Leta 2022 je še vedno zmedeno, da Bloodborne še ni na osebnem računalniku

Hej, ali ste vedeli, da je Bloodborne še vedno ekskluziva za PlayStation? Seveda da – internet vam ne bo nikoli dovolil pozabiti. Nedavno, Sony izbrisano tvit, povezan z Bloodborne, potem ko ga je legija oboževalcev nakopičila v zaman upanju, da je napoved v teku. Dejansko ni potrebno veliko, da igra iz leta 2015 postane priljubljena na družbenih omrežjih, kot je Twitter. Celo oster tvit pomembne osebnosti v skupnosti Souls, kot je Lance McDonald lahko razburka sršenje gnezdo.

A čeprav je nenehno vrtinčenje oboževalcev lahko včasih moteče, navsezadnje temelji na trdnem dejstvu: Bloodborne je ena redkih sodobnih klasik, ki jo omejuje staranje strojne opreme. Ne glede na vašo ločnico med konzolo in osebnim računalnikom dejstvo, da je različica igre Bloodborne, ki jo lahko igrate na svojem bleščečem novem PS5, še vedno omejena na 1080p/30fps, meji na zlorabo založnika. Vendar bi jo raje igral pri 144 sličicah na sekundo na svojem izjemnem igralnem računalniku in še zdaleč nisem edini oboževalec, ki se tako počuti.

Zdaj igra: Bloodborne Speedrunner reagira na virusne posnetke Reddit

Druge odmevne ekskluzivne igre za PS, kot so Ghost of Tsushima, God of War in celo skromni Days Gone, so prejele popravke, ki izboljšajo njihovo delovanje na PS5, podpirajo 4K in višje hitrosti sličic. Jasno je, da se je Sony zavezal, da svoje ekskluzive prenese na osebne računalnike, saj sta God of War in Days Gone na Steamu. Kljub temu ostaja Bloodborne obtičal v preteklosti.

Vse te igre so seveda izdelali Sonyjevi prvovrstni studii, vendar je Elden Ring pokazal, da je razvijalec From Software več kot sposoben zagotoviti odlično zmogljivost na teh novih napravah. Kot tako je jasno, da ima FromSoft tehnično znanje in izkušnje za dobro delovanje igre Bloodborne na PS5 ali osebnem računalniku. Pravzaprav je McDonald sam razvil neuradni popravek za 60 sličic na sekundo za Bloodborne, ki ga je mogoče igrati samo na modificiranih konzolah PS4. Kaj je torej zastoj?

Bloodborne ima nekaj najboljših video iger leta 2010, vendar je frekvenca sličic daleč od želenega.
Bloodborne ima nekaj najboljših video iger leta 2010, vendar je frekvenca sličic daleč od želenega.

S povsem poslovnega vidika lahko trdite, da je ohranjanje ali začasna zaustavitev določenega naslova IP koristno za tako veliko podjetje, kot je Sony. Vzbujanje pričakovanj za nove naslove je strategija, ki se je nekaterim v preteklosti dobro obnesla. Točno to se je zgodilo s kultnim prednikom From Software Demon’s Souls, ki je obtičal na starodavnem PS3, dokler ga Bluepointov predelava ni prinesla povsem novi generaciji igralcev na PS5. Čeprav je to spodobna točka, so celo velike franšize Sony, ki niso imele novega vstopa v nekaj letih (na primer Uncharted), dobile zbirke, vrata in predelave.

V sedmih letih od izdaje Bloodborne je zapuščina From Software kot največjega razvijalca vseh časov le rasla, z brezhibnim Sekiro in izjemno ambicioznim Elden Ringom, ki sta še bolj premikala meje svojih dosežkov. Kljub temu mnogi oboževalci Souls vztrajajo, da je Bloodborne še vedno njihov najboljši dosežek – vključno z mano. Zagotovo Sony pušča denar na mizi, ker do te mere ignorira Bloodborne?.

V svetu, kjer lahko že tako dobre igre, kot je The Last of Us Part 1, dobijo popolne predelave – po enkratni prenovi, se zdi nepredstavljivo, da bi igra s priljubljenostjo in slovesom Bloodborne dolgo ležala v negotovosti. Vendar je ravno to stanje, v katerem smo se znašli.

Oboževalci imajo različne teorije, ki pojasnjujejo to radijsko tišino in segajo od verjetnih do smešnih. Že leta krožijo govorice, da Bluepoint na skrivaj pripravlja predelavo Bloodborne v slogu Demon’s Souls 2020 ali morda celo nadaljevanje. Glede na to, da ima Sony pravice do Bloodborne, Bluepoint pa je pravkar predstavil dobro sprejeto predelavo FromSoft, se to zdi povsem mogoče. Toda nekateri oboževalci gredo tako daleč ZAHTEVEK da je Sony posebej ustavil proizvodnjo popravka 4K, da bi podžgal hype za takšno hipotetično predelavo. Ni treba posebej poudarjati, da se zdi to kot poslovna strategija precej namišljeno.

Tudi skromna duhovniška zver bi bila videti veliko bolje v 4K.
Tudi skromna duhovniška zver bi bila videti veliko bolje v 4K.

Nedavna poročila zanesljivih poznavalcev, kot je Jeff Grubb kažejo, da Bluepoint dela na izvirnem projektu in ne na drugi predelavi. Grubb je tudi izjavil, da bi Bloodborneova neurejena koda otežila prenovo za vse razvijalce razen From Software in da je From sam preveč zaposlen z Elden Ringom, da bi se lotil takšnega projekta.

PS3 je bila notorično težka konzola za delo, vendar je Bluepointu uspelo ujeti veliko izvirnih ekscentričnosti Demon’s Souls v njihovi predelavi z minimalnim prispevkom FromSofta. Težko je zagotovo vedeti, vendar mislim, da je to v zmožnosti studia – odvisno je samo od tega, ali se želi vodstvo temu zavezati.

Z moje strani menim, da je Miyazakijeva dobro uveljavljena ljubezen do Bloodborne verjetno prispevala k trenutni situaciji. Glede na to, da je Miyazakijev najljubši projekt, je logično, da bi režiser želel narediti remaster ali remake zase. Ker pa je Elden Ring DLC ​​brez dvoma v pripravi, je verjetno, da mu razvijalec daje prednost pred katerim koli hipotetičnim projektom, povezanim z Bloodborne.

Ne glede na posebnosti situacije bi Sony lahko izdal popravek za izboljšanje delovanja Bloodborne na PS5 po sodobnih standardih. Videli smo popravek za oboževalce v akciji – vemo, da je to mogoče.

Tudi če niste oboževalec igre, ni mogoče zanikati, da je Bloodborne pomembna Sonyjeva ekskluziva, pa tudi ena najbolj hvaljenih iger v zadnjih 10 letih. In tako, medtem ko vas lahko oboževalci jezijo s svojimi memi in pretiranimi reakcijami na vsako novico, je pomembno vedeti, da imajo tukaj dejansko prav. Prenesite Bloodborne na PC, strahopetci. Stara kri to zahteva.

Izdelke, o katerih govorimo tukaj, so neodvisno izbrali naši uredniki. GameSpot lahko prejme del prihodka, če kupite nekaj, kar je predstavljeno na našem spletnem mestu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *