Litecoin dosegel novo najvišjo vrednost v letu 2022 glede na Bitcoin – a ali se bo cena LTC ‘prepolovila’ pred prepolovitvijo?

Litecoin (LTC) pojavil kot eden redkih zmagovalcev v sedanjem zlomu trga kriptovalut, ki ga vodi Propad borze FTX.

Cena LTC presega BTC, ET

Leta 2011 rojen altcoin je od leta do danes zrasel za skoraj 16 % (MTD) in 22. novembra dosegel 62,75 $, s čimer je presegel svojega največjega tekmeca Bitcoin (BTC) in eter (ETH), ki je v istem obdobju padla za okoli 25 % in 30 %.

Dnevni grafikon cen LTC/USD. Vir: TradingView

Poleg tega se je tudi cena LTC/BTC dvignila na nove najvišje vrednosti in novembra pridobila 50 %, da bi 22. novembra dosegla novo letno najvišjo vrednost 0,003970 BTC.

Kot Cointelegraph registriranLitecoin se je oddaljil od širšega padajočega trenda na trgu kriptovalut v začetku tega meseca s prepolovitvijo, predvideno za avgust 2023. Pridobil je tudi LTC odobritev od nikogar drugega kot od Michaela Saylorja, ker je bitcoinu podobno “digitalno blago”.

Vendar pa se pojavljajo znaki bikovske izčrpanosti.

Fraktal cene litecoina namiguje na 50-odstotno korekcijo.

Vzpon Litecoina v primerjavi z Bitcoinom je povzročil precenjenost LTC/BTC pai, glede na njegov tedenski odčitek indeksa relativne moči (RSI).

Predvsem tedenski RSI LTC/BTC, ki meri hitrost para in gibanje cene, je 22. novembra skočil nad 70. Odčitek RSI nad 70 velja za prekupljen, kar mnogi tradicionalni analitiki vidijo kot znak bližajočega se medvedjega obrata.

Zgodovinsko gledano so predragim odčitkom RSI za Litecoin v primerjavi z Bitcoinom sledili veliki popravki cen. Aprila 2021 je na primer dvig LTC/BTC RSI nad 70 naletel na močan prodajni odziv, ki je do junija 2022 par nazadoval za 75 % na 0,001716 BTC.

Podobno je prekupljenost RSI aprila 2019 povzročila 70-odstotno korekcijo cene LTC/BTC do decembra 2019.

Isti fraktal RSI zdaj namiguje na možnost, da bo Litecoin doživel 50-odstotno uničenje glede na Bitcoin, če se združi z večletnim padajočim vzorcem kanala LTC/BTC, kot je prikazano spodaj.

Tedenski grafikon cen LTC/BTC. Vir: TradingView

Tipičen LTC/BTC postane prekupljen, ko doseže zgornjo trendno črto kanala, ki sledi popravku proti spodnji trendni črti.

Posledično obstaja tveganje, da bo par padel na ali pod 0,001797 BTC do decembra 2022, če se fraktal ponovi, kar je več kot 50 % glede na trenutne ravni cen.

Nasprotno pa bi odločilni preboj nad zgornjo trendno črto lahko pokazal, da LTC/BTC preizkusi svoje 200-tedensko eksponentno drseče povprečje (200-tedenska EMA; modri val) pri 0,005319 BTC, kar je 30-odstotna stran navzgor glede na trenutno raven cene, kot naslednji cilj navzgor.

Par LTC/USD “medvedja zastava”.

Litecoin pričakuje podoben padec cene v primerjavi z ameriškim dolarjem, saj na tedenskih lestvicah kaže medvedji vzorec.

Sorodno: ARK Invest Cathie Wood povečuje izpostavljenost bitcoinom, ko delnice GBTC in Coinbase dosegajo nove padce

Medvedje zastavice so vzorci medvedjega nadaljevanja, ki se pojavijo, ko se cena konsolidira višje znotraj vzporednega, naraščajočega razpona kanala po močnem premiku nižje (imenovanem drog zastavice). Razrešijo se, ko se cena prebije pod spodnjo linijo trenda in pade toliko, kot je višina droga zastave.

Tedenski grafikon cen LTC/USD. Vir: TradingView

LTC je trgoval znotraj medvedjega razpona, pri čemer je opazil preboj pod svojo spodnjo podporo trendne črte okoli 55 $. Spodnji cilj medvedje zastave je okoli 32,40 $, če pride do odločilnega preboja pod omenjeno podporo.

Z drugimi besedami, 50-odstotni padec do decembra 2022.

Ta članek ne vsebuje naložbenih nasvetov ali priporočil. Vsaka naložbena in trgovalna poteza vključuje tveganje in bralci bi morali pri odločanju opraviti lastno raziskavo.