Leta 2022 je bilo nameščenih 6100 kripto bankomatov, 3x manj kot prejšnje leto – predstavljene novice o bitcoinih

Novi podatki kažejo, da je bilo v prvih enajstih mesecih leta 2022 nameščenih kar 6100 kripto in bitcoin bankomatov. Slednja številka je približno trikrat manjša od bankomatov, nameščenih leta 2021. Podatki kažejo, da Združene države, ki imajo več kot 34.000 kripto bankomatov, predstavljajo skoraj 90 % vseh nameščenih avtomatov.

Leta 2022 je bilo nameščenih manj bankomatov

Po podatkih, ki jih je zbral Crypto Presales, je približno 6.100 kripto in bitcoin bankomatov, nameščenih v prvih enajstih mesecih leta 2022, skoraj trikrat manj kot v istem obdobju lani. Očitno upočasnitev števila novo nameščenih bankomatov je v nasprotju s hitrim povečanjem števila novih namestitev, zabeleženim v letu 2021.

Kot je razloženo v Crypto Presales poročilo2021 je bilo priča največjemu številu nameščenih kripto in bitcoin bankomatov – približno 20.300 na novo nameščenih avtomatov. Z rekordnim številom novih inštalacij tistega leta je bilo skupno število tovrstnih bankomatov 32.600.

Nasprotno pa je leta 2022, v katerem so prevladovali medvedi ter propad Terra LUNA in UST (in pred kratkim propad FTX), število nameščenih bankomatov prvič upadlo. Poročilo je pojasnilo:

Do sredine leta 2022 je bilo po vsem svetu okoli 37.800 kripto bankomatov. Število je še naprej naraščalo in avgusta doseglo več kot 38.800. Septembra pa se je število BTM prvič zmanjšalo in skupno število strojev je padlo na 38.400.

Vendar poročilo ugotavlja, da se je število nameščenih bankomatov od takrat povečalo in naj bi se do sredine novembra 2022 gibalo okoli 39.000.

Združene države vladajo

Medtem podatki, ki jih je zbral Crypto Presales, kažejo, da bodo Združene države leta 2022 predstavljale približno 90 % vseh nameščenih bankomatov za kripto in bitcoine. Glede na podatke je kanadskih 2688 nameščenih bankomatov na drugem mestu lestvice desetih držav z največ avtomati za razdeljevanje kriptovalut. Druge države v prvi deseterici imajo nameščenih manj kot 300 bankomatov.

Glede lastništva bankomatov poročilo pravi:

»S 33-odstotnim tržnim deležem in več kot 12.000 napravami novembra je Bitaccess največji proizvajalec kripto bankomatov na svetu. General Bytes je zasedel drugo mesto s 23-odstotnim tržnim deležem in približno 9000 BTM-ji. Sledita Genesis Coin in Bitstop z 22 % oziroma 5 % tržnim deležem.”

Poročilo, ki temelji na podatkih Coin ATM Radar, navaja, da 82 % vseh nameščenih strojev podpira altcoine. Približno 80 % bankomatov podpira litecoin, 73 % podpira ethereum in samo 39 % podpira dogecoin.

Oznake v tej zgodbi

BitAccess, Bitcoin bankomat, Bitstop, Kripto bankomat, dogecoin, ETH, ftx, Splošni bajti, genesis kovanec, litecoin, Terra LUNA in UST

Kaj menite o tej zgodbi? Sporočite nam svoje mnenje v spodnjem oddelku za komentarje.

Terence Zimwara

Terence Zimwara je nagrajeni zimbabvejski novinar, pisatelj in avtor. Obširno je pisal o gospodarskih težavah nekaterih afriških držav, pa tudi o tem, kako lahko digitalne valute Afričanom zagotovijo izhod v sili.


Zasluge za slike: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti: Ta članek je zgolj informativne narave. To ni neposredna ponudba ali nagovarjanje k ponudbi za nakup ali prodajo ali priporočilo ali odobritev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne nudi naložbenega, davčnega, pravnega ali računovodskega svetovanja. Niti podjetje niti avtor nista odgovorna, neposredno ali posredno, za kakršno koli škodo ali izgubo, ki je povzročena ali domnevno povzročena z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *