Medvedji trg Nasdaq: 5 osupljivih rastočih delnic, za katere vam bo žal, da jih niste kupili na padcu

Od začetka petdesetih let 20. stoletja na široki osnovi S&P 500 utrpela 39 ločenih dvomestnih odstotnih padcev. To se doseže enkrat na 1,85 leta — in to je zagotovo eno od teh let. V prvih šestih mesecih leta 2022 je S&P 500 zabeležil najslabšo donosnost v več kot pol stoletja.

Toda stvari so bile še slabše za tiste, ki so se osredotočali na tehnologijo Nasdaq Composite (^IXIC 0,01 %)ki je bil v veliki meri odgovoren za dvig širšega trga na rekordno visoko raven v letu 2021. Na osnovi od vrha do dna je Nasdaq padel za kar 38 %, odkar je dosegel svojo rekordno vrednost pred letom dni.

Medved, ki renči pred padajočim delniškim grafikonom.

Vir slike: Getty Images.

Toda v tem je priložnost za vlagatelje. Čeprav popravki na borzi, in celo medvedji trg, so običajen del vlaganja, kot je dejstvo, da glavni indeksi dolgoročno povrnejo svoje izgube (in potem še nekaj). Sčasoma bo medvedji trg Nasdaq le spomin.

To je še posebej dober čas za oportunistične vlagatelje, da se zanesejo na inovativnost rast delnic ki jih premaga slabo tržno razpoloženje. Sledi pet osupljivo rastočih delnic, zaradi katerih vam bo žal, če niste kupili Nasdaqovega medvedjega trga.

Abeceda

Prva varna delnica, za katero vam bo žal, da je niste kupili, ko Nasdaq strmo pada Abeceda (GOOGLE -0,95 %) (GOOG -0,71 %), starša pretočne platforme YouTube in spletnega iskalnika Google. Čeprav prihodki od oglasov upadajo, ko se povečuje verjetnost recesije v ZDA, Alphabetove konkurenčne prednosti izstopajo kot svetilnik za oportunistične vlagatelje.

Ključ do Abecede je bil že dolgo njegov popolna prevlada v spletnem iskanju. Na podlagi podatkov GlobalStats je Google več kot dve leti sodeloval pri 91 % do 93 % iskanj po vsem svetu. Ta navidezni monopol vodi do znatne oglaševalske cenovne moči in goram denarnega toka iz poslovanja, ki ga lahko podjetje uporabi za ponovno vlaganje v druge hitro rastoče pobude.

Ena od teh pobud je YouTube. Brez težav ena najboljših pridobitev v zgodovini – Google je YouTube kupil leta 2006 za 1,65 milijarde dolarjev – YouTube je druga najbolj obiskana platforma družbenih medijev na planetu. Glede na to, da Alphabet išče načine za nadaljnjo monetizacijo YouTube Shorts, bi moral biti prihodek od oglasov za YouTube dolgoročno bistveno višji.

Obstaja tudi Google Cloud, ki je tretji vodilni svetovni ponudnik infrastrukturnih storitev v oblaku. Poraba v oblaku je verjetno še vedno v zgodnji fazi in Alphabet bi moral biti sposoben vzdrževati stopnjo rasti blizu 40 % na leto, saj podjetja prenašajo podatke na splet in v oblak.

zgodovinsko, Abeceda še nikoli ni bila cenejša.

Lubje

Druga pomembna rastoča delnica, ki jo je treba kupiti med padcem medvedjega trga Nasdaq, je podjetje za izdelke in storitve, osredotočene na pse. Lubje (LUBJE -3,28 %). Kljub temu, da Bark še naprej izgublja denar, bi morala inovativnost podjetja skupaj z močmi industrije omogočiti tej delnici z majhno kapitalizacijo, da zasije.

Prvi dejavnik, ki deluje Barku v prid, je, da je ameriška poraba hišnih ljubljenčkov praktično odporna na recesijo. Minilo je več kot četrt stoletja, odkar se je poraba hišnih ljubljenčkov v Združenih državah iz leta v leto zmanjšala. Ne glede na to, ali gre za hrano za hišne ljubljenčke, veterinarsko oskrbo ali druge storitve, kot je zavarovanje hišnih ljubljenčkov, so lastniki vsako leto bolj pripravljeni odpreti svoje denarnice, da zagotovijo zdravje in srečo svojih kosmatih, kosmatih, pernatih ali luskastih družinskih članov. ).

Barkova ne tako subtilna skrivnost, ki naj bi mu omogočila, da preseže večino maloprodajnih izdelkov za hišne živali, je, da njegov model delovanja predvsem zaradi neposredne prodaje potrošnikom. Čeprav se lahko čas maloprodajnih naročil nekoliko razlikuje (kot je bilo v zadnjem četrtletju), tradicionalna komercialna prodaja v trgovini običajno predstavlja le 10 % do 15 % celotnega prihodka. To pomeni, da večina prodaje izvira iz cenejših naročniških storitev, ki so zasnovane tako, da ustvarjajo predvidljiv denarni tok in bruto marže okoli 60 %.

Na področju inovacij je Bark imel veliko uspeha pri prodaji dodatkov od uvedbe Bark Bright za pasje zobozdravstvene potrebe in bi moral videti podoben uspeh pri rasti Bark Eats, ki prilagaja prehrano s suho hrano za izbrane pasme psov. Te dodatne prodajne priložnosti lahko resnično povečajo bruto maržo.

Heker v črnih rokavicah tipka po osvetljeni tipkovnici v slabo osvetljenem prostoru.

Vir slike: Getty Images.

Okta

Tretja osupljivo rastoča delnica, za katero boste obžalovali, da je niste vzeli med padcem medvedjega trga Nasdaq, je delnice kibernetske varnosti Okta (OKTA 1,61 %). Čeprav je Oktina integracija Auth0 naletela na nekaj kratkoročnih udarcev in povzročila višje četrtletne izgube, je prihodnost za ponudnika preverjanja identitete vse svetlejša.

Podobno kot Bark se Okta opira na makro trende, ki ji zelo koristijo. Samo zato, ker je Wall Street ali ameriško gospodarstvo v hudi stiski, to ne pomeni, da si roboti in hekerji vzamejo čas, da bi poskušali dostopati do občutljivih informacij ali jih ukrasti. Ko čas mineva in podjetja selijo svoje podatke v oblak, breme varovanja teh informacij vedno bolj pade na tretje osebe, kot je Okta.

Kot Na to sem že namignil, je Oktina varnostna platforma v oblaku velik plus. Oktina odvisnost od umetne inteligence omogoča, da njene rešitve sčasoma postanejo učinkovitejše pri prepoznavanju in odzivanju na potencialne grožnje. Ker se je kibernetska varnost razvila v bistveno storitev, je v prihodnjih letih pričakovati dvomestno rast prodaje.

Navsezadnje bo tudi Okta imela koristi od odkupa Auth0. Kljub višjim kratkoročnim stroškom integracije Auth0 omogoča Okti vstop na evropski trg. Mednarodna širitev je nujen korak, ki naj bi Okti pomagal ohraniti dvomestno stopnjo rasti.

Green Thumb Industries

Četrta neverjetno rastoča delnica, za katero vam bo žal, da je niste kupili, medtem ko Nasdaq pada, je ameriški večdržavni operater konoplje (MSO). Green Thumb Industries (GTBIF -4,63 %). Medtem ko zvezne reforme na področju konoplje še vedno ne uspejo, legalizacija marihuane na državni ravni zagotavlja več kot dovolj katalizatorja za uspeh MSO, kot je Green Thumb.

Do konca septembra je Green Thumb imel 77 delujočih ambulant v 15 državah. Medtem ko so nekatere od teh držav trgi z visokim dolarjem, kot so Kalifornija, Kolorado in Florida, je pri širitvi Green Thumba še posebej zanimivo to, njegov prodor na omejene licenčne trge kot so Illinois, Ohio, Pensilvanija in Massachusetts. Države, kjer je licenciranje namenoma omejeno, pomagajo zagotoviti, da imajo novi udeleženci poštene možnosti za uveljavitev svojih blagovnih znamk in pridobitev sledilcev.

Kar je resnično pomagalo ločiti Green Thumb Industries od drugih MSO, je bila kombinacija prihodkov in operativne uspešnosti. Kar zadeva prvo, več kot polovico prodaje podjetja nastanejo iz derivatov, kot so vape, jedilna hrana, pijače, vnaprej zaviti sklepi, palčke in lepotni izdelki. Izvedeni izdelki v lončkih so dražji od posušenih cvetov konoplje, in kar je še pomembneje, imajo veliko boljše marže.

To vodi do druge ključne točke: spodnja vrstica Green Thumb. Medtem ko večina ameriških MSO še vedno pričakuje svoje prvo donosno četrtletje, je to podjetje objavilo devet zaporednih četrtletnih dobičkov na podlagi Splošno sprejeta računovodska načela (GAAP). Ne glede na to, kaj se zgodi na Capitol Hillu, Green Thumb postaja samo še močnejši.

Sea Limited

Peta osupljivo rastoča delnica, za katero vam bo žal, da je niste kupili med medvedjim trgom Nasdaq, je konglomerat s sedežem v Singapurju Sea Limited (SE -4,99 %). Kljub ogromnim izgubam leta 2022 in verjetno leta 2023 Sea gradi edinstven trio poslovnih segmentov, ki bi lahko dolgoročno povečali delnice.

Najprej je Garena, segment digitalne zabave podjetja, ki poganja hit mobilne igre Free Fire. Čeprav so se četrtletni aktivni uporabniki v četrtletju, ki se je končalo junija, znova povečali na 619,3 milijona s 725,2 milijona v obdobju pred letom dni, je najpomembnejše omeniti, da je bilo 9,1 % teh 619,3 milijona uporabnikov plačanih za igranje. To je bistveno višje od razmerja med plačilom in igro za industrijo mobilnih iger kot celoto.

Drugič, Seaov razmeroma nastajajoči segment digitalnih finančnih storitev hitro raste. Četrtletno število aktivnih uporabnikov je do konca junija 2022 poskočilo za 53 % na 52,7 milijona. Glede na to, da Sea deluje v številnih regijah s premajhnim bančnim/nastajajočim trgom, bi lahko bila zagotavljanje dostopa do digitalnih denarnic priložnost za visoko trajnostno rast.

Tretjič, tu je segment e-trgovine Shopee. Čeprav spletna maloprodaja ni znana po tem, da podpira znatne marže, Shopee je Seaov segment rasti, ki bode v oči. Na podlagi rezultatov podjetja v drugem četrtletju ustvari 76 milijard dolarjev letne bruto vrednosti blaga (GMV) na svoji platformi. V celotnem letu 2018 je Sea priznal le 10 milijard dolarjev GMV. Z vse večjim sprejetjem v Braziliji in jugovzhodni Aziji bi lahko bil Shopee Sea vstopnica za znatno višjo vrednost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *