Kripto podjetje ‘popolnoma predano’ CT sredi pretresov v industriji

STAMFORD – Pred skoraj enim letom so vodilni iz hitro rastočega konglomerata kriptovalut Digital Currency Group organizirali tiskovno konferenco na sedežu svojega podjetja v gradnji v soseski Shippan v Stamfordu, pridružili pa so se jim nekateri najvišji izvoljeni uradniki v državi. napovedujejo, da bodo zaposlili več sto ljudi v državi v prihodnjih letih.

Opozoril je, da so kriptoindustrijo v zadnjih mesecih pretresali pretresi propad kripto borze FTX, ki je v začetku tega meseca razglasila stečaj. Z ovirami se je soočal tudi DCG, ki je nedavno odpustil nekaj zaposlenih. Toda podjetje je dejalo, da ostaja zavezano Connecticutu, medtem ko so državni uradniki za gospodarski razvoj povedali, da so prepričani v vodstvo DCG.

“Ne živijo izolirano in poskušajo krmariti v bolj zahtevnem tržnem okolju, ko trgi plimujejo in tečejo,” David Lehman, komisar državnega ministrstva za gospodarski in skupnostni razvoj in eden od udeležencev lanske novinarske konferenci konferenci, je dejal v intervjuju prejšnji teden. “In to se zdaj očitno dogaja, zlasti glede na nedavne novice o FTX.”

V odgovor na poizvedbo Hearst Connecticut Media so uradniki DCG potrdili, da je podjetje v zadnjem mesecu zmanjšalo število zaposlenih s 76 na 66. Od preostalih zaposlenih jih je 58 v Stamfordu. Te številke ne vključujejo kontingentov v hčerinskih družbah DCG, kot so upravljavec premoženja digitalne valute Grayscale Investments, institucionalna platforma za trgovanje TradeBlock in poslovni sedež upravljanja premoženja, ki ima prav tako sedež v Stamfordu.

Ob tem podjetje nadaljuje z novimi zaposlitvami.

“Pred kratkim smo izvedli številne notranje spremembe, da bi postavili DCG za njegovo naslednjo fazo rasti, vključno z racionalizacijo naših oddelkov z več napredovanji znotraj naše vodstvene ekipe,” je dejal DCG v izjavi. “DCG je popolnoma predan Stamfordu in Connecticutu.”

DCG je objavil svoje dolgoročne načrte zaposlovanja na tiskovni konferenci, ki je potekala 29. novembra 2021 na svojem zdaj dokončanem sedežu na naslovu 290 Harbour Drive v kompleksu Shippan Landing. Podjetje je imelo pred tem sedež na Manhattnu.

“Navdušeni smo, da bomo tukaj v Stamfordu zgradili nekaj res posebnega,” je na tiskovni konferenci dejal ustanovitelj in izvršni direktor DCG Barry Silbert. “Verjamemo, da ima Stamford infrastrukturo, vire in talent za ustvarjanje središča za naslednjo generacijo fintech in kripto podjetij.”

Če ustvari in obdrži več kot 300 delovnih mest za polni delovni čas, bi DCG zaslužil državno subvencijo v višini približno 5 milijonov USD. Če bo ustvaril manj delovnih mest, bo prejel manjši znesek nepovratnih sredstev.

“Davkoplačevalci iz Connecticuta niso ogroženi zaradi poslovnega tveganja DCG,” je dejal Lehman. “Če se delovna mesta ne odprejo ali so manjša (od pričakovanih), bo na koncu korist manjša.”

DCG, ki še ni zaključil s podpisom pogodbe z DECD, do zdaj še ni bilo izplačanih sredstev. Predstavniki podjetja so povedali, da je DCG še vedno na dobri poti s svojo dokumentacijo.

“Nadaljevali smo v dobri veri, podpisane dokumente smo predložili šele poleti letos,” je prejšnji teden za Hearst povedala Amanda Cowie, tiskovna predstavnica DCG. “Z DECD imamo podpisan LOI in finančni načrt ter dober delovni odnos z našimi tamkajšnjimi poslovnimi partnerji.”

V odgovor na Hearstovo vprašanje o tem, ali bo nedavno zmanjšanje delovnih mest vplivalo na dolgoročne cilje zaposlovanja, so uradniki DCG zavrnili izjavo za ta članek.

Medtem ko je podjetje ponovilo svojo zavezanost Connecticutu, še vedno čuti nestanovitnost svoje industrije. Po propadu FTX je druga hčerinska družba DCG, družba za skrbništvo, posojanje in trgovanje s kriptovalutami Genesis s sedežem na Manhattnu, strankam sporočila, da začasno ustavlja odkupe in nova posojila v svojem posojilnem poslu.

Nedavni padec kripto hedge sklada Three Arrows Capital je vplival tudi na podjetje. DCG, katerega družba Genesis Asia Pacific Ltd. je posodila Three Arrows 2,4 milijarde dolarjev, je vložila zahtevek v višini približno 1,2 milijarde dolarjev, poroča Wall Street. Sodišče na Britanskih Deviških otokih je odredilo likvidacijo Three Arrows, potem ko so upniki tožili zaradi neplačila dolgov.

“To se mi zdi kot internetni balon leta 1999,” je prejšnji teden v intervjuju dejal ameriški predstavnik Jim Himes, član odbora za finančne storitve predstavniškega doma in še en udeleženec tiskovne konference DCG. “Žal mi je za ljudi, ki so izgubili denar v kriptovaluti, vendar nič ne disciplinira vedenja vlagateljev bolj kot zelo drago izobraževanje, ki jih spomni, kakšno je tveganje.”

Hkrati so nedavne težave kriptoindustrije obnovile razpravo o tem, ali je potrebna večja regulacija.

“Mislim, da mora kongres končati postopek vzpostavitve regulativnega okvira,” je dejal Himes, demokrat ponovno izvoljen 8. nov za osmi mandat predstavlja okrožje, ki pokriva večino okrožja Fairfield. »Delali smo na tem. V Odboru za finančne storitve imamo dvostranski predlog zakona za regulacijo stabilnih kovancev. Nismo še čez mejo, a to bo pomagalo.”

Dodal je, da moramo, »bolj relevantno za FTX, vzpostaviti okvir za to, kar imenujem ‘vodovod’ – borze, klirinške hiše, skrbniki. Potrebujemo samo regulativno jasnost. Vzpostavitev določene jasnosti bo dala ameriškim vlagateljem možnost tukaj v ZDA, v urejenem okolju.«

pschott@stamfordadvocate.com; twitter: @paulschott

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *