Kripto podjetje Multicoin pravi, da se bodo posledice okužbe FTX nadaljevale

Logotip FTX, prikazan na zaslonu telefona, in predstavitev kriptovalute Bitcoin sta vidna na tej ilustraciji, posneti v Krakovu na Poljskem 14. novembra 2022.

Jakub Porzycki | Nurphoto | Getty Images

Podjetje za kriptovalute Multicoin Capital je vlagateljem v četrtkovem pismu povedal, da sta propad FTX in padec cen v celotni panogi ta mesec potisnila 55-odstotni padec sklada, in dodal, da se bo trg še poslabšal, preden si opomore.

Multicoin je dejal, da obstaja možnost, da bo podjetje povrnilo nekaj svojih sredstev od FTX, a ker so ta sredstva zdaj zavita v stečajni postopek, napoveduje njihovo oznako na nič. To je velik preobrat za pet let staro družbo Multicoin, ki je napovedala a 430 milijonov dolarjev julijatretji in največji doslej.

“Preveč smo zaupali našemu odnosu s FTX,” sta v pismu s 3400 besedami, ki ga je pridobil CNBC, zapisala upravitelja partnerjev Multicoin Kyle Samani in Tushar Jain. “Na FTX smo imeli preveč sredstev.”

U pismo prejšnji teden, je družba povedala, da je od FTX lahko izterjala približno četrtino svojih sredstev, vendar tam nasedli denar predstavlja 15,6 % sredstev sklada. Takrat je Multicoin dejal, da trguje na treh borzah: FTX, Coinbase in Binance. Zdaj je vključenih 100 % njegovega premoženja “poleg lastniškega kapitala, obstalega na FTX”. Coinbase ali v neodvisnih denarnicah.

“Trenutno sklad nima sredstev, ki bi bila izpostavljena nobeni nasprotni stranki,” je dejal Multicoin. “V prihodnje pričakujemo, da bomo diverzificirali našo skrbniško izpostavljenost – pri čemer naj bi Coinbase ostal naš primarni skrbnik – in bomo še naprej trgovali z drugimi nasprotnimi strankami, ko nadaljujemo z ocenjevanjem trenutnih tržnih posledic.”

John Robert Reed, tiskovni predstavnik Multicoina, ni želel komentirati te zgodbe.

Multicoin je dejal, da ne pričakuje, da se bo kripto trg kmalu spremenil. To je zato, ker je pred nami še več propada, ki bo posledica nenadnega propada FTX in njegovega sestrskega hedge sklada Alameda Research, ki sta bila v lasti Sama Bankman-Frieda. Oba subjekta sta v petek začela stečajni postopek.

“Pričakujemo, da bomo v naslednjih nekaj tednih videli okužbo s FTX/Alameda,” je zapisano v pismu. “Mnoga trgovska podjetja bodo izbrisana in zaprta, kar bo povzročilo pritisk na likvidnost in obseg v celotnem kripto ekosistemu. Videli smo že nekaj objav na tej fronti, vendar pričakujemo, da jih bomo videli še več.”

Medtem ko si druga podjetja s sredstvi, povezanimi s FTX, prizadevajo zbrati nujna sredstva, “želimo kupiti dislocirana sredstva po privlačnih ocenah,” je dodal Multicoin.

Multicoin je utrpel še en velik udarec z neuspehom FTX zaradi velikega položaja v žetonu Solana. Bankman-Fried je bil velik spodbujevalec Solane, Alameda pa je bil glavni imetnik kovancev. Ta povezava je povzročila 64-odstotni padec vrednosti. Soline v zadnjih 12 dneh.

Multicoin je dejal, da stoji za svojim stališčem in še vedno verjame v Solano, delno zato, ker ima kriptovaluta “eno najbolj živahnih razvojnih skupnosti.” Kripto trg je v zadnjih nekaj letih doživel več umikov in se je vrnil.

“Na podlagi naših izkušenj v letih 2018 in 2020 smo se naučili, da je nespametno prodajati premoženje med kratkoročno krizo, če osnovna teza ni ogrožena,” so sporočili iz družbe.

Multicoin je zaključil z besedami, da tako kot Lehman Brothers ni ubil bančništva in Enron ni bil smrt energetskih podjetij, “FTX ne bo konec kripto industrije.”

“Ko bodo plemenite kovine umaknjene iz sistema, pričakujemo, da bomo naslednje leto videli zelene poganjke,” je zapisano v pismu. “Vemo, da so gradbeniki v tej panogi in v našem portfelju eni izmed najbolj predanih ljudi in ne bodo odnehali. In tudi mi ne bomo.”

GLEJ: Binance se je odločil, da FTX ni mogoče rešiti

Binance se je odločil, da FTX ne more varčevati po dvournem pregledu bilance stanja podjetja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *