Microsoft priznava, da je “mnogo” ekskluzivnih izdelkov za PlayStation “boljše kakovosti” od tistih na Xboxu

Microsoft je priznal, da ima Sony več ekskluzivnih iger, ki so “višje kakovosti” od njegovih.

Izjava je v dokumentih, povezanih z Microsoftovim prevzemom Activision Blizzard, ki so bili pravkar objavljeni.

U Odgovor Microsofta v izjavi o težavah CMA trdi, da predlagana združitev spodbuja konkurenco zaradi Sonyjevega položaja prevladujočega operaterja platforme.

Napovednik za Pentimento

“Poleg tega, da je Sony prevladujoč dobavitelj konzole, je tudi močan založnik iger,” je dejal Microsoft v odgovoru. “Sony je približno enake velikosti kot Activision in skoraj dvakrat večji od Microsoftovega podjetja za izdajo iger.”

Sonyjeve ekskluzivne prve franšize, vključno z God of War, The Last of Us in nedavno pridobljeno Destiny 2, so bile opisane kot “ikonične”.

“Leta 2021 je bilo na PlayStationu več kot 280 ekskluzivnih naslovov prvih in tretjih oseb, skoraj petkrat več kot na Xboxu.”

Kasneje v dokumentu Microsoft za dokaz, da združitev ne bi imela protikonkurenčnega učinka, navaja: “Sony ima več ekskluzivnih iger kot Microsoft, od katerih so mnoge boljše kakovosti.”

“Ekskluzivne prve igre Sony in Nintendo se uvrščajo med najbolje prodajane v Evropi in po svetu,” piše. “Trenutna Sonyjeva ekskluzivna vsebina vključuje ugledne naslove prvih proizvajalcev, kot so The Last of Us, Ghost of Tsushima, God of War in Spiderman.”

Prav tako nakazuje, da je Sony “sklenil dogovore z neodvisnimi založniki, ki zahtevajo, da je Xbox ‘izključen’ iz nabora platform, na katerih lahko ti založniki distribuirajo svoje igre”.

To vključuje Final Fantasy 7 Remake, Bloodborne, Final Fantasy 16 in Silent Hill 2 remake kot primere.

Trdi se tudi, da ekskluzivne konzole predstavljajo večji odstotek globalne prodaje iger za PlayStation kot za Xbox, čeprav so bile nekatere številke redigirane. Predvideva se, da bi bili ti deleži za Nintendo še višji zaradi “pomena Nintendovega ekskluzivnega portfelja prve stranke”.

“Neverjetno je, da bi bila Sony, vodilna konzola z več kot 2 proti 1 prednostjo, izključena, ker nima dostopa do nobene franšize,” trdi dokument, ki se posebej nanaša na Call of Duty.

Microsoft nadalje komentira Nintendove ekskluzivne igre in trdi, da “ponujajo širši nabor vsebin za odrasle kot Xbox”.

“CMA je Nintendo Switch napačno označil kot pretežno družinsko. Takšna opredelitev ne upošteva dejstva, da so igre za odrasle/stare na voljo na Switchu in se aktivno tržijo, vključno na kanalu Switch na YouTubu,” je dejal Microsoft.

“Nintendoova uporaba inovacij ne bi smela zmanjšati dejstva, da še vedno ponuja izkušnjo konzole, ki tekmuje z Xboxom in Sonyjem, in to mu je uspelo brez Call of Duty na svoji platformi (kljub prejšnjim Nintendo konzolam, ki so imele Call of Duty Vsebina dolžnosti).

Prejšnji mesec so Microsoftovi finančni rezultati pokazali, da je Naročniška storitev Game Pass že drugo leto zapored ni dosegla ciljev rasti. Pomanjkanje odmevnih ekskluzivnih vsebin se na splošno obravnava kot ključni razlog.

In spet je Josh Sawyer iz Obsidiana to priznal edinstvene igre, kot je ekskluzivni Pentimento, ne bi bile mogoče brez Game Pass.

Sony pa je je prvi dan zavrnil dodajanje svoje ekskluzive za PS Plus – še vedno zelo dobro prodajajo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *