Medvede Ethereum vodijo podatki o izvedenih finančnih instrumentih, a kako dolgo?

eter (ETH) cena je od 20. novembra do 22. novembra padla za 11,9 % in dosegla dno pri 1074 $ – najnižji ravni od julija. Trenutno imajo vlagatelji razlog za zaskrbljenost po podjetju za kripto posojila Genesis naj bi se soočal s težavami zbiranje denarja, kar je 21. novembra sprožilo govorice o insolventnosti.

Vendar pa je tiskovni predstavnik Genesis povedal Cointelegraphu, da ni načrtov, da bi kmalu razglasili stečaj, saj se podjetje še naprej pogaja s svojimi upniki.

Po tem so se pojavili nemiri zaradi centralizacije decentraliziranih financ (DeFi). Uniswap Labs je spremenil svojo politiko zasebnosti 17. novembra, pri čemer je razkril, da zbira javno dostopne podatke o verigi blokov, podatke o uporabniškem brskalniku, podatke o operacijskem sistemu in interakcije s svojimi ponudniki storitev.

Dodajanje na fraku, heker zadaj FTX borzna kraja v vrednosti 447 milijonov dolarjev opazili so ga, da premika svoje deleže Ether. 20. novembra je napadalec prenesel 50.000 ETH v ločeno denarnico in jo pretvoril v Bitcoin z uporabo dveh mostov renBTC.

Trgovci se bojijo, da bi lahko heker znižal ceno etra, da bi zaslužil z uporabo kratkih stav. Govorice je 15. novembra sprožil @kundunsan, čeprav objava na Twitterju ni bila razkrita.

Pa si poglejmo Derivati ​​etra podatkov, da bi razumeli, ali so slabše tržne razmere vplivale na razpoloženje vlagateljev v kriptovalute.

Profesionalni trgovci so v paniki od 10. novembra

Trgovci na drobno se običajno izogibajo četrtletnim terminskim pogodbam zaradi njihovih cenovnih razlik v primerjavi s promptnim trgom, vendar so to najprimernejši instrumenti profesionalnih trgovcev, ker preprečujejo nihanje obrestnih mer financiranja, ki se pogosto pojavlja v trajna terminska pogodba.

Letna premija za dvomesečne terminske pogodbe za eter. Vir: Laevitas.ch

Letna premija za 3-mesečne terminske pogodbe bi morala na zdravih trgih znašati med +4 % in +8 %, da pokrije stroške in s tem povezana tveganja. Zgornji grafikon kaže, da so trgovci z izvedenimi finančnimi instrumenti od 10. novembra v medvedjem trendu, saj je bila premija terminskih pogodb za eter negativna.

V pogodbah je trenutno povratna reakcija in ta situacija je netipična in običajno velja za medvedjo. Kazalnik se ni izboljšal, potem ko se je ETH 22. novembra okrepil za 5 %, kar odraža nepripravljenost profesionalnih trgovcev, da bi dodali dolge (bikovske) pozicije s finančnim vzvodom.

Tržniki morajo tudi analizirati Trgi možnosti Ether za izključitev zunanjih učinkov, značilnih za terminski instrument.

Trgovci z opcijami se bojijo nadaljnjega padca

25-odstotni naklon delte je znak, ko vzdrževalci trga in arbitražne mize zaračunavajo preveč za zaščito navzgor ali navzdol.

Na medvedjih trgih vlagatelji v opcije dajejo večjo možnost padca cen, zaradi česar se kazalnik poševnosti dvigne nad 10 %. Po drugi strani pa bikovi trgi ponavadi spustijo kazalnik asimetrije pod -10 %, kar pomeni, da so prodajne opcije medvedja znižane.

Ether 60-dnevne opcije 25 % delta skew: Vir: Laevitas.ch

Delta skew je od 9. novembra nad 10-odstotnim pragom, kar nakazuje, da so trgovci z opcijami manj nagnjeni k zagotavljanju zaščite proti negativnim posledicam. Razmere so se v naslednjih dneh poslabšale, saj se je kazalnik delta skew dvignil nad 20 %.

60-dnevno odstopanje delte je trenutno pri 23 %, tako da kiti in ustvarjalci trga določajo večje možnosti za padec cen etra. V skladu s tem podatki o izvedenih finančnih instrumentih kažejo nizko zaupanje, saj se eter trudi zadržati podporo 1100 $.

Po podatkih biki etra še ne bi smeli vreči brisače, saj ti kazalniki ponavadi gledajo nazaj. Panika, ki je sledila bankrotu FTX, in posledične težave z likvidnostjo Genesis bi lahko hitro izginile, če izmenjuje javno dokazilo o rezervah in institucionalni vlagatelji dodajajo izpostavljenost bitcoinom med recesijo jo udeleženci na trgu razlagajo kot pozitivno.

Kljub temu imajo medvedi etra na tej točki še vedno prednost pri meritvah derivatov ETH.