Manchester United je takoj po eksplozivnem intervjuju prekinil pogodbo s Cristianom Ronaldom

Cristiano Ronaldo ne bo nosil a Manchester United spet uniforma. Le dva dni preden je portugalski kapetan začel svojo kampanjo za svetovno prvenstvo, je United prekinil pogodbo s svojim zvezdnikom, kar so opisali kot obojestransko potezo.

Klub je začel postopek, ki bi lahko vodil do Ronaldove odpustitve po eksplozivnem intervjuju za Talk TV v začetku tega meseca, v katerem je obtožil klub, da ga je “izdal”, in dejal, da “nima spoštovanja” do svojega glavnega trenerja Erika Tena. Haag. Namesto da bi ga delodajalci enostransko prisilili, da zapusti klub, je 37-letnik privolil v prekinitev pogodbe.

“Cristiano Ronaldo bo zapustil Manchester United sporazumno, s takojšnjim učinkom,” so sporočili iz kluba. »Klub bi se mu rad zahvalil za njegov izjemen prispevek v njegovih dveh obdobjih na Old Traffordu, ko je dosegel 145 golov v 346 nastopih, in želi njemu in njegovi družini vso srečo v prihodnosti.

“Vsi v Manchester Unitedu ostajajo osredotočeni na nadaljevanje napredka ekipe pod vodstvom Erika ten Haga in na skupno delo za dosego uspeha na igrišču.”

Poslušajte spodaj in spremljajte In Soccer We Trust: CBS Sports Soccer Podcast kjer trikrat na teden vaši trije najljubši nekdanji igralci USMNT pokrivajo vse, kar bi morda želeli vedeti o čudoviti igri v Združenih državah.

Pravni strokovnjaki verjamejo, da bi klub lahko na koncu sklenil, da je Ronaldo kriv hudega neprimernega ravnanja v okviru pogodbe, kar jim je omogočilo prekinitev pogodbe. Vendar pa je morda odprla vrata dolgotrajnemu pritožbenemu postopku; pri zagotavljanju pogodbe z igralcem se lahko United hitro premakne s tega, kar se je izkazalo za poskus sage za Ten Haga in hierarhijo.

V izjavi je Ronaldo dejal: “Po pogovorih z Manchester Unitedom smo se sporazumno dogovorili za predčasno prekinitev pogodbe. Rad imam Manchester United in obožujem navijače, to se ne bo nikoli spremenilo. Vendar se zdi, da je pravi čas, da poiščite nov izziv. Ekipi želim veliko uspeha v nadaljevanju sezone in v prihodnosti.”

United ni potrdil, ali bo plačal preostali znesek pogodbe, ki je ocenjen na več kot 500.000 funtov na teden. Ronaldu naj bi po koncu sezone potekla pogodba, zdaj pa bo iskal svoj četrti klub v dobrih štirih letih. Rekordni strelec v moškem mednarodnem nogometu je zavrnil veliko ponudbo kluba iz Savdske Arabije, a CBS Sports je poleti razkril, da bi se domači snubci zanimali za njegove storitve, če bi januarja zapustil Old Trafford. Razume se, da je še vedno tako.

Kljub nasprotnemu vztrajanju, med drugim s strani njegovega nekdanjega soigralca Roya Keana, noben vrhunski evropski klub ni resno poskušal podpisati Ronalda, ko je poleti povedal Manchester Unitedu, da želi oditi in se pridružiti klubu z Ligo prvakov. ponudba. nogomet. Težko si je predstavljati, kako bodo dogodki zadnjih mesecev – med katerimi je bil tudi njegov odhod z Old Trafforda pred zadnjim žvižgom in zavrnitev zamenjave proti Tottenham Hotspurju – spremenili mišljenje mnogih. Vendar pa en klub, ki izstopa kot vir potencialnih spletk, je Chelsea, katerega lastnik Todd Boehly se je zanimal za prestop Ronalda, le da je takratni glavni trener Thomas Tuchel glasno nasprotoval prestopu. Nemec je medtem zapustil klub.

Kljub vsej škodi, ki jo je Ronaldo povzročil svoji zapuščini na Old Traffordu – kjer je v poznem 2000-ih, preden se je pridružil Real Madridu, postal ena najsvetlejših svetovnih zvezdnikov – naj bi njegov odhod prinesel vzdih olajšanja za Ten Hague in klub oboževalci. Čeprav je bil prejšnji sezoni najboljši strelec Uniteda, se ni izkazal za manjkajočega v moštvu, ki je pred njegovim prihodom končalo na drugem mestu Premier lige. Namesto tega so njegovi soigralci izgubili cilje, Ole Gunnar Solskjaer je bil odpuščen, Ralf Rangnick je skoraj takoj podrezal in United se je moral boriti, da bi se uvrstil v Ligo Evropa.

Za zdaj bo Ronaldo sledil stopinjam Jaya DeMerita, Garyja Breena in šestih članov kanadske ekipe iz leta 1986, ko bo igral na svetovnem prvenstvu kot prost igralec. Portugalska bo v četrtek na uvodni tekmi igrala z Gano in njihov kapetan vztraja, da njegovi vnetljivi komentarji ne bodo vplivali na njihove predstave v Katarju. “Ni mi treba razmišljati o tem, kaj si mislijo drugi,” je dejal Ronaldo. »Govorim, ko hočem. Igralci me zelo dobro poznajo že vrsto let in vedo, kakšen človek sem.

“To je ambiciozna skupina, ki je lačna in osredotočena. Tako da sem prepričan o tem [the interview] ne bo omajalo koncentracije in fokusa v garderobi.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *