Kyrie Irving se opravičuje, igral bo v nedeljo proti Grizzlies

Čustveni Kyrie Irving se je v nedeljo zjutraj javno opravičil za promocijo antisemitskega filma, Netsi pa so uro kasneje preklicali njegovo ekipo.

Razsipni branilec se je končno vrnil in se bo v nedeljo zvečer v Barclays Centru pomeril z Memphisom.

“Želim se samo najgloblje opravičiti vsem, ki so bili prizadeti v zadnjih nekaj tednih, še posebej svojim judovskim sorodnikom, temnopoltim sorodnikom, vsem rasam in kulturam,” je dejal Irving. “Počutim se, kot da smo vsi občutili vpliv. In ne zagovarjam ničesar podobnega sovražnemu govoru, antisemitizmu ali karkoli proti človeški rasi.

»Čutim, da je bilo nujno, da stojim na tem mestu in prevzamem odgovornost za svoja dejanja, saj je obstajal način, kako naj se spopadem z vsem tem. In ko pogledam nazaj in pomislim, ko sem imel priložnost izraziti globoko obžalovanje vsakomur, ki se je zaradi tega, kar sem objavil, počutil ogroženega ali prizadetega. To sploh ni bil moj namen. Nobeni osebi, nobeni skupini ljudi nisem hotel nič žalega.”

Kyrie Irving je dobil dovoljenje za vrnitev k Netsom za nedeljsko tekmo proti Grizzlies.
Kyrie Irving je dobil dovoljenje za vrnitev k Netsom za nedeljsko tekmo proti Grizzlies.
NBAE preko Getty Images

Irving – ki je izpustil zadnjih osem zaporednih tekem brez plačila – se javno opravičil z generalnim direktorjem Brooklyna Seanom Marksom, agentko Shetellio Riley Irving (tudi njegova mačeha), izvršno direktorico NBPA Tamiko Tremaglio in predstavnikom lige, ki se je udeležil jutranjega spopada.

To je bilo prvič, da se je Irving soočil z zbranimi novinarji po zahtevnem intervjuju po vadbi 3. novembra. All-Star je bil naslednji dan suspendiran, ne samo zaradi njegovih prvih objav na Twitterju in Instagramu, ki promovirajo antisemitski film, ampak tudi zaradi zavračanja opravičila.

“Mislim, imel sem prav, ko sem se branil, da je obstajala domneva, da sem morda antisemit, ali da bom izdal dokumentarec, da bi se postavil ob bok vsem stališčem dokumentarca, ki sem jih sprva zagovarjal,” je priznal Irving. “Kako lahko nekoga imenuješ antisemit, če ga ne poznaš? Kako lahko kličete njihovo družino zaradi stvari, o katerih nimamo podatkov?

»Nimam nobene evidence o čem takem. Torej je bilo človeško, da sem tako reagiral, in moral sem si dati nekaj milosti in si dati nekaj časa, da grem domov in razmislim. Pravkar sem začela kopati globlje v svojo družino in se pogovarjati s tistimi, ki so Judje in so se počutili prizadete. In potem sem imel nekaj zunanjih pogovorov z drugimi Judi. In bili so tudi poškodovani.”

V tem času so Netsi sestavili seznam korektivnih nalog, ki jih je moral Irving opraviti, da se je vrnil, vključno s srečanjem z judovskimi voditelji.

Kyrie Irving, levo, ni igral na tekmi Netsov od 1. novembra proti Bullsom.
Kyrie Irving, levo, ni igral na tekmi Netsov od 1. novembra proti Bullsom.
Getty Images

“Razjasnimo seznam, ker mislim, da je bil neprimeren način, kako je bil objavljen, in nekako me je postavil v kot, kot da sem nečesa kriv, kot da sem antisemit, ta etiketa je bila prilepljena name,” je Irving rekel.

Kljub temu je 30-letni Irving na zadovoljstvo Brooklyna opravil omenjeni nalogi. Potem ko je lastnik Netsov Joe Tsai prejšnji vikend za The Post povedal, da ima Irving “še vedno več dela,” je Irving v soboto zvečer dal intervju za SNY in dobil dovoljenje za igro po nedeljski javni mea culpa.

“Kyrie je prevzel lastništvo nad svojim potovanjem in je govoril z več člani judovske skupnosti,” so sporočili Netsi. “Veseli nas, da vodi proces na smiseln način.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *