Manchester United preiskuje odpoved pogodbe s Cristianom Ronaldom

Manchester United preučujejo možnost odpovedi Cristiano Ronaldopo njegovem intervjuju s Piersom Morganom.

United je sprožil sodni postopek proti Ronaldu zaradi kršitve pogodbe, čeprav mora klub opraviti vrsto postopkov, preden lahko odpusti portugalskega reprezentanta.

37-letni Ronaldo je dal zelo kritičen intervju, v katerem je svoje delodajalce obtožil izdaje in udaril po glavnem trenerju Eriku ten Hagu ter po hierarhiji kluba.

Klub z Old Trafforda je v četrtek izdal izjavo, ki se glasi: “Manchester United je danes zjutraj sprožil ustrezne korake kot odgovor na nedavni intervju Cristiana Ronalda za medije.

“Ne bomo več komentirali, dokler ta postopek ne bo končan.”

Vsi najboljši igralci podpišejo a prve lige pogodbe o zaposlitvi s svojimi klubi.

V skladu s tem sporazumom morajo “ravnati v skladu z vsemi zakonitimi navodili katerega koli pooblaščenega uradnika kluba” in ne smejo “pisati ali reči ničesar, kar bi lahko spravilo klub … na slab ugled … ali povzročilo škodo klub”.

United bi moral s svojimi komentarji ugotoviti, v kolikšni meri Ronaldo krši pogodbo, da bi ugotovil, kakšni so možni izidi.

Potem ko se je sprva ponovno pridružil Unitedu avgusta 2021 z dveletno pogodbo z možnostjo nadaljnjega leta, bi se njegov trenutni mandat iztekel avgusta 2023 – ob predpostavki, da dodatno leto ni dogovorjeno.

Če se ugotovi, da je Ronaldo prekršil pogodbo, bi lahko klub z njim prekinil pogodbo.

pojdi globlje

POJDI GLOBLJE

Raziskava Cristiana Ronalda: 88 % ne želi več igrati za United

Ronaldo je v intervjuju z Morganom, objavljenem v časopisu The Sun, dejal, da se “čuti izdanega” s strani kluba.

37-letni napadalec je dodal, da se mu zdi, da ga izrinjajo iz Uniteda, “ne le menedžer (Erik ten Haag), ampak tudi dva ali trije drugi ljudje v klubu”.
Dejal je: »Počutim se izdanega.

»Čutim, da me nekateri nočejo tukaj. Ne samo letos, tudi lani.”

Ronaldo se je dotaknil tudi svojega odnosa s Ten Haagom in dodal: “Ne spoštujem ga, ker mi ne izkazuje spoštovanja.

“Če nimaš spoštovanja do mene, jaz ne bom nikoli spoštoval tebe.”

Spregovoril je tudi o času Ralfa Rangnicka v klubu, ki je bil imenovan za začasnega trenerja po odhodu Oleja Gunnarja Solskjaerja v prejšnji sezoni.

Nemec je bil precej uspešen kot direktor nogometa, vendar ni vodil ekipe več kot dve leti, preden je novembra lani prevzel vodenje Uniteda, Ronaldo pa je komentiral: “Če nisi niti trener, kako boš postal trener šef Manchester Uniteda? Še nikoli nisem slišal zanj.”

Ronaldo je povedal Unitedu, da želi zapustiti to poletje, če bo klub prejel ustrezno ponudbo, vendar za napadalca ni bilo nobene zadovoljive trdne ponudbe.

Pred tem je bil deležen kritik svojega trenerja avgusta, ko je predčasno odšel med prijateljsko tekmo proti Rayo Vallecanu. Zamenjan je bil ob polčasu na pripravljalni tekmi, nato pa pred koncem tekme posnet z igrišča.

Prejšnji mesec ni hotel nastopiti kot zamenjava v zaključni fazi zmage svoje ekipe proti Tottenham Hotspur. Nato je bil izključen iz ekipe za Unitedovo tekmo proti Chelsea naslednji vikend in sam treniral en teden, preden se je vrnil v postavo za svojih 3-0 Evropska liga zmaga proti Šerifu.

Tudi portugalski reprezentant je izpustil finale svoje ekipe prve lige igra prej Svetovno prvenstvo odmor, zmaga 2-1 Fulham v nedeljo, zaradi bolezni.
Ronaldo se je v tej sezoni boril za formo pred golom. Portugalski reprezentant je v tej sezoni Premier lige dosegel le en gol na 10 tekmah.

Pomembnejšo vlogo pa je odigral v klubu Old Trafford Evropska liga kampanja. Ronaldo je začel vseh šest tekem Uniteda v tekmovanju, dosegel dva zadetka in dve podaji.

V Premier League je bil Ronaldo večinoma obrobna figura s samo štirimi startnimi točkami.

United z glavo Svetovno prvenstvo preboj na peto mesto na prvoligaški lestvici.

The Athletic se je za komentar obrnil na Cristiana Ronalda.

pojdi globlje

POJDI GLOBLJE

Intervju z Ronaldom: Spomini se bodo ohranili, a konca zagotovo ne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *