Marlins Trade Elieser Hernandez, Jeff Brigham Metsu

Mets je pripravljen pridobiti desničarje Elieser Hernandez in Jeff Brigham od Marlinov, poročila Mike Puma iz New York Posta. Nižjeligaško desno krilo Franklin Sanchez vrne v Miami. In Hernandez in Brigham so bili določeni za nagrado Marlins v začetku tega tedna.

Pridobitev Hernandeza in Brighama bo Metsu dala prepotrebno globino tako v rotaciji kot v biku, kjer se trenutno soočajo z možnostjo izgube znatnih delov svojega osebja. Začetniki Jakob deGrom, Chris Bassitt in Taijuan Walker so vsi prosti igralci, Mets pa je že ponovno podpisal pogodbo Edwin Diazso tudi videli Seth Lugo, Adam Piccolo, Mychal Givens, Trevor May in Trevor Williams doseči odprti trg.

Elieser Hernandez

Tako Hernandez kot Brigham imata še eno leto v nižjih ligah – dve, v Brighamovem primeru – in zato ju ne bi smeli obravnavati kot ključavnice, da bi zavzela mesto v ekipi Metsa na otvoritveni dan naslednjega leta. Kljub temu ima Hernandez več kot štiri leta izkušenj v ligi MLB, Brigham pa tri, tako da sta nekoliko bolj izkušena kot pickups vrtnega DFA.

Zlasti Hernandez je bil včasih videti kot potencialno soliden začetnik velike lige. Od leta 2020 do 2021 je 17 začel za Fish in dosegel 3,84 ERA z močnim udarcem in stopnjo hoje 26,4 % oziroma 5,7 %. To se je zgodilo v razponu le 77 1/3 menjav, predvsem po zaslugi niza poškodb. Lat obremenitev leta 2020, ki ji je sledila obremenitev bicepsa in štirikolesna obremenitev leta 2021, je skupaj omejilo Hernandezov čas na nasipu. Kljub temu je bil za desničarja, ki je igral v svojih sezonah, starih 25 in 26 let, spodbuden vzorec, iz katerega se je lahko osredotočil.

Vendar je bila kampanja 2022 druga zgodba. Hernandez je sezono začel v rotaciji Miamija, vendar je izgubil mesto in na koncu svoje delo enakomerno razdelil na 10 startov in 10 izpadov. Končni rezultat je bil slabih 6,35 ERA, ki sta ga delno spodbudila njegova stopnja udarcev (21,6 %) in stopnja hoje (7,9 %), ki je šla v napačno smer. Za Hernandeza so bili domači udarci dolgo težava, a še nikoli bolj kot v lanski sezoni, ko je dal osupljivih 2,74 domačih zadetkov na devet menjav. Z drugimi besedami, osupljivih 6,8 % napadalcev, ki so se podali proti Hernandezu, se je povezalo na domači tek.

Ne glede na te rdeče zastavice je Hernandez 27-letni desničar, ki je le eno leto oddaljen od kakovostnega rotacijskega dela, razporejenega v dveh sezonah. Ker ga lahko izberejo za Triple-A, je verjetno obravnavan kot šesta ali sedma možnost v rotaciji, če poškodbe upravičujejo takšno potezo. Odličen spomladanski trening bi ga zagotovo lahko postavil v mešanico za mesto v uvodnem štabu, toda tudi če ima vstopnico za Syracuse, da začne sezono ’23, je boljša rotacija kot mnogi klubi v višjih podmladkih. Hernandez je oblikoval sodelavec MLBTR Matt Swartz leta 2023 zaslužil 1,8 milijona dolarjev. To je več, kot bi bili nekateri klubi morda pripravljeni plačati za globoko možnost, vendar je Mets z globokimi žepi verjetno bolj zadovoljen s to možnostjo (in vedno bi si lahko prizadeval, da bi s Hernandezom podpisal pogodbo z deljeno obrestno mero z ločeno stopnje od plače v Majors in Triple-A).

Kar se tiče 30-letnega Brighama, se mu v letu 2022 obeta uspešnejša kampanja. V 24 menjavah z Marlinsi je dosegel 3,38 ERA z močno 27,7-odstotno stopnjo udarcev proti 9,9-odstotni stopnji hoje.

Brigham je izpustil celotno kampanjo 2021 in večino lanske sezone zaradi poškodbe živca v desnem bicepsu, zato je vzdržljivost zaskrbljujoča, toda od leta 2019 je s 4,12 dosegel približno vrednost menjav celotne sezone (63 1/3 ). ERA, 25,1-odstotna stopnja udarcev in 9-odstotna stopnja hoje. Povprečna hitrost grelnika 94,7 mph v lanski sezoni se je znižala z najvišje vrednosti 96,6 mph v letu 2019, vendar so rezultati še vedno dobri. Kot z Nedavna zahteva Stephena Ridingsa za opustitev, Brigham verjetno velja za izbirnega člana, ki bi se lahko potegoval za eno od zadnjih mest v Metsovi dvorani, ki bi morala biti to zimo v novem videzu. Leta 2023 naj bi prejel skromnih 800.000 dolarjev plače.

Kar zadeva vrnitev Marlinsov, bodo pridobili 22-letnega Sancheza, ki je leta 2022 dosegel 3,79 ERA v 35 2/3 menjavah na dveh ravneh razreda A. Sanchez je navdušil 27,1 % svojih nasprotnikov, kar je močna ocena, vendar je tudi pohodil nevzdržnih 13,5 % napadalcev, s katerimi se je soočil. Marlins so ga poslali v Arizona Fall League, kjer je bil označen za devet tekov v 7 1/3 menjavah in je udaril več udarcev (šest), kot je udaril (pet).

Sanchez se na Baseball America, FanGraphs ali MLB.com ni uvrstil med najboljše obete za Mets, čeprav to ni presenetljivo za podajalca, ki je bil zamenjan za par nedavnih DFA. Marlinom bo dal mlado roko z manjkajočimi sposobnostmi, a tudi nekaj očitnimi težavami pri poveljevanju – vrsto projektne roke, ki je pogosto vključena kot loterijski listek v manjših tovrstnih poslih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *