar jim nato dodeli žetone Bitcoin.

Kljub temu ima Bitcoin omejeno ponudbo 21 milijonov žetonov, za kar nekateri menijo, da je varovalo pred inflacijo ali “digitalno zlato”, kot bi nekateri rekli.

Čeprav o tem nisem povsem prepričan, menim, da ta končni znesek daje žetonu veliko večjo vrednost. veliko kriptovalute nimajo omejitve naklade, kar jim lahko oteži ustvarjanje privlačne dinamike ponudbe in povpraševanja.

Bitcoin je tudi kriptovaluta, za katero se zdi, da je najbolj sprejeta. Na primer, številne velike banke na Wall Streetu so strankam začele ponujati dostop do sredstev, ki temeljijo na bitcoinih. Številne skrbniške banke lahko tudi prejemajo in hranijo Bitcoin za stranke, podobno kot katero koli drugo sredstvo. Obstaja tudi 2.300 podjetij v ZDA – brez bankomatov za Bitcoin –, ki sprejemajo Bitcoine, in več kot 15.100 po vsem svetu. Obstajali sta celo dve državi, Salvador in Srednjeafriška republika, v katerih je Bitcoin postal zakonito plačilno sredstvo.

Kratkoročna negotovost, a svetla prihodnost

Vse skupaj to se je zgodilo s FTX bi pričakoval, da bo kripto zima trajala dlje od pričakovanega. Navsezadnje bo verjetno potrebna večja regulacija, da se zagotovi jasnost in vlagateljem zagotovi mir – ne da bi škandal FTX spodkopal veljavnost Bitcoina.

Upajmo, da bosta škandal in nadaljnja regulacija izkoreninila več slabih akterjev in ponarejenih žetonov ter utrla pot nadaljnjemu sprejemanju bitcoina, ne glede na to, ali gre za nadaljnje institucionalno zanimanje na Wall Streetu, večjo uporabo bitcoina v trgovini ali možnost nakupa, prodaje in držanja Bitcoin lažji in varnejši način. Nedavna raziskava The Motley Fool med 2000 kupci je pokazala, da bi jih 62 % razmišljalo o nakupu več kriptovalut, če bi jih lahko shranili na bančnem računu.

Vse to me napeljuje k prepričanju, da bo Bitcoin tukaj dolgoročno in da bo na tej poti imel dobro vrednost. Ker je cena letos padla za več kot 65 %, bi bila to moja najboljša kriptovaluta za nakup v letu 2023.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *