Lastnik IP-ja Cooking Mama toži Planet Entertainment zaradi prodaje Cooking Mama: Cookstar

Kuharska mama: Cookstar

Spomnite se nenehnega spora med Kuharska mama: Cookstar založnik Planet Entertainment in nosilec pravic za serijo Office Create od leta 2020? No, v posodobitvi je Planet zdaj tožil Office Create.

Pred izidom igre leta 2020 je dejansko prišlo do spora med obema stranema, vendar je Planet Entertainment vseeno nadaljeval in izdal igro po vsem svetu v digitalni in fizični obliki. Lastnik IP Office Create je takrat izdal uradno izjavo, ki jo je označil za “nepooblaščeno izdajo”.

Zdi se, da je Mednarodna gospodarska zbornica končno stopila na stran Office Create in priznala, da je izdaja Cooking Mama: Cookstar kršitev pravic intelektualne lastnine. Office Create zdaj želi s trga umakniti vse preostale fizične kopije. Digitalne kopije so očitno že umaknili iz prodaje.

Tu je približen prevod najnovejše posodobitve programa Office Create prek njegovega uradnega spletnega mesta:

Najlepša hvala za pokroviteljstvo serije Mama Kuharica.

Kot smo vas obvestili aprila 2020, je Planet Entertainment LLC (s sedežem v Connecticutu, ZDA; v nadaljevanju “Planet”) kršil našo licenčno pogodbo in izdali smo različico igre Cooking Mama: Cookstar za Nintendo Switch, ki ni ustrezala standardom kakovosti. , brez našega dovoljenja, in začel prodajne aktivnosti v Severni Ameriki, Evropi in Avstraliji. Poleg tega smo v Združenih državah in Evropi začeli oglaševati prodajo različice igre »Cooking Mama: Cookstar« za Sony PlayStation 4, ki je nismo odobrili v naši licenčni pogodbi. V odgovor smo 30. marca 2020 obvestili Planet o takojšnji prekinitvi licenčne pogodbe in nemudoma prepovedali uporabo naših pravic intelektualne lastnine v zvezi z »Mama, ki kuha«.

Kljub temu Planet še naprej prodaja različico igre »Cooking Mama: Cookstar« za Nintendo Switch brez našega dovoljenja in celo prodaja različico igre »Cooking Mama: Cookstar« za Sony PlayStation 4 po vsem svetu, razen v Aziji. Čas je za začetek.

Kot taki smo Planet in njegovega izvršnega direktorja Steva Grossmana osebno tožili pri Mednarodnem arbitražnem sodišču Mednarodne trgovinske zbornice (ICC) zaradi nedovoljene proizvodnje in proizvodnje različic Cooking Mama: Cookstar za Switch in PlayStation 4. Vložili smo zahtevo za arbitražo z zahtevo po prepovedi prodaje itd. in 3. oktobra 2022 je arbitražno sodišče ICC sprejelo končno odločitev.

V tej končni sodbi je arbitražno sodišče ICC ugotovilo, da Planet in g. Grossman ni bil pooblaščen za proizvodnjo in prodajo igre “Cooking Mama: Cookstar” za različici Switch in PlayStation 4 ter da je nepooblaščena “Cooking Mama: Cookstar” imela. Poleg tega je arbitražno sodišče ICC Planetu in g. Grossmanu prepovedalo kakršna koli dejanja. ki zavajajo podjetje na podlagi kršitev pravic intelektualne lastnine, nelojalne konkurence itd. Naloženo je bilo plačilo odškodnine.

Da bi zaščitili pomembna sredstva serije “Cooking Mama” in pridobili pokroviteljstvo naših strank, smo sprejeli vse pravne ukrepe za odstranitev “Cooking Mama: Cookstar”, ki jo proizvaja in prodaja Planet, s trga. Iskreno se opravičujemo za veliko zmedo in nevšečnosti, ki so nastale našim dolgoletnim pokroviteljem Cooking Mame zaradi nezakonitih dejanj Planeta in gospoda Grossmana.


Več o tej dolgi zgodbi lahko izveste v našem prejšnjem poročilu Nintendo Life:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *