Mladiči se zanimajo za Christiana Vázqueza, Omarja Narváeza

V začetku tega tedna, lovilec Willson Contreras je bil eden od 12 igralcev da zavrne kvalifikacijsko ponudbo, s čimer uradno omogoči Cubsom, da povrnejo nadomestilo za izbor na naboru, če podpiše drugje. Kot ekipa, ki ni plačala davka na bilanco tekmovanja ali prejela delitve prihodkov, bi bili Cubs upravičeni do dodatnega izbora tik pred tretjim krogom. Zdi se, da je to njihov cilj, saj se zdi, da pogodbeni pogovori s Contrerasom nikoli niso dobili velikega zagona in zdaj razpravljajo o drugih zaščitnih dejavnikih, kot so prosti igralci. Omar Narvaez in Christian Vazquezpo poročilu iz Patrick Mooney in Sahadev Sharma iz The Athletica. Nič še ne kaže, da so stopili v stik z igralci ali njihovimi predstavniki, a dejstvo, da so se Cubs “interno pogovarjali” o drugih lovilcih, je vseeno pomembno.

Zdi se, da ponovno srečanje Contrerasa ne pride v poštev, zato so Cubs trenutno na vrsti za vstop v leto 2023 s tremi lovilci na seznamu 40 igralcev: Yan Gomes, PJ Higgins in Miguel Amaya. Gomes je veteran, ki vstopa v svojo 12. sezono lige MLB, kar bo tudi druga od dveletne pogodbe v vrednosti 13 milijonov dolarjev, ki jo je pred letom dni podpisal s Cubs. Ko je bila ta pogodba podpisana, so se špekulirale, da so bili Cubs pripravljeni na dogovor s Contrerasom, čeprav se to nikoli ni zgodilo. Gomes je leta 2022 naredil korak nazaj, a je bil še vedno trden na drugi strani žoge. Dosegel je 0,235/0,260/0,365 za wRC+ 73, vendar je v samo 86 igrah dosegel 5 obrambnih tekov. Leta 2023 bi lahko bil še vedno pomemben dejavnik, a bo med letom dopolnil 36 let in nato znova postal prost agent, kar pomeni, da verjetno ne bo del dolgoročnih načrtov kluba.

Higgins, ki je bil maja star 30 let, je dosegel nekaj zadetkov v nižjih ligah, a tega še ni prenesel v velike lige. Na 83 tekmah v karieri je njegova udarna linija 0,210/0,291/0,348 za wRC+ 83. Za ploščo je objavil -6 DRS in je dejansko več časa preživel na notranjih kotih, kar pomeni, da verjetno velja za tretjega strelca / lovilec v sili.

Amaya, ki bo marca dopolnila 24 let, bi lahko bila dolgoročna rešitev, vendar ima kratkoročne vprašaje. Baseball America in FanGraph ga štejejo za enega izmed 15 najboljših možnih mož kluba. Vendar se je leta 2021 spopadel s težavo s podlaketjo in na koncu je moral na operacijo Tommyja Johna. Letos se je vrnil na igrišče in odigral 40 iger med mlajšimi igralci, vendar od leta 2019 ni odigral niti približno celotne sezone in še ni dosegel trojke A. Možno je, da bo leta 2023 dosegel raven MLB, vendar se to ne zdi nekaj, kar bi lahko pričakoval ali računal.

Medtem ko se zdi, da je klub zadovoljen s tem, da Contrerasa pusti, da odide in se vrne na nabor, ko bo podpisal pogodbo drugje, bodo verjetno morali narediti nekaj, da bodo dopolnili to skupino. Vázquez je verjetno drugi najboljši prosti igralec za Contrerasom, saj je bil zadnjih nekaj let glavni lovilec Bostona. V tem času je dosegel povprečje lige, saj je od leta 2019 do danes dosegel linijo udarcev .271/.318/.416 za wRC+ 95. Prav tako je zagotavljal kakovostno obrambo in velja za vsestranskega sodelavca. Ob izteku roka so ga zamenjali za Astros in služil kot Martin Maldonadoje rezerva v Houstonu, čeprav ga išče zaposlitev za polni delovni čas spet naprej. Zaradi tega sta lahko on in Cubs manj kot popoln par glede na prisotnost Gomesa, čeprav je možno, da bi Vázquez dobro razdelil čas na podoben način, kot sta to storila Contreras in Gomes leta 2022. MLBTR napoveduje Vázquez bi lahko v treh letih zaslužil 27 milijonov dolarjev vredno pogodbo.

Kar zadeva Narváeza, ki bo februarja star 31 let, bo verjetno na voljo z manj vpletenosti, kot bi je sprejel Vázquez. Na začetku kariere je veljal za prvega lovilca, prišel je k Brewerjem in preobrnil. V vsakem od zadnjih treh let je pokazal močne obrambne številke, vendar je dosegel 0,233/0,318/0,350 za wRC+ 85. Vendar bi se kot levičar dobro ujel s trenutnimi lovilci Cubsov, vsi so zadeli z desne strani. V letu 2022 ni imel močnih razhodov, vendar so njegove številke v karieri vsekakor v prid njegovemu delu proti desničarjem.

Čeprav sta bila Narváez in Vázquez omenjena poimensko, so mladiči verjetno razpravljali o različnih drugih scenarijih. Preostali trg prostih igralcev vključuje imena, kot so Gary Sanchez, Austin Hedges in Roberto Perez. Upoštevati je treba tudi trgovinski trg Sean Murphy Athletics se pogosto omenja v govoricah, Blue Jays pa želijo zaslužiti njihov presežek. Ne glede na to, katero pot bodo izbrali, mladiči ne bi smeli imeti finančnih skrbi. Obnova, ki je v teku, pomeni, da je njihova trenutna plačilna lista precej nižja od prejšnjih sezon in nobena od možnosti, ki niso Contreras, ne bo stala veliko ne glede na to. Vendar bodo imeli konkurenco in Cardinals bodo ena ekipa že znano prositi za pomoč.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *