Krakenov Jesse Powell cilja na nedavno uvedene sezname dokazov o rezervi, revizija POR ‘zahteva kriptografski dokaz’ – Bitcoin News

V torek, med veliko govora o dokazu o rezervi kriptoborze, je izvršni direktor Kraken Jesse Powell delil posnetek zaslona na novo predstavljene nadzorne plošče Proof of Reserve (POR) coinmarketcap.com. Powell je dejal, da namerava biti “bolj odločen pri odkrivanju težav” in poudaril, da revizija POR “zahteva kriptografski dokaz stanja strank in nadzora denarnice.”

Jesse Powell poudarja, da “revizija dokazila o rezervi zahteva kriptografski dokaz stanja strank in nadzora denarnice”

Krakenov Jesse Powell je imel veliko za povedati o nedavnem propadu FTX, nedavno kot izvršni direktor borze rekel je Posledice trgovalne platforme so bile “veliko nazadovanje”. Powell je zadnje čase govoril tudi o temi Dokazila o rezervi (POR), saj je bil Kraken član seznama dokazov o rezervi Nica Carterja ali “Zid slavnih” za dolgo časa. Opaženo je, da ima Kraken “Polno BY« in je opisan kot »preverjanje uporabnikov s pomočjo revizorja z dostopom Merkle v trenutku.«

Pred kratkim je spletno mesto za združevanje cen kriptovalut coinmarketcap.com (CMC) napovedal lansiranje nadzorne plošče z dokazi o rezervi in ​​CEO Binance Changpeng Zhao (CZ) tvitnil o nadzorni plošči CMC POR. “@Coinmarketcap je izdal novo funkcijo nadzorne plošče FX Reserve,” je CZ sporočil 22. novembra. Istega dne je CEO Kraken Jesse Powell tvitnil o novi funkciji CMC.

»Rekel sem, da bom bolj odločen pri razkrivanju problema. To je eden izmed njih,« Powell rekel je. “Rezerve = sredstva minus obveznosti. ‘Rezerve’!= seznam denarnic,” je pojasnil izvršni direktor Krakena. Powell dodano:

Revizija dokazov o rezervah zahteva kriptografski dokaz stanja stranke in nadzor denarnice. #Proofofreserves revizija mora imeti: 1. vsoto obveznosti naročnika (revizor mora izločiti negativna stanja). 2. kriptografski dokaz, ki ga lahko preveri uporabnik, da je vsak račun vključen v skupni znesek. 3. podpise, ki dokazujejo, da ima skrbnik nadzor nad denarnicami.

Članek kaže, da je popolni POR zlahka dosegljiv, toda ali bodo šefi kripto borz držali svoje obljube o reviziji, ki je zanesljiva Merkle?

Nit POR prihaja v času, ko je kripto skupnost na trnih in so borze obljubile, da bodo delile revizije POR z dokazilom Merkle. A pest izmenjava imajo skupni seznami naslov in analitično podjetje Nansen objavilo a nadzorna plošča menjalnih denarnic tudi. Ko je Powell delil svoje misli na Twitterju, je delil tudi povezavo archive.org do dokumenta z naslovom “Dokazovanje vaših rezerv v bitcoinih.”

Prispevek razpravlja o tem, kako doseči pavšalne sezname računov/stanj, Merklov pristop dokazati obveznosti in “Dokazilo o lastnini.” “Dokaz nadzora nad sredstvi” je “intuitivna in preprosta rešitev, da podpišete izjavo o lastništvu z vsemi ustreznimi zasebnimi ključi,” pojasnjuje časopis.

Medtem ko časopis in Jesse Powell pojasnjujeta, da je popolno POR enostavno doseči s pristopom Merkle in dokazom o lastništvu zasebnih ključev, so številni voditelji menjalnic obljubili, da ne bodo delili le naslovov hladnih in vročih denarnic, temveč tudi revizije, ki temeljijo na Merkle pristop. . Edina stvar, ki preostane, je, da si kripto skupnost zapomni takšne obljube in zanje zadrži izvršne direktorje borz.

Oznake v tej zgodbi

Binance, bitcoin rezerve, CMC, Coinmarketcap.com, hladne denarnice, kriptografskih podpisov, armaturna plošča, nadzorna plošča menjalnih denarnic, Propad FTX, FTX padavine, vroče denarnice, Jesse Powell, Kraken, Kraken izvršni direktor, Kraken Executive, Merkle dokaz, Nick Carter, Avtor:, PO konceptu, Izkazovanje nadzora nad sredstvi, Dokazovanje vaših rezerv v bitcoinih, Podpisi, Merklov pristop, Twitter razprava, Denarnice

Kaj menite o Jesseju Powellu iz Krakena, ki postaja vse bolj neomajen glede stvari, kot je dokazilo o rezervah? Sporočite nam, kaj mislite o tej temi v spodnjem oddelku za komentarje.

Jamie Redman

Jamie Redman je voditelj novic pri Bitcoin.com News in novinar s področja finančne tehnologije s Floride. Redman je aktiven član skupnosti kriptovalut od leta 2011. Navdušuje Bitcoin, odprtokodno kodo in decentralizirane aplikacije. Od septembra 2015 je Redman za Bitcoin.com News napisal več kot 6000 člankov o motečih protokolih, ki se pojavljajo danes.
Zasluge za slike: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti: Ta članek je zgolj informativne narave. To ni neposredna ponudba ali nagovarjanje k ponudbi za nakup ali prodajo ali priporočilo ali odobritev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne nudi naložbenega, davčnega, pravnega ali računovodskega svetovanja. Niti podjetje niti avtor nista odgovorna, neposredno ali posredno, za kakršno koli škodo ali izgubo, ki je povzročena ali domnevno povzročena z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *