Microsoft: ‘Sony ima več ekskluzivnih iger … od katerih so mnoge boljše kakovosti’

ima več ekskluzivnih iger kot deluje, glede na , ki trdi, da so številni zgodnji naslovi njegovih tekmecev “višje kakovosti”. Da ne boste verjeli, da Microsoft zabija lastne studie za igre brez razloga, je podjetje to povedalo z Uradom Združenega kraljestva za konkurenco in trge (CMA), ki uveljavlja Načrtovani nakupi Activision Blizzard. Čeprav je vloga z datumom 31. oktober, ugotavlja, da je bil dokument pravkar dostopen javnosti.

“Poleg tega, da je Sony prevladujoči prodajalec konzol, je tudi močan založnik iger,” je Microsoft zapisal v svojem odgovoru CMA. “Sony je približno enake velikosti kot Activision in skoraj dvakrat večji od Microsoftovega podjetja za izdajo iger.” Podjetje je dodalo, da je bilo “leta 2021 na PlayStationu več kot 280 ekskluzivnih naslovov prvih in tretjih oseb, skoraj petkrat več kot na Xboxu.”

Skupaj s Sonyjevimi lastnimi franšizami, kot so The Last of Us, Ghost of Tsushima, in Spider-Man — podjetje podpiše pogodbe z neodvisnimi založniki za ekskluzivne pravice do igre. navaja Microsoft Final Fantasy 7 Remake in Bloodborne, kot tudi prihajajoče in kot glavne naslove, ki niso ali ne bodo na voljo na Xboxu.

Ekskluzivne konzole predstavljajo višji odstotek svetovne prodaje iger za Sony kot Microsoft, trdi slednji (Sony je pravkar razkril, da prodanih 5,1 milijona izvodov od Bog vojne Ragnarok v tednu predstavitve igre). Vendar se veliko igralcev Xbox odloči za dostop do Microsoftovih ekskluziv namesto da bi jih dokončno kupili – točka, ki se je Microsoft ne dotakne, ko razpravlja o deležu podjetij, ki prodajajo svoje ekskluzivne igre.

Poleg tega je Microsoft navedel revizijo rezultatov za igre PlayStation in Xbox. “Povprečna ocena Metacritic za Sonyjevih 20 ekskluzivnih iger v letu 2021 je bila 87/100 v primerjavi z 80/100 za Xbox,” trdi Microsoft.

Microsoft poudarja te dejavnike, ker so pomisleki glede ekskluzivnosti iger in konkurence pomembni dejavniki, ki jih preučujejo regulatorji, ki preučujejo predlagani odkup Activisiona. S Sonyjevega vidika je ena ključnih točk združitve Activisiona možnost, da Microsoft naredi franšizo Call of Duty (rečeno je, da na PlayStation) izključno za Xbox. Sonyju ponudil 10-letno pogodbo, da Call of Duty ostane na PlayStationu v začetku tega meseca. Kljub temu je Microsoft v vlogi trdil, da “je neverjetno, da bi Sony, vodilna konzola s prednostjo več kot 2 proti 1, bil prikrajšan za dostop do katere koli franšize.”

Direktor Microsoft Gaming Phil Spencer on The Verge‘s Dekoder podcast prejšnji teden, da se je posel Activision večinoma nanašal na prevzem velikana mobilnih iger King. Če ne pridobimo na pomembnosti kot blagovna znamka iger, bo mobilno podjetje sčasoma postalo nevzdržno, je dejal Spencer. (Xbox Cloud Gaming deluje tudi na telefonih in tablicah.)

Microsoft je podvojil mobilno stran posla v svoji prijavi CMA. “Trenutno Xbox ni bistveno prisoten na mobilnih napravah in njegovo zmožnost doseganja igralcev iger na mobilnih napravah ovira Appleov in Googlov učinkovit duopol pri zagotavljanju trgovin z mobilnimi aplikacijami. Pridobitev Activisiona daje Xboxu zmogljivosti in vsebino na mobilnih napravah, ki trenutno manjkajo, medtem ko ustvarja nove distribucijske možnosti za razvijalce iger zunaj trgovin z mobilnimi aplikacijami.” Treba je opozoriti, CMA raziskuje Applov in Googlov “zaščiten položaj nad operacijskimi sistemi, trgovinami z aplikacijami in spletnimi brskalniki na mobilnih napravah.”

To ni prvič, da je Microsoft poskušal zmanjšati pomen predloga . Poleti je trdil, da Activision Blizzard kljub temu, da je za podobnimi Call of Duty: Modern Warfare II (ki čez 10 dni), (35 milijonov igralcev v prvem mesecu), World of Warcraft in Candy Crush Saga ( od lansiranja). Igre Activision Blizzard so imele zadnja četrtina. Vendar pa bo Blizzard izgubil milijone igralcev na Kitajskem v številnih svojih igrah .

Vse izdelke, ki jih priporoča Engadget, izbere naša uredniška ekipa, neodvisna od naše matične družbe. Nekatere naše zgodbe vključujejo pridružene povezave. Če opravite nakup prek ene od teh povezav, lahko zaslužimo pridruženo provizijo. Vse cene so točne v času objave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *