Mariners, Diamondbacks za zamenjavo Kyla Lewisa in Cooperja Hummela

Mariners in Diamondbacks menjajo mlade prvoligaše, domnevno pa so se dogovorili o individualnem dogovoru o premestitvi zunanjega igralca/DH Kyle Lewis v Arizoni. Mariners vrača lovilca/zunanjega igralca Cooper Hummel v zameno.

Lewis je bolj znan kot vpleteni igralci. Prvi izbor Seattla leta 2016, ki se je ozdravil zaradi raztrgane ACL v desnem kolenu, ki ga je utrpel med svojo prvo profesionalno sezono, ko je napredoval v nižji ligi. Izdelek univerze Mercer je pozno v sezoni 2019 dosegel visoko ligo, naslednje leto pa se je želel utrditi kot ključni del organizacije.

Med skrajšano kampanjo 2020 je Lewis nastopil na 58 tekmah in opravil 242 spopadov. Povezal se je na 11 domačih tekih in fantastičnih 14 % svojih potovanj prehodil na poti do linije .262/.364/.437. Ta ofenzivna produkcija je bila 27 odstotnih točk nad povprečjem lige, kot jo meri wRC+, in mu je prinesla čast za novinca leta ameriške lige.

Malokdo bi si predstavljal, da bo Lewis tisto sezono preživel le še dve leti v Seattlu, a je hitro padel na lestvici globine. To se manj nanaša na uspešnost kot na nesrečno vrsto poškodb njegovega desnega kolena, ki se je izkazalo za stalen problem. Lewis je kampanjo 2021 začel na seznamu poškodovanih, njegova vrnitev aprila pa se je izkazala za kratkotrajno. Na polico se je vrnil v začetku junija, M pa je naknadno sporočil, da je utrpel strgan meniskus. Na koncu je izpustil preostanek sezone in si ni pravočasno opomogel, da bi začel letošnjo.

Lewis je ponovno odprl kampanjo 2022 v IL. Ponovno so ga vrnili 25. maja, skoraj polno koledarsko leto od njegove prejšnje tekme MLB. Po nekaj tekmah je na žalost utrpel pretres možganov in preživel še dva meseca v IL. Lewis se je vrnil konec julija, odigral še 14 tekem, nato pa je bil izbran v Triple-A Tacomo. Tam je preživel preostanek sezone, vendar je imel solidne rezultate, saj je dosegel linijo .245/.362/.517 z 12 domačimi goli v 42 tekmah.

Za D-Backs obstaja očitno tveganje, ko se pomerijo z igralcem, ki je v zadnjih dveh letih nastopil na samo 54 tekmovanjih MLB. Nikoli ni zmagal na 58 velikih ligaških tekmah v sezoni, v karieri pa ima samo 130 iger in 526 nastopov na ploščkih. Kljub temu je podobno enostavno videti privlačnost generalnega direktorja Mikea Hazena in njegove skupine pri metanju kock na Lewisa. V svoji edini zdravi sezoni je pokazal očitno moč in disciplino, zaradi katerih je postal tako cenjen potencial. V njegovi igri je veliko zamahov in zgrešenj, vendar ima možnost, da postane sredinski lopar, če je zdrav.

Lewis je nekaj časa preživel na sredini igrišča kot nižji ligaš in na začetku svoje prvoligaške kariere, vendar je bil v lanski sezoni skoraj izključno določen strelec. Sposoben se je uvrstiti v kot zunanjega polja in morda še vedno lahko dela na sredini, če bo potrebno, toda Diamondbacksi se ne bodo veliko zanašali nanj v središču polja – če sploh. Corbin Carroll, Daulton Varshaw, Jake McCarthy in Alec Thomas vsi so nadarjeni branilci, pri čemer imata Carroll in Varsho še posebej veliko časa na sredini. Hazen je izrazil pripravljenost, da se ukvarja z enim od teh igralcev, če mu bo to pomagalo drugje na seznamu, vendar naj bi jim globina in branilci Arizone dali priložnost, da Lewisa kot DH večinoma zadržijo na nogah.

Dodajanje nekaj desničarjev je bil tudi ključni cilj izven sezone za Arizono in Lewis bi lahko bil dolgoročni desničar v puščavi. Še vedno je star komaj 27 let in ima dve leti in 146 dni izkušenj v prvi ligi. To ga kvalificira za zgodnjo arbitražo kot igralca Super Two, vendar sodelavec MLBTR Matt Swartz predvideva, da bo prejel samo 1,2 milijona dolarjev plače. Upravičen je do arbitraže do leta 2026, poškodbe na začetku njegove kariere pa so Lewisu preprečile, da bi ustvaril življenjepis, ki bi bil do zdaj skozi postopek bogato nagrajen.

Lewisov odhod bo za navijače Marinersa neprijeten, vendar je bilo vse bolj verjetno, da bo Seattle morda opustil kotnega branilca po pridobitev Teoscar Hernandez Blue Jays včeraj. Kot še en desničar, ki je udaril z desnega zunanjega igralca/DH, je Hernández naredil Lewisa nedvomno odveč na seznamu. Julius Rodriguez se je utrdil kot franšizni srednji zunanji igralec, M-ji pa imajo še vedno številne interne možnosti — Jesse Winker, Jarred Kelenic, Taylor Trammell, Sam Haggerty in Dylan Moore — kot možnosti levega polja. M-ji so domnevno omenili Winkerjevo ime v trgovinskih pogovorih, vendar bi si lahko prizadevali za nadgradnjo levega polja ali pa se zanašali na nekaj svojih mlajših možnosti, tudi če nekdanje Redskinse pošljejo drugam.

V zameno za Lewisa pripeljejo igralca z malo večjo fleksibilnostjo v obrambi. Hummela, ki bo naslednji mesec star 28 let, so Brewerji leta 2016 prvi izbrali na naboru. Arizona ga je prevzela ob izteku roka za menjavo leta 2021 v dogovoru, ki je poslal veterana infielderja edward escobar v Milwaukee. Desničar je takrat sedel na liniji .254/.435/.508 v Triple-A in Snakes so mu letos dali prvi strel v višjo ligo.

Hummel se je mučil skozi svojih prvih 66 tekem lige MLB in dosegel le 0,176/0,274/0,307 s tremi domačimi zadetki v 201 nastopu na tabli. V tem času je udaril v neverjetnih 31,8 % svojih nastopov, vendar je bil močan udarec 11,4 %. Hummel je še naprej dosegal dobre rezultate pri vodilni podružnici nižje lige Arizone, saj je na 33 tekmah v Renu dosegel linijo .310/.423/.527. V nekaj več kot 500 nastopih v karieri na nivoju Triple-A ima domačin iz Oregona linijo .310/.429/.540 z neverjetnimi 16,7 % stopnje hoje.

Na obrambni strani žoge je Hummel svoj čas delil med lovilko in zunanjim kotom. Imel je 14 startov MLB za ploščo in 17 na vsakega v levem polju in imenovanega napadalca. Ocenjevalci potencialnih strank Hummela nikoli niso imeli za verjetnega vsakodnevnega lovilca, vendar ga M-ji ne potrebujejo Cal Raleigh kot njihov branilec franšize. Hummela lahko vključite kot občasnega lovilca in zunanjega igralca s klopi, še vedno pa bi ga lahko izbrali v nižjo ligo v vsakem od naslednjih dveh let. Je vsestranski igralec, ki ima manj kot celo leto v veliki ligi. Vsaj po sezoni 2024 ne bo upravičen do arbitraže.

Jeff Passan iz ESPN prvi poročal, da sta D-Backs in Mariners zamenjala Lewisa in Hummla.

Slike z dovoljenjem USA Today Sports.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *