Miami želi vzeti ime iz Heat arene: NPR

Signali za FTX Areno, dom košarkarske ekipe Miami Heat, so bili osvetljeni v soboto. Hiter propad borze kriptovalut FTX v stečaj je spodbudil lastnika arene Miami-Dade County, da si prizadeva za prekinitev pogodbe o pravicah do poimenovanja s FTX.

Martha Lavandier/AP


skrij napis

preklopi podnapis

Martha Lavandier/AP

Signali za FTX Areno, dom košarkarske ekipe Miami Heat, so bili osvetljeni v soboto. Hiter propad borze kriptovalut FTX do bankrota je spodbudil lastnika arene Miami-Dade County, da si prizadeva za prekinitev pogodbe o pravicah do poimenovanja s FTX.

Martha Lavandier/AP

Po propadu FTX okrožje Miami-Dade želi, da se logotip zdaj bankrotirane borze kriptovalut odstrani iz njenega športnega prizorišča, kjer svoje domače tekme igra Miami Heat lige NBA.

Okrožje, ki je lastnik arene, je od zveznega sodnika zahtevalo, naj takoj prekine 19-letno kazen v višini 135 milijonov dolarjev pogodba o pravicah do poimenovanja s FTX, v predlogu, vloženem v torek na sodišču v Delawareu, kjer teče stečajni postopek FTX. Miami-Dade je trdil, da je nadaljevanje sporazuma z propadlo podjetje povzročilo “velike težave” za okrožje in škodovalo prizadevanjem za iskanje novega sponzorja za areno.

Ustanovitelj FTX Sam Bankman-Fried in njegovo podjetje sta v preiskavi s strani Ministrstva za pravosodje in Komisije za vrednostne papirje in borzo zaradi domnevne zlorabe sredstev strank, od tega morda je bil usmerjen v hedge sklad Bankman-FriedAlameda Research.

Po FTX vložil zahtevo za stečajno zaščito 11. novembra je sodnik izdal odredbo o “zadržitvi”, ki je preprečila, da bi kateri koli subjekt ukrepal proti podjetju, kar vključuje želeno prekinitev pogodbe o sponzorstvu s strani Miami-Dade.

Obravnava v zadevi je razpisana za 16. december. Razen če sodišče okrožju odobri oprostitev prepovedi približevanja, bodo Miami-Dade in Heat ostali sklenjeni v dogovoru, ki se je začel lani.

FTX je že plačal Miami-Dade skoraj 20 milijonov dolarjev in januarja zapade 5,5 milijona dolarjev. V skladu s pogoji sporazuma bi moralo podjetje v primeru neplačila s strani FTX tri leta plačati okrožju. To znaša 17 milijonov dolarjev, znesek, ki ga okrožje zahteva za odškodnino, glede na vložitev okrožnega sodišča.

Logotip podjetja še vedno krasi zgradbo, Heatovo košarkarsko igrišče in drese ekipe. Mesece se je na lokalnih oddajah iger predvajal oglas, v katerem je dolgoletni igralec Heat Udonis Haslem promoviral kripto podjetje.

Pod Bankman-Friedom je FTX s sedežem na Bahamih hitro rasel in postal tretja največja borza kriptovalut, in nedavno so ga ocenili na okoli 30 milijard dolarjev. Dobra blagovna znamka in tisk sta pomagala uveljaviti 30-letnega podjetnika kot obetavnega vodjo, ki bi lahko prinesel legitimnost pretežno mračni in neregulirani industriji.

Posel z Miami Heat je bil le eden izmed njih več športnih sponzorskih pogodb FTX podpisan, glede na Decrypt. Samo v letu 2021 je kripto podjetje sklenilo dogovore z Major League Baseball, NBA Golden State Warriors in Washington Wizards, NHL Washington Capitals in velikanom esporta TSM.

V intervjuju z novicami o kriptovalutah tistega leta je takratni izvršni direktor Bankman-Fried je bil vprašan kako je imelo njegovo dve leti staro podjetje dolgoročno stabilnost, potrebno za izpolnjevanje skoraj 20-letne pogodbe.

“Ne da bi se spuščali v podrobnosti, je bilo za nas precej dobro leto,” je dejal Bankman-Fried. “Do te mere, da se nam, odkrito povedano, ni treba zanašati na ostalih 18 let, da bi to financirali.”

Leto in pol kasneje je njegovo podjetje dolžno upnikom več kot 3 milijarde dolarjevmedtem ko se novo vodstvo trudi razložiti izginotje neznane količine od denar strank.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *