Kripto zlom: Ali lahko Shiba Inu leta 2023 doseže 1 USD?

Če je bilo leto 2021 zabava za industrijo kriptovalut, potem je bilo leto 2022 grd mačka. Lansko leto je skupna vrednost vseh kriptovalut presegla 2,9 bilijona dolarjev, vendar je ta številka od tega pisanja padla na samo 800 milijard dolarjev.

Shiba Inu (SHIB 3,05 %) je bil vzhajajoča zvezda kriptoindustrije, saj je leta 2021 zabeležil zgodovinski letni donos v višini 43,800,000 %. Toda to navdušenje je zbledelo, ko je žeton leta 2022 do danes izgubil 74 % svoje vrednosti.

Številni vlagatelji bi rekli, da je to dokaz, da je bil Shiba Inu le sredstvo za špekulacije, toda ali bi lahko žeton našel nove primere uporabe, da bi potencialno povečal svojo vrednost? Če je tako, ali se lahko obeta nov meteorski dvig, s trenutne cene 0,000008 $ na 1 $ naslednje leto?

Vera v kriptovalute je padla

Serija odmevnih zlomov kriptovalut v letošnjem letu je omajala zaupanje vlagateljev celo v vodilne žetone, kot je Bitcoin in Ethereumod katerih se je vsaka pocenila za več kot 75 % od svojih najvišjih vrednosti vseh časov.

Zadnja žrtev je bila ena največjih svetovnih borz kriptovalut FTX, ki je v začetku novembra spektakularno vložila zahtevo za stečaj v skladu s poglavjem 11. Na tej stopnji se zdi, da družba dolguje svojim upnikom (ki so večinoma njeni uporabniki) vsaj 3 milijarde dolarjev, in malo verjetno je, da bo kdo od teh imetnikov računov še kdaj videl ves svoj denar.

Toda FTX je sledil številnim drugim velikim propadom, vključno s Three Arrows Capital, kripto hedge skladom, ki je nekoč upravljal 10 milijard dolarjev. Julija je vložila zahtevo za stečaj in povzročila vrsto negativnih učinkov, ki so propadli Voyager Digital, kripto posredniško hišo, ki je Three Arrows posodila kar 670 milijonov dolarjev, ki jih ni mogla vrniti.

Vendar pa so te zgodbe blede v primerjavi z neuspehom Terra USD stabilni kovanciki je izbrisal ocenjeno vrednost 60 milijard dolarjev maja izgubila svojo vezanost na ameriški dolar.

Vse te nesreče imajo eno skupno stvar: vsakdanje kriptovaluta vlagatelji bi lahko izgubili največ denarja, kar državni predpisi pri tradicionalnih financah preprečujejo. Ni jasno, kako verjetno je, da se bodo ti vlagatelji v prihodnosti vrnili na trge kriptovalut.

Shiba Inu se sooča s številnimi drugimi izzivi

Širši pretresi na kripto trgu so zagotovo vplivali na Shiba Ina. Žeton se je ravno pred mesecem trgoval pri 0,000014 $, tako da je izgubil približno 40 % svoje vrednosti, odkar je izbruhnil škandal FTX. Vendar se zdi, da se tudi Shiba Inu ne more uveljaviti kot plačilni mehanizem kljub najboljšim prizadevanjem njegove skupnosti, kar pomeni, da vsakdanji potrošniki nimajo razloga za nakup žetonov.

Trenutno le 659 trgovcev sprejema žeton kot plačilo za blago in storitve, in če se to število ne bo znatno povečalo, bo Shiba Inu usojeno, da ostane na obrobju finančnega sveta.

Razvijalci Shiba Inu zdaj gradijo nove tehnologije, kot je polni metaverzum, da bi žetonu dali nekaj uporabnosti. Shiba Inu še ni v živo, vendar je bilo ta mesec objavljenih nekaj novih konceptualnih slik, ki so razvnele družbena omrežja. Ko bo končno predstavljen, bodo lastniki virtualnih zemljišč v digitalnem svetu lahko preimenovali svoje parcele s plačilom pristojbine v žetonih Shiba Inu.

Ti žetoni bodo sežgani — ali za vedno odstranjeni iz obtoka — kar bo povzročilo organsko, sorazmerno zvišanje cene na žeton Shiba Inu. Mehanizem gorenja je značilnost številnih projektov na temo Shiba Inu, vključno s podjetjem Shiba Coffee Company, katerega cilj je zmanjšati ogromno ponudbo žetonov v višini 589 bilijonov enot.

Pes Shiba Inu sedi pred prazno tablo.

Vir slike: Getty Images.

Opeklina je edina pot do 1 $ za Shiba Inu

S 589 bilijoni žetonov v obtoku bi cena 1 $ na žeton povišala skupno vrednost Shiba Inuja na 589 bilijonov $, zaradi česar bi postal najvrednejše premoženje na Zemlji z veliko razliko. Žal tudi najbolj optimistični igralci ne verjamejo, da je to realno, zato je edini način za doseganje te cene zmanjšanje ponudbe.

Časopis, kot je metaverse, verjetno ne bo povzročil 99,99998-odstotnega zmanjšanja zalog, kar bi moralo matematično dvigniti Shiba Inu na 1 USD. Prav tako se ne bodo zanašali na radodarnost skupnosti pri pošiljanju svojih žetonov v mrtve denarnice, da bi jih odstranili iz obtoka.

Pravzaprav je bilo v zadnjih 24 urah (od tega pisanja) zgorelo le 30 milijonov žetonov. Če bo ta tempo ostal nespremenjen, bi vsako leto zažgali le 10,9 milijarde žetonov, kar pomeni, da bi trajalo več kot 64.000 let, da bi zmanjšali ponudbo dovolj, da bi Shiba Inu dosegel 1 USD. Tako da

Tako bodo vlagatelji, ki upajo, da bo Shiba Inu leta 2023 poskočil na 1 USD – ali v tem življenju – verjetno razočarani. Stopnja gorenja bi se morala nezaslišano povečati, da bi se to zgodilo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *